tsekouras-thanasis

Πώς γεμίσαμε με «Παύλους Μελάδες»;

Θανάσης Τσεκούρας

Ο κανονικός δημόσιος διάλογος σ’ αυτή τη χώρα είναι το ίδιο με το να ζητάς από τους ανθρώπους της Σαχάρας να κυκλοφορούν με γούνα ή από τους Εσκιμώους με μαγιό. Κάτι αδιανόητο δηλαδή και έξω από τα συνηθισμένα τους.

Στο λεγόμενο Μακεδονικό, η επιβεβαίωση ήρθε ακαριαία. Οσοι αντιμετωπίζουν θετικά τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ βαφτίστηκαν «νενέκοι» και «φιλο-συριζαίοι». Οι απέναντι, -απευθείας απόγονοι του Παύλου Μελά και της Πηνελόπης Δέλτα. Οσοι θέλουν να φύγει η κυβέρνηση του Τσίπρα θα πρέπει να καταδικάζουν τη συμφωνία - τρεις φορές την ημέρα. Και για να είναι αρεστοί στους «νεο-μακεδονομάχους» να τραγουδούν ενδιάμεσα το «Μακεδονία ξακουστή...».

Δημοσιολόγοι, έγκριτοι δημοσιογράφοι και γνωστοί πολιτικοί που για δεκαετίες γράφουν και ξαναγράφουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό. Για ποιο λόγο; Eπειδή θέλουν να φύγει ο Τσίπρας.

Ερώτημα: μπορεί μια κακή κυβέρνηση, η χειρότερη σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, να συνεισφέρει μια θετική συμφωνία; Απάντηση: σαφώς ναι - άλλωστε η Ιστορία προσφέρει άπειρα παραδείγματα. Ας μη μεταφερθούμε στα μακρινά, στο «Οχι» στους Ιταλούς που εκστόμισε ένας συμπλεγματικός δικτάτορας, ο Μεταξάς. Στην κοινωνική ασφάλιση και το ΙΚΑ που δημιούργησε ο ίδιος. Τα αντιφατικά παραδείγματα είναι και πιο σύγχρονα. Μια παραπαίουσα κυβέρνηση, η δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή (1977-1981), λίγο πριν πνεύσει τα λοίσθια και με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην αντίθετη κατεύθυνση οριστικοποίησε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Μια αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, λίγο πριν καταρρεύσει, άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ με την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Αρα, για να μην κολυμπάμε στον βάλτο των Γιαννιτσών με την αυταπάτη ότι βρεχόμαστε από τα νερά της Καραϊβικής, καλύτερα να συνεννοηθούμε: ακόμη και μια άθλια κυβέρνηση μπορεί να δρομολογήσει μια θετική συμφωνία. Επιπρόσθετα, μπορεί να μην είσαι με τον Τσίπρα και να επιθυμείς την άμεση απομάκρυνσή του από την εξουσία, αλλά ταυτόχρονα να επιδοκιμάζεις τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Αλλωστε στις σύγχρονες δημοκρατίες εκτός από τον νόμο της διάκρισης των εξουσιών υπάρχει και ένας ακόμη άγραφος κανόνας: η διάκριση της λογικής από τη μανία, την τρέλα και τον φανατισμό. Αρκετοί πρώην «μακεδονολάτρες» που είμαι βέβαιος ότι αν ο πρωθυπουργός ήταν άλλος θα έδιναν και τη «σκέτη» Μακεδονία χωρίς κανένα επιθετικό προσδιορισμό στους Σκοπιανούς, τώρα ξαφνικά φόρεσαν τα φισεκλίκια του Παύλου Μελά και ξεσκονίζουν «Τα Μυστικά του Βάλτου». Γνωρίζοντας ότι τα γραπτά και τα προφορικά (τους) μένουν.

Μια συμβουλή μόνο. Παιδιά, ψυχραιμία. Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει και θα φύγει - όποτε γίνουν εκλογές. Αρκεί μέχρι τότε να μην έχουν φύγει και τα μυαλά μας από τη θέση τους.

ΣΧΟΛΙΑ (37)

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σε ποια χώρα ζει ο κύριος ; Γιατί εμένα μου φαίνεται, έχουμε αδειάσει από Παύλους Μελάδες , όχι γεμίσει. Πραγματικά , παραλήρημα... Ας προσέχει όμως ο κύριος και το ύφος χιλίων καρδιναλίων αυτού, γιατί η νέα γενιά ερχόμαστε να μεταρρυθμίσουμε την κοινωνία από τον αριστερισμό και το ακραίο κέντρο που πρεσβεύουν τον μηδενιστικό διεθνισμό εν αντιθέσει με τον γνήσιο διεθνισμό που σέβεται την έννοια του έθνους. Αυτά τα φαινόμενα .... μόνο στην Ελλάδα! Γιατί είμαστε πολιτικά ανώριμοι και αφήνουμε τέτοιες ακραίες ιδεολογικά αλλά δυναμικές μειοψηφίες να ελέγχουν τα πνευματικά πράγματα του τόπου. Στην Γερμανία , την Ισπανία , την Ιταλία και την Αγγλία και τις ΗΠΑ , αυτά δεν συμβαίνουν. Καληνύχτα κύριε.

Midian

Καλέ μου άνθρωπε διάβασες τη "συμφωνία" και δεν είδες ότι συμφωνουμε με το ψέμα των Σκοπιανών ως προς το ποια είναι η γλώσσα τους, το όνομα της χώρας τους (και όχι μια επαρχία τους) και η υπηκοοτητά τους ? Σε μια δίκαιη συμφωνία επικρατεί το δίκαιο και το αληθινό, όχι το άδικο και το ψεύτικο. Και το αληθινό είναι ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα , ούτε υπάρχει Μακεδονική χώρα (είτε βόρεια, είτε νότια). Φυσικά και δεν θα δεχόμασταν ότι είναι και απόγονοι των αρχαίων, ή να φτάσουν ως το Αιγαίο, αυτό μας έλειπε προς Θεού, ήμαρτον. Θα μας τρελάνετε τελείως ?

Δεν πειραζει

Με τόσους Πηλιους Γουσηδες , χρειάζονται και οι Μελαδες

Ciro

Όταν δεν μπορείτε να παραθέσετε επιχειρήματα που να αποδεικνύουν ότι η συμφωνία είναι ωφέλιμη για τη Ελλάδα ή ακόμη ακόμη έστω και επιχειρήματα που να δείχνουν ότι η συμφωνία τουλάχιστο δεν θα βλάψει την Ελλάδα, τί κάθεστε και το παιδεύετε και γράφετε πράγματα στον αέρα? Πάρτε το χρόνο σας μήπως κάτι σας έρθει και μετά γράψτε. Η προπαγάνδα πρέπει και κάπου να στηρίζεται εκτός εάν νομίζετε ότι απευθύνεστε σε χαχόλους. Επίσης τον Παύλο Μελά πριν τον πιάσετε στο στόμα σας πρώτα να κάνετε γαργάρες με πετρέλαιο.

??????

ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΥΛΟΙ ΜΕΛΑΔΕΣ.......ΦΑΣΙΣΤΕΡΕ.....

Γιώργος Χατζηγεωργίου

Ο Τσίπρας πληρώνει το κλίμα διχόνοιας που σπέρνει σε όλα τα θέματα. Ακόμα και σε αυτό, εξ αρχής ο στόχος του ήταν να δείξει πως είναι καλύτερος από τους προκατόχους του και δεν υπολογίζει τη γνώμη τους ούτε καν στα εθνικά θέματα. Όταν είδε τα συλλαλητήρια, προσπάθησε να πείσει πως και η αντιπολίτευση πρεσβεύει το ίδιο και αυτή φταίει για τις υποχωρήσεις του. Περισσότερο αγωνίστηκε κατά της αντιπολίτευσης από το να διαπραγματευτεί με το Ζάεφ. Για αυτόν ο εχθρός είναι μονάχα εσωτερικός. Τώρα η ΝΔ τον πληρώνει με το νόμισμα του 15, όπου όσοι ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα ήταν γερμανοτσολιάδες. Μην έχετε καμμία αμφιβολία, το αίσχος Κοτζιά να βγάλει συγκεκριμένα απόρρητα έγγραφα θα γυρίσει στο μέλλον μπούμερανγκ. Όσο για το αν είναι καλή η συμφωνία, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Στο άμεσο μέλλον θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα.

Μακεδων

Οι "υπερβολικά πολλοί" Παύλοι Μελάδες δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για την Ελλάδα. Οι υπερβολικά πολλοί Πήλιοι Γούσηδες ήταν.

Ροδίων

Πριν πιάνετε στο στόμα σας τον Παύλο Μελά, να κάνετε πρώτα μπουκώματα με μπεταντίν.

φ

εκεί πού είναι θαμμένος ο Παύλος Μελάς εκεί τσάκισαν προχθές οι φασίστες της Μέρκελ τα γυναικόπαιδα 120 τραυματίες και νεκροί πόσοι ακριβώς;; βάλε το σχόλιο

...

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα φύγει ο Τσίπρας. Για αυτό άλλωστε υπέγραψε: οι Γερμανοί του υποσχέθηκαν όλα τα καλά (χαλάρωση της επιτήρησης, άπειρα χρήματα, και βοήθεια με αμαύρωση του Μητσοτάκη) ώστε να μείνει στην εξουσία, αρκεί να υπογράψει.

κκ

Και τί είναι οι Γερμανοί κοσμοκράτορες ή ανώτεροι του Χίτλερ που πήρε τον πούλο στην Ελλάδα και στην Ρωσία; Πώς αγνοείτε μια υπερδύναμη όπως οι Ρώσοι που χάρη σ αυτούς τρώνε οι Γερμανοί από τον σιτοβολώνα της Ουκρανίας και ζεσταίνονται; Ακόμα οι Ρώσοι δεν πήραν θέση ξεκάθαρη στα Βαλκάνια, αν και ο Λαβρόφ κάτι σπήκαρε στους εδώ προδότες, όπως πήρε τον πούλο ο Χίτλερ έτσι θα τον πάρουν οι δοσίλογοι φασίστες συνεργάτες της ναζίστριας Μέρκελ, δηλαδή οι εγχώριοι προδότες φασίστες οπαδοί του γερμανικού φασισμού, τότε έστελναν αθώους και γυναικόπαιδα στο Νταχάου και το Αουσβιτς τώρα τους πετούν έξω απ τα σπίτια, τους πετούν απ τις ταράτσες απελπισμένους,ρίχνουν χημικά στα παιδιά με εντολή συριζανέλ και σακατεύουν κόσμο στις Πρέσπες, βλέπεις πουθενά διαφορά ανάμεσα στα εςες και στα τσιράκια της Μέρκελ εδώ;; Η Ρωσία έχει τον τελευταίο λόγο στα Βαλκάνια, υπάρχουν κι οι Σέρβοι δεν κάνουν παιχνίδι κάποιοι μόνοι τους

stelios9

Στο αρθρο σου δινεις τα δυο πρωτα παραδειγματα καραμανλη και μητσοτακη...δειχνει ποσο σωστη ηταν η δεξια με τις επιλογες της...το ενστικτο..οσο για το εαν υπεγραφε η δεξια σκετο ονομα μακεδονια χαχαχαχα ειναι σαν να κανει πολεμο ο τσιπρας στα σκοπια...το ενστικτο ολων μας λεει οτι μια ζωη θα ειμαστε με τη συμφωνια αυτη σε διαρκη αγωνα για τα αυτονοητα.....το λιγότερο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία