Μπρουσκέτα με ψητή πιπεριά και καπνιστό σκουμπρί

Μπρουσκέτα με ψητή πιπεριά και καπνιστό σκουμπρί

Εκλεκτός μεζές για τις τσιπουρομαζώξεις της παρέας, ο καπνιστό σκουμπρί απλώνεται σε ωραία φρυγανισμένο ψωμί μαζί με ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης.

NET-MPROUSKETES-SKOUMPRI
Προθερμαίνετε το φούρνο στους στους 220°C. Ψήνετε τις πιπεριές Φλωρίνης με γκριλ αναμμένο μέχρι να μαυρίσει εντελώς η φλούδα τους. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε μπολ το οποίο σκεπάζετε καλά με μεμβράνη να ιδρώσουν. Τις αφήνετε για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν, τις ξεφλουδίζετε καλά και αφαιρείτε το κοτσάνι. Τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το ξίδι και το ελαιόλαδο και τις αφήνετε να μαριναριστούν.

Κόβετε έξι χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί και τις φρυγανίζετε ελαφρά στο φούρνο. Παίρνετε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ψιλοκόβετε με το μαχαίρι σε κομματάκια. Τις απλώνετε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.

Ζεσταίνετε για λίγο στο φούρνο τα δύο φιλέτα σκουμπρί, τα κόβετε σε τρία κομμάτια το κάθε φιλέτο και βάζετε από ένα κομμάτι πάνω σε κάθε μπρουσκετούλα. Περιχύνετε με όση μαρινάδα έχει περισσέψει από τις πιπεριές και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης