Μπορούμε να τρώμε ωμό ψάρι με ασφάλεια;

Τα πιάτα που έχουν βάση το ωμό ψάρι όπως το σούσι και το σεβίτσε είναι πολύ δημοφιλή όταν όμως αποφασίζουμε να τα φτιάξουμε στην σπιτική τους βερσιόν, τι πρέπει να κάνουμε για να τα ετοιμάσουμε με ασφάλεια;

Δεν θα θέλαμε να σάς αποτρέψουμε από το να καταναλώνετε σπεσιαλιτέ παρασκευασμένες από ωμό ψάρι ωστόσο πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας Χάρολντ Μακ Γκι, ο οποίος έχει γράψει βιβλία σχετικά με την επιστήμη του φαγητού, έχει επισημάνει ότι όλα τα αμαγείρευτα ψάρια ενδεχομένως να είναι φορείς μικροβίων και παράσιτων που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση οπότε η κατανάλωσή τους αποτελεί πάντα ρίσκο ακόμα και όταν είναι σε σούσι ή σεβίτσε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr