Κονφί αποξηραμένων φρούτων με κρασί και μπαχάρια

Αυτό το κονφί είναι τέλειο πάνω σε βουτυρωμένο φρυγανισμένο ψωμί, σε πάστα φλόρα, γλυκές φλογέρες με φύλλο κρούστας αλλά και πάνω σε ένα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια

Το προηγούμενο βράδυ διαλύεται το μέλι στο κόκκινο κρασί σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε μέσα όλα τα μπαχάρια, το πιπέρι, το αλάτι, τα σύκα και τις σταφίδες.

Τα αφήνετε για μια νύχτα να ενυδατωθούν. Την άλλη μέρα προσθέτετε τις ροδέλες πορτοκαλιού στο μίγμα και βάζετε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να σιροπιάσει.

Aποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε αεροστεγώς και τα αναποδογυρίζετε.

Την επόμενη μέρα τα γυρίζετε και τα φυλάτε σε δροσερό ντουλάπι. Από τη στιγμή όμως που θα ανοίξετε το βαζάκι το διατηρείτε στο ψυγείο.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr