papadopoulos_thanos

Ο Τράμπ θέλει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Θάνος Παπαδόπουλος

Ο Στηβ Μπάνον διακήρυξε σε συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί και "σύντομα θα έχουμε μια συνομοσπονδία ελεύθερων κρατών στη θέση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης". Ο Στηβ Μπάνον ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ειδικός σύμβουλός του σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής και τακτικό μέλος της ανώτατης επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Πιο πριν ήταν από τους συνιδρυτές και προεδρεύων του οργανισμού Breitbart News, ενός ακροδεξιού ειδησεογραφικού ιστoτόπου. Παλιότερα είχε δηλώσει ότι "το σκότος είναι καλό κι αποτελεί πραγματική δύναμη"!

Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ δήλωσε στην ιστοσελίδα Breitbart News ότι "οπωσδήποτε θέλω να ενισχύσω τους άλλους συντηρητικούς (διάβαζε ακροδεξιούς) στην Ευρώπη".

Ο ίδιος ο Τραμπ, εξάλλου, έβαλε τους συμβούλους του να τηλεφωνούν στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τον ρωτούν "Ποια χώρα έχει σειρά να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση” ή "Ποια χώρα θα ακολουθήσει το Brexit. Ο τότε πρεσβευτής απαντούσε σταθερά στις επίμονες και βλακώδεις ερωτήσεις "Μα καμία χώρα δεν σκέφτεται να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση " ή "καμία χώρα δεν ακολουθεί τη Βρετανία στο Brexit"…

Είναι φανερό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει τη διάλυση και τη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη στιγμή που εκλέχτηκε (με 3 εκατομμύρια λιγότερους ψήφους από τη Χίλαρι) πρόεδρος των ΗΠΑ. Γιατί, όμως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να διασπάσει και να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση; Επειδή, αν επιτύχει αυτόν το στόχο, οι επόμενοι στόχοι, δηλαδή η διάλυση όλων των διεθνών ενώσεων και οργανισμών θα είναι ευκολότεροι.

Η στρατηγική του Τραμπ έχει αυτή την αφετηρία, να διαλύσει όλες τις διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς, ώστε οι ΗΠΑ να διαπραγματεύονται με κάθε μεγάλη, μικρή και μεσαία χώρα μεμονωμένα και χωριστά, ώστε να μπορεί να διαμορφώσει ετεροβαρείς συνθήκες και συμφωνίες υπέρ των ΗΠΑ. Δηλαδή με άλλα λόγια να επιβάλει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξουσία των ΗΠΑ σε κάθε χώρα ξεχωριστά και σε ολόκληρο τον κόσμο συνολικά. Οι διμερείς διαπραγματεύσεις με κάθε μεμονωμένη χώρα, ευρωπαϊκή ή ασιατική ή αφρικανική, είναι το όνειρό του. Με άλλα λόγια ο Ντόναλντ Τραμπ και το σκυλολόι του ελπίζουν να μπορέσουν να εφαρμόσουν την τακτική που εφάρμοσαν στις ιδιωτικές τους μπίζνες στην παγκόσμια οικονομία.

Το κακό με τον Τραμπ και τη συμμορία του είναι ότι δεν μαθαίνουν από τα παθήματά τους. Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο Τραμπ όταν ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν να υπογράψει την αποχώρηση της χώρας του από τις διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία του Εμπορίου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα θυμούνται οι αναγνώστες με τι καμάρι και μορφασμούς και γκριμάτσες κλόουν έδειχνε την υπογραφή του στις κάμερες. Ο Τραμπ έλπιζε τότε ότι με την αποχώρηση των ΗΠΑ οι διαπραγματεύσεις θα κατέρρεαν και η Συμφωνία θα διαλυόταν εις τα εξ ων συνετέθη. Αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα, οι 11 χώρες συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις και τις συζητήσεις και κατέληξαν σε συμφωνία που υπέγραψαν πριν μερικές εβδομάδες. Ακόμη χειρότερα για τον Τραμπ, η Κίνα και η Νότια Κορέα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν κι αυτές στη συμφωνία του Ειρηνικού…

Όταν η Βρετανία αποφάσισε με το 51,9% των ψήφων στο δημοψήφισμα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μπήκε σε αυτήν με πλειοψηφία πάνω από 67% στο δημοψήφισμα της ένταξης, ο Τραμπ και το σκυλολόι του χάρηκαν επειδή θεώρησαν ότι αρχίζει το ξήλωμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Όμως το 2017 η Ευρωπαϊκή Ενωση είδε το ΑΕΠ της να αυξάνεται με ρυθμό 2,5%, ενώ το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε μόνο κατά 1,5%, όσο και στην Ελλάδα. Επίσης είδε τις ξένες τράπεζες να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Λονδίνο για το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες ή το Λουξεμβούργο. Τέλος, είδε τη Βρετανική Unilever να δηλώνει ότι θα καταργήσει την έδρα της στο Λονδίνο και θα κρατήσει μόνο την έδρα της στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ύστερα από τέτοιες εξελίξεις καμία χώρα (ούτε η Ιταλία) δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πέσει στα νύχια του… Τραμπ μόνη και γυμνή! Πολύ περισσότερο που οι ίδιοι οι Βρετανοί δείχνουν μετανιωμένοι με το Brexit και σκέπτονται νέο δημοψήφισμα.

Στη διάσκεψη των G7 στον Καναδά ο Τραμπ κατάφερε να τους έχει όλους εναντίον του. Έτσι η διάσκεψη των G7 μετατράπηκε σε διάσκεψη των G6+1. Από τη διάσκεψη ο Τραμπ έφυγε τέσσερις ώρες νωρίτερα, επειδή θα συζητούσαν θέματα οικολογίας και κλίματος. Έδειξε περιφρόνηση και αλαζονεία απέναντι στους άλλους έξι ηγέτες και στον οικοδεσπότη Τριντό. Σιγά-σιγά στρέφει όλο τον Κόσμο εναντίον του και εναντίον των ΗΠΑ που εκπροσωπεί. Κυρίως βάζει απέναντι τους παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ, την Ευρώπη, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Αυστραλία κλπ.

Το επόμενο παιχνίδι του Τραμπ είναι η NAFTA, η Βορειοαμερικανική Ένωση Εμπορίου. Θέλει να τη διαλύσει για να μπορεί να διαπραγματευτεί χωριστά με το Μεξικό και χωριστά με τον Καναδά, ώστε να τους επιβάλει τους όρους και τις απόψεις του. Είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει. Μόνο που το Μεξικό και ο Καναδάς έχουν απαντήσει, σ΄ αυτό το πρόβλημα. Μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία για μια παναμερικανική ένωση εμπορίου (νέα ΑFΤΑ) σε συνεννόηση με τις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, χωρίς επικυρίαρχους και τσαμπουκάδες. Η νέα AFTA θα μπορούσε στη συνέχεια να κάνει συμφωνίες με την Ευρώπη, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και γενικά τις χώρες του Ειρηνικού.

Τέλος ο Τραμπ, καθώς η Ευρώπη, ο Καναδάς, και η Κίνα θα τον σύρουν στις διαδικασίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εμπορίου (ΠΟΕ), θ΄ αναγκαστεί για ν΄ αμυνθεί να τα βάλει και με την ΠΟΕ, δηλαδή με όλο τον Κόσμο. Αν μάλιστα προσπαθήσει να τον διαλύσει, τότε ο απλός εμπορικός πόλεμος θα μετατραπεί σε κάτι άλλο πιο βαθύ και πιο επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Οπότε όλες οι χώρες θα χρειαστεί ν΄ αμυνθούν και ν' απομονώσουν και τον Τραμπ και τις ΗΠΑ για να σωθούν οι ίδιες. Θα μπουν σ΄ ένα δίλημμα ύπαρξης και η απάντηση θα είναι επιβίωση του Κόσμου, θυσιάζοντας τον Τραμπ, όπως ο Αβραάμ τον Ισαάκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ δυνατές και ο ίδιος πολύ έξυπνος, που δεν έχει ανάγκη κανέναν άλλο στον Κόσμο, αλλά μπορεί να επιβληθεί με νταηλίκια και τσαμπουκάδες.

Αυτή την αυταπάτη είχε και ο κακομοίρης ο Αδόλφος, αλλά στο τέλος κατέστρεψε τη Γερμανία και ο ίδιος αυτοκτόνησε. Και ο Τραμπ βαδίζει κατευθείαν για την πολιτική του αυτοκτονία, καθώς η πληρωμένη "κυρία" με το μεγάλο στήθος απέκτησε το δικαίωμα να του κάνει μήνυση και από την άλλη ο ανακριτής Μίλερ πλησιάζει στη στιγμή που θα τον καλέσει να δώσει απαντήσεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Οι παλιοί συνεργάτες του σιγά-σιγά τον «δίνουν» για να γλιτώσουν το τομάρι τους. Καλά ξεμπερδέματα, νταή, με τους μορφασμούς και τις γκριμάτσες… παλιάτσου.
---------------------------------------------------------
*Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Γιώργος

Βγάλε το καπέλο και το κασκόλ. Καλοκαίριασε. Μήπως ξελαμπικάρεις λέω , φιλικά.

Analyst

Συγγνώμη αλλά λες ανοησίες που δεν σου αρμόζουν αν πιστεύεις πως ο Trump δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που θέλει παρά τα ψεύτικα σκάνδαλα της πλάκας των Δημοκρατικών. Το μόνο σφάλμα που μπορεί να κάνει είναι να βιαστεί, τίποτε άλλο.

@

Σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως τα έκανε η γερμανική αυθαιρεσία με όχημα το ευρώ, η "ένωση" δεν έχει καμία προοπτική, και εμείς ως Ελλάδα έχουμε ήδη καταστραφεί. Τον δρόμο έδειξε η Βρετανία, και θα έπρεπε ήδη να έχουμε ακολουθήσει, αντί να γίνουμε η Ιφιγένεια των γερμανικών τραπεζών και αποθήκη ψυχών.

Red pill

Συγχαρητήρια για την ευθύτητα και ειλικρίνεια που εκφράζετε τις απόψεις σας αλλά έχετε υπόψη ότι είναι μόνο δικές σας! Η ΕΕ έτσι όπως λειτουργεί σαφώς και δεν είναι προς το συμφέρον των πιο αδύναμων χωρών όπως η δική μας, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο οι πιο ισχυροί "περνάνε καλά". Δεν είναι η ΕΕ "μας" αλλά η ΕΕ "τους". Αν αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή κλωτσιά στα μαλακά μόρια της ΕΕ για να συνέλθει, ας είναι ο Τραμπ αυτός που θα το κάνει!

Είναι και αλλοιώς

Ο αξιότιμος αρθρογράφος παρακάμπτει , γιατί δεν ξέρει, ότι η μεταπολεμική Αμερικανική οικονομική πολιτική είναι το αίτιο της Ελληνικής ευημερίας και της Δύσης, και χωρίς αντίστοίχα τα βέτο που μπορούσε να προβάλει η ΗΠΑ τηρουμένων των συσχετισμών τότε και τώρα που επιβάλει υο Γερμανοκεντρικό Ευρωπαικό μόρφωμα και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες , για την δημιουργία της ζΓερμανικής ζώνης επιρροής. Ο αξιότιμος αρθρογράφος δεν έγραψε ποτέ για το πώς μέσω του Γερμανικού ευρώ ώς αποθεματικό νόμισμα στην Ευρωζώνη κατέρευσαν και απειλούνται χώρες που δέχτηκαν να μπούν στα Εθνικά ευρώ , και είναι σαφές αυτό εδώ μια και το αποθεματικό ευρώ δεν είναι αποθεματικό μετσπολεμικό δολλάριο. Και ο αξιότιμος αρθρογράφος δεν αναφέρει ότι η Ελλάδα ουσιαστικά -από λάθος πολιτικό που θα το πληρώνει χρόνια- έσωσε την Ευρωζόνη από το 2008 και μετέπειτα γιατί κυρίως το 2010 με εφαρμογή απ την Ελληνική κυβέρνηση πολιτικής προσορμισμένης περισσότερα Εθνικά , στην καλύτερη περίπτωση τώρα μόλις και θα υπήρχε μια αφηρημένη έννοια της ΕΟΚ και μόνο που θα όδευε στην κονιορτοποιησί της ώς Ευρωπαική ένωση. Και αυτό δείχνει και την απουσία ιθύνουσας τάξης πολιτικής και αστικής στην Ελλάδα που να προστατεύει ουσιαστικά και μσκροχρονιότερα τα Εθνικά πλατιά νοούμενα συμφέροντα στον χρόνο.

Κόντρας

Το ίδιο ήθελε και το Κλιντονικό κατέστημένο, το ίδιο θέλει κι ο Πούτιν, εν προκριμένω δια του Ελληνικού Προβλήματος. Γι'αυτό άλλωστε μας φόρτωσαν τους Αμερικανοκομμουνιστές (ΣΥΡΙΖΑ) και τα Ρώσικα παρακολουθήματά τους (Χ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.). Μπορεί η Ευρώπη να μην τό'χαψε αλλά εμείς μείναμε με τον Διχασμό, τις fake Προφητείες, την Ρωσολαγνεία και κάνα δυό εκατομμύρια Βλαμμένους ψηφοβόλους. Ά, και με μιά Κυβέρνηση που ξεπούλησε μέχρι και το πασίγνωστο Ελληνικό καλοκαίρι.

AΛΗΘΙΝΟΣ

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΤΟΥ 70 ΚΑΙ ΤΟΥ 80 ΤΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ MERCEDES BMW AUDI ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ FIAT ALPHA ROMEO KAI LADA,ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΧΩΡΑ ΕΙΧΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΤΗΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ)ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΝΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ MERCEDES BMW K.T.Λ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΗΣ(ΟΛΛΑΝΔΙΑ,ΑΥΣΤΡΙΑ)ΚΟΙΝΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,ΑΦ ΕΤΕΡΟΥ ΠΛΕΟΝ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΤΩΡΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ,ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΗΛ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕΤΟ ΑΥΤΟ.

Ipokrisia

Και τι φωνάζεις; Για να πας πείσεις ότι πάλη άλλοι φταίνε. Το ξέρουμε αυτό το παραμύθι. Κάτι καινούργιο; ... Τώρα που έχεις κέφι να σε ακούμε...

άσε

δεν είναι μόνο ο Τραμπ ρε φίλε και εμείς θέλουμε να διαλυθεί.Ή μήπως σου αρέσει να ζείς υπό κατοχή ; μήπως είσαι κρυφογκεσταπίτης ; λέω μήπως;

@άσε

Ποιοί είστε οι "εσείς"; Μόνο τα κλούβια χρυσαύγουλα του 5%-7% και οι κουκουέδες του άλλου 5%-6% το θέλουν αυτό! Εσύ τί από τα δύο είσαι;

τι είμαι ;

ΈΛΛΗΝΑΣ

Αυτή ήταν ζωή!

Εγώ θέλω να ζω καλά όμορφα και πλούσια.Χεστηκα για το αν έχω κατοχή.Θελω πίσω τα χρόνια τα πασοκικα τα ωραία.

Bawdy

Με τη συμφωνία Trump & Kim & την επερχόμενη συμφωνία Poutin & Trump, οι νεοναζί της μέρκελ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ & ως λαός & ως χώρα !!!! Για αυτό υπάρχει τέτοιος πόλεμος ενάντια στον Trump από τους χτεσινούς !!!

@Bawdy

Δεν ξέρεις ΚΑΝ τι σημαίνει "νεοναζί"! Αν είναι "νεοναζί" το CDU τότε τί είναι ο Ορμπάν ή η Λέγκα του Βορρά ή ο Φάρατζ;

Bawdy

ΙΔΙΟΙ !!!

@Bawdy

"Ίδιοι", όπως λέμε καμμία σχέση!

Bawdy

Ευρωπαικη ένωση, σημαίνει, "εξυπηρετώ τα συμφέροντα των νεοναζί της μέρκελ & της χώρας της" .. Οπότε για ποια ευρωπαϊκη ένωση τσαμπουνάς ????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία