Μαγειρεύουμε απίστευτη μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι

Μαγειρεύουμε απίστευτη μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι

Η μοσχαρίσια ουρά είναι πραγματική λιχουδιά. Απολαύστε την συνδυαστικά με το κριθαράκι.

mosharisia-oura
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνετε τη μοσχαρίσια ουρά και την αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Τη σουρώνετε, την ξεπλένετε και τη βράζετε ξανά με καθαρό κρύο νερό.

Προσθέτετε το κρεμμύδι , τη δάφνη, το σέλινο, τα καρότα, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και βράζετε για 2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι το κρέας να φεύγει εύκολα από το κόκαλο. Σουρώνετε την ουρά και κρατάτε τον ζωμό. Χρειάζεστε 1,5 λίτρο ζωμό. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετεμε λίγο νερό.

Ξεψαχνίζετε το κρέας και το διατηρείτε ζεστό σε ένα ταψί, πετώντας τα κόκαλα. Ρίχνετε τον ζωμό, προσθέτετε την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και το κριθαράκι.

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με μια σπάτουλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15΄-20΄, ανακατεύοντας μία-δύο φορές κατά το ψήσιμο για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Αφήνετε για 5΄ να σταθεί πριν σερβίρετε.

Κλείσιμο
Bρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης