anastasiadis_themos

Προσεχώς και μέρισμα από «τούρκεμα» Θράκης

Θέμος Αναστασιάδης

Φάγαν μέχρι και Αστυνομικό Διευθυντή για να καλύψουν φιλότουρκους καθηγητές στην Κομοτηνή

Οκ, λοιπόν. Αφού ακόμα και μετά το κατά διεθνή ομολογία παταγώδες φιάσκο της επίσκεψης Ερντογάν, η κυβέρνηση επιμένει να σκαλίζει και να αναμοχλεύει εθνικά θέματα, και ειδικά αυτό της Δυτικής Θράκης, πάει να πει ότι δεν ήταν ούτε γκάφα ούτε τίποτ’ άλλο που μπορείς να το φορτώσεις στην ασχετοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ γενικά.

 Ειδικά αφότου ακολούθησαν εμπρηστικές αμφισβητήσεις από όλα τα τουρκικά κόμματα(!), επιμονή του Σουλτάνου στα περί τουρκικής μειονότητας, ντου στην Αγια-Σοφιά, παραβιάσεις-τσάρκες στο Αιγαίο, πάει να πει ότι οι άνθρωποι προχωρούν συνειδητά και βάσει σχεδίου. Με πρόγραμμα. Ποια ήταν η αντίδρασή μας στην προσπάθεια των Τούρκων να οξύνουν το κλίμα και να βάλουν και νέα θέματα στο τραπέζι;

Η πρόθυμη... αποδοχή ουσιαστικά εκ μέρους μας των πιέσεων του Ταγίπ για τους μουφτήδες της μειονότητας, ένα ζήτημα που τόνισε και ξανατόνισε με ιδιαίτερη έμφαση. Και μόνο το γεγονός ότι προτού κλείσει εβδομάδα, ο υπουργός Παιδείας, ο όχι δα και τουρκοφάγος κύριος Γαβρόγλου, και αμέσως μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός άνοιξαν... τη συζήτηση τα λέει όλα.

 Οταν ο Τσίπρας ξεκινά... διάλογο, ξέρουμε από εμπειρία ότι το κάνει ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ και όχι για να πάρει! Μπας και μας έχουν βάλει κι εδώ τίποτα προαπαιτούμενα πίσω από τις κλειστές πόρτες που λέγαμε και δεν το ξέρουμε; Εχουν πάντως το κατάλληλο προσωπικό.

Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου έχει πάρει στο παρελθόν κλασικές ανθελληνικές θέσεις τόσο για τα Σκόπια όσο και για το μειονοτικό, όπως και ότι στη θέση Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας έχουν τοποθετήσει ένα πρόσωπο, που υποστηρίζει οτιδήποτε ζει και αναπνέει αμφισβητώντας τα δίκια της Ελλάδας. Ενώ στη Δυτ. Θράκη έχουν αφήσει ανεξέλεγκτα τα πιο ακραία πρακτορικά στοιχεία της Αγκυρας να κάνουν τα δικά τους.

Κλασική περίπτωση ο δήθεν μεγαλοεπιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ, μειονοτικός, κανονικά τρόφιμος της Αγκυρας, ο οποίος τριγυρίζει κάνοντας τον επενδυτή αγοράζοντας ελληνική γη και εταιρείες με λεφτά που του έρχονται κατευθείαν από τη «Μητέρα Πατρίδα».

Αλήθεια, οι τόσες και τόσες Αρχές που έχουμε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τα σχετικά του ’χουν ρίξει καμιά ματιά όπως κάνουν και για τον τελευταίο Ελληνα; Και για να μην αδικώ κανέναν, οι Αρχές που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα γενικά έχουν το ελεύθερο να τηλεφωνήσουν στον κ. Σαδίκ, προκειμένου να διευκρινιστεί πού στο καλό τα βρίσκει τόσα λεφτά, ή κάποιο «αόρατο» χέρι τούς σταματά; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό.

Και πώς να είναι βέβαια όταν αυτή την εβδομάδα είχαμε κι άλλο, άκρως αποκαλυπτικό για τη δράση φιλότουρκων Συριζαίων, περιστατικό: Δύο υπουργοί χρειάστηκαν για να ΞΗΛΩΣΟΥΝ αυθημερόν τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, επειδή στο πλαίσιο των καθηκόντων του και μετά από εισαγγελική εντολή έψαξε να βρει αν κάποιοι ΜΕΣΑ στο πανεπιστήμιο της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κάνουν... έρευνες για τη δήθεν «ΤΟΥΡΚΙΚΗ» μειονότητα και γιατί την ονομάζουν έτσι.

 Προφανώς αναφερόμαστε σε εντοπισμένο κύκλωμα «συριζοπανεπιστημιακών» που στο όνομα τάχα του ακαδημαϊκού προβληματισμού χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική» και ποιος ξέρει... μπορεί να ψάχνουν πώς θα το τεκμηριώσουν!

Εφόσον κάτι τέτοιο έχει συμβεί -και η αντίδρασή τους δείχνει ότι όντως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά- είναι σαφές ότι, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, δουλεύουν υπέρ της Τουρκίας. Διότι απ’ όσο θυμάμαι τόσο ο αρχηγός τους ο κ. Τσίπρας όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπαν ότι δεν τίθεται ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας. (Ξαφνικά βέβαια ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε προχθές τριπλής προέλευσης ακριβώς όπως ο Ερντογάν. Τι σύμπτωση πάλι!) Ολες οι Συνθήκες το ίδιο λένε.

 Τότε τι ακριβώς ψάχνουν; Είναι αυτό θέμα ακαδημαϊκής έρευνας ή ελεύθερης έκφρασης, που μπορεί να βρει χώρο μέσα στο Δημοκρίτειο, ειδικά σε αυτή την περιοχή και σε τέτοιο τάιμινγκ; Και ΓΙΑΤΙ έτρεξαν ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, και ο Γαβρόγλου και ο Τόσκας, για να κουκουλώσουν την υπόθεση διώχνοντας μέσα σε λίγες ώρες τον αστυνομικό διευθυντή και μάλιστα με λογύδρια υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου και του ελεύθερου προβληματισμού; 

Δηλαδή τιμώρησαν τον άνθρωπο που έκανε τη δουλειά του για να προστατέψουν κάποιους άλλους που κάνουν τις βρωμοδουλειές των Τούρκων με τα δικά μας ΑΕΙ και με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου; Απαιτείται να πουν την αλήθεια. Εγινε ή δεν έγινε από κάποιους εντός του πανεπιστημίου έρευνα... για την «τουρκική» μειονότητα; 

Επιπλέον η κυβέρνηση που διακηρύττει ότι «δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη» (ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας την κατήγγειλε για άγριες παρεμβάσεις), πώς ακυρώνει στην πράξη την εισαγγελική παραγγελία προς την Αστυνομία Κομοτηνής να ψάξει τους Τουρκόφιλους καθηγητές; Είναι ή δεν είναι αυτό παρέμβαση; Συζητάμε τα προφανή.

 Αρα παραμένει ζητούμενο για τη Δικαιοσύνη να συνεχίσει να ψάχνει και πάλι με επιμονή να δει τι τελικά συμβαίνει με αυτή τη μυστήρια υπόθεση που τα φιλοσυριζαϊκά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν σαν απόπειρα επαναφοράς δήλωσης κοινωνικών φρονημάτων! Για να χτυπιέται όλο αυτό το αριστεροκουλτουροενδοτικό μόρφωμα με τέτοιες αρλούμπες πάει να πει ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους... Και μάλιστα από πολύ ψηλά κλαδιά.

Διά στόματος του ίδιου του Τσίπρα άρχισε να διαφαίνεται παζάρι και ξεπούλημα και στη Δυτική Θράκη, αλλά και με την ΠΓΔΜ που λέγαμε τις προάλλες. Βρίσκουν, λέει, και αποδεκτή τάχα μου ονομασία... Μα όλα μαζί; Black Friday τους κάνει αυτό το παιδί και γι’ αυτό το προτιμούν και οι θεσμοί, όπως είπε και ο Βούτσης;

 Αυτοί είναι ικανοί να τα βάλουν όλα σε έναν κουβά, μνημονιακά, μεταναστευτικό, εθνικά θέματα, και στο τέλος για να παρηγορήσουν τον πικραμένο κοσμάκη να του πουν «πάρε και ένα έκτακτο επίδομα... μέρισμα Δυτ. Θράκης! Δώσαμε κάτι, αλλά σε καλή τιμή που μας έβγαλε και πλεόνασμα. Τσίμπα κάτι ψιχουλάκια και κάνε τα στραβά μάτια». 

Οντως, όπως είπε και ο Τσίπρας στο συλλεκτικό διάγγελμά του προς τους επενδυτές με ύφος πλασιέ τηλεπωλήσεων, η Ελλάδα είναι η Γη της Ευκαιρίας. Ειδικά για τους Τούρκους. Ούτε παραγγελιά να τον είχε κάνει ο Ερντογάν. Σαν τον Τσακαλώτο στη Wall Street, αλλά για εθνικά θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ (Α) ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ (Β) ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ 1940-1949 ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΤΣΙ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΙΑ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΤΑΣΟΥΞΝ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

Ένα είναι σίγουρο

Το τέλος του τσίπρα και της τσιπροδοτικής παρέας θα είναι αντάξιο των έργων τους

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Συγχαρητήρια για το άρθρο και χρόνια πολλά, όπως έγραψε κάποιος, δεν τόξερα, αλλά θα ξαναποστάρω και σχόλιο που έγραψα κάτω από άλλο σόκιν άρθρο σας: "Τόσες χρήσιμες ειδήσεις βρε παιδιά στα αζήτητα, ζητάνε να ενημερωθούμε για καυτά θέματα, ζωής και θανάτου μερικές φορές, όπως τα περιβαντολογικά, τα διατροφικά, τα γεωργικά, τα φαρμακολογικά και επιστημονικά έξω από τα κατεστημένα, της παιδείας, των δυστυχισμένων, όπως φυλακισμένων πχ κλπ κλπ κλπ, κι εσείς επιμένετε να γαργαλάτε τα κατώτερα ένστικτα των αναγνωστών σας με πορνογραφήματα... Μετά θίγεστε που κάποιοι σκεπτόμενοι τα βάζουν με τα ΜΜΕ..." Αυτό έγραψα κι ελπίζω να το συμμεριστείς

Σοφοκλής

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΟΡΤΗ, ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

Κομοτηναιος

Δυστυχώς ο Ερντογάν δεν ήταν μόνος. Τους τελευταίους 6 μήνες επισκέφτηκαν την Θράκη ο Πρωθυπουργος Μπιναλι Γιλντιρίμ, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακαν Τσαβουσογλου και τώρα ο Ερντογάν. Ούτε Τουρκική επαρχία να ήταν η Θράκη!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ

ΝΑΙ ΡΕ, ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΥΦΕΚΙΖΟΜΕ.ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΩ...ΕΛΛΗΝΕΣ,ΧΕΣΤ....ΔΕΣ,ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΑ????

Ανδρεας Χ.

Θέμο,συγχαρητήρια γιά το αριστο και πατριωτικό σου αρθρο σήμερα.Εχεις μεγάλη δύναμη ,συνέχισε να ξεγυμνώνης ολους τους ανθέλληνες πολιτικούς .Ομως πιστεύω πως ολοι οσοι ξεπωλούν την Ελλάδα στην Ισλαμική Τουρκία,πρέπει να δικαστούν γιά εσχάτη προδοσία και πληρώσουν το τίμημα .Δεν υποφέρονται αλλο οι μισέλληνες πού μας κυβερνούν και οι υπόλοιποι πού δέν δειχνουν να καταλαβαίνουν πού οδηγούν την Πατρίδα μέ την δική τους ανοχή.Ειλικρινά προβληματίζομαι αν πρέπει να τούς ξαναδώσω τήν ψήφο μου στις επόμενες εκλογές--και δεν εννοώ τούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ--''η μήπως πρέπει να στηρίξω τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,η οποια πιστέύω οτι σε καμμιά περίπτωση δέν θα ειναι χειρότερη απ'όλους αυτούς? Πάντως ,συνέχισε τον εθνικό σου αγώνα .Ειμαστε πολλοί διπλα σου.Ανδρεας Χ.

Χ.Π.

Ότι οι δοσίλογοι προδότες συριζοανελ είναι απάτρηδες και εθνομηδενιστές (όπως και γενικά οι κομμουνιστές) είναι γνωστό τοις πάσι. Το κακό όμως είναι ότι στο συνέδριο της ΝΔ δεν άκουσα τίποτα για το τί θα κάνει η ΝΔ για την λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης, την κατάσταση στην Θράκη που χάνεται, για την εθνική άμυνα που διαλύεται και πολλά άλλα πολλύ πιό σοβαρότερα από την εξυπηρέτηση των δανείων στους οικονομικούς καταχτητές της ΕΕ..!! Μήπως κύριε εκδότη (παρ' ότι, ότι και να κάνει η ΝΔ χειρότερη και πιό προδοτική δεν γίνεται να είναι από τους συριζοανελ), πρέπει να αναδείξετε τα θέματα αυτά ρωτώντας ευθέως τον προεδρό της..??

Ορθόδοξος Αριστερός

Το μίσος προς την Ελλάδα δεν είναι χαρακτηριστικό του Σύριζα, είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς γενικά. Εδώ και έναν αιώνα η αριστερά αγωνίζεται λυσσαλέα για την καταστροφή του έθνους. Το ίδιο βέβαια κάνει και σε άλλα έθνη της Ευρώπης, μια ο μεγάλος στόχος της αριστεράς είναι η καταστροφή του δυτικού πολιτισμού.

Kostasv

θέμο: Το ότι σε τέτοια σοβαρά - εθνικά - θέματα δεν έχεις σχεδόν καθόλου σχολια , τι σου λέει; Να σου πω εγώ: Τσάμπα το (ηλεκτρονικό) σου μελάνι χαλάς. Οι στρατιές των καρα-, και -ογλού δεν ενδιαφέρονται για τέοια ... γράψε τίποτα άλλο, για έγκλημα , κάνα σκάνδαλο , ροζ η άλλο - τέτοια. Εθνικά θέματα δεν απασχολούν τους τουρκόσπορους νεοέλληνες. Το πολύ πολύ να γυρίσουν στην αγκαλιά της μαμάς τουρκίας..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία