Περίεργα αποστάγματα από ορό γάλακτος

Περίεργα αποστάγματα από ορό γάλακτος

Ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά, η βότκα, κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περίεργες εκδοχές. Μία ακόμα εκδοχή, που έχουμε ξαναδεί και θεωρούσαμε ότι ήταν μοναδική -αλλά μάλλον κάναμε λάθος- παρασκευάζεται από ορό γάλακτος.

Screenshot_20191005-214704-575x555
O Δρ. Πολ Χιούτζες, βοηθός καθηγητή που εξειδικεύεται σε αποστάγματα στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, μετά από παρότρυνση ενός μαθητή που του πρότεινε να διερευνήσει το κομμάτι της χρήσης ορού γάλακτος για αυτό τον σκοπό, το έκανε πράξη.

Ήξερες ότι υπάρχει βότκα φτιαγμένη 100% από γάλα αγελάδος;

Ξεκίνησε λοιπόν να πειραματίζεται προκειμένου να αποδείξει ότι πρόκειται για εναλλακτική φιλική προς το περιβάλλον και μια ακόμα σημαντική πηγή εσόδων για τις γαλακτοβιομηχανίες, κάτι που τελικά κατάφερε. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, τον έχουν προσεγγίσει αρκετές επιχειρήσεις από τη χώρα για να μάθουν σχετικές λεπτομέρειες και να ξεκινήσουν την παραγωγή της δικής τους αποσταγμάτων από ορό γάλακτος. Για μεγάλες εταιρείες η αξιοποίηση του ορού γάλακτος και η μετατροπή του σε σκόνη πρωτεΐνης είναι δυνατή δεδομένου ότι διαθέτουν τον ανάλογου κόστους εξοπλισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης