Κέικ ουζάτο σιροπιαστό με γκανάζ σοκολάτας και γλυκάνισου

Κέικ ουζάτο σιροπιαστό με γκανάζ σοκολάτας και γλυκάνισου

Γλυκό που είναι σπεσιαλιτέ της Ιεράς Μονής Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος σε μια παραλλαγή, με γκανάζ σοκολάτας και γλυκάνισου που αναδεικνύει το άρωμα του ούζου.

NET-CAKE
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και, όταν ενσωματωθούν, προσθέτετε το ούζο.

Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε τμηματικά στο μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με αλεύρι.

Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και αν δοκιμάσετε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνή. Αφήνετε να κρυώσει.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την γκανάζ: Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο σε βαθιά κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίζει να βγάζει φουσκάλες. Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε μεγάλο μπολ. Σουρώνετε τη ζεστή κρέμα και την προσθέτετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μίγμα σαν πηχτή κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να «παγώσει» λίγο.

Ετοιμάζετε και το σιρόπι: Σιγοβράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να σιγοβράσει για 3 λεπτά επιπλέον και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε στο τέλος το ούζο και ανακατεύετε.

Περιχύνετε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι και αφήνετε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει λίγο. Απλώνετε ομοιόμορφα την γκανάζ σοκολάτας πάνω από το κέικ και αφήνετε να σταθεροποιηθεί καλά πριν κόψετε το γλυκό.

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης