Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια

Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια

Οι γεμιστές πιπεριές είναι από τους καλύτερους μεζέδες για ούζο και τσίπουρο, ειδικά αν στη γέμιση τους προσθέσουμε και ψάρι όπως γαύρο λαδορίγανη.

NETpiperies-gemistes-me-gavrakia
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον γαύρο από το λάδι του. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τα σπόρια τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε το κουκουνάρι, όλο το κρεμμύδι και τα σέσκουλα, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το γαύρο, που θα τον σπάσετε σε κομματάκια χωρίς, όμως, να τον διαλύσετε τελείως.

Γεμίζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε στο ταψί το κρασί και μισό ποτήρι νερό και ψήνετε για 50 λεπτά.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης