Τραγανά cookies με φουντούκια και καραμέλες γάλακτος
Τραγανά cookies με φουντούκια και καραμέλες γάλακτος
Τα cookies είναι τα απόλυτα συνοδευτικά του πρωινού και του απογευματινού καφέ και αποτελούν αγαπημένο κολατσιό και των παιδιών.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200οC στον αέρα. Πάνω σε επιφάνεια κοπής κόβετε τις καραμέλες γάλακτος με βαρύ, κοφτερό μαχαίρι σε κυβάκια.
Μέσα σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τα φουντούκια, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, χτυπώντας για λίγο ακόμη μέχρι να ενωθεί με το μίγμα. Αφήνετε το σύρμα και προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε μια μαλακή, ομοιογενή ζύμη.
Στρώνετε δύο ταψάκια με χαρτί ψησίματος και με ένα κουταλάκι παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και τις τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα cookies θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Περιμένετε να κρυώσουν λίγο τα cookies πριν τα αποκολλήσετε από το χαρτί και τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.
Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Μέσα σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τα φουντούκια, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, χτυπώντας για λίγο ακόμη μέχρι να ενωθεί με το μίγμα. Αφήνετε το σύρμα και προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε μια μαλακή, ομοιογενή ζύμη.
Στρώνετε δύο ταψάκια με χαρτί ψησίματος και με ένα κουταλάκι παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και τις τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα cookies θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Περιμένετε να κρυώσουν λίγο τα cookies πριν τα αποκολλήσετε από το χαρτί και τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.
Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα