Αλέξης, ο καλός συνεργάτης του δόκτορος...
Θανάσης Μαυρίδης

Θανάσης Μαυρίδης

Αλέξης, ο καλός συνεργάτης του δόκτορος...

Οταν μοιράζεις λεφτά που στην πραγματικότητα δεν έχεις, τότε δικαιώνεις απόλυτα τη συλλογιστική του δόκτορος Σόιμπλε, ο οποίος πιστεύει ότι δεν θα κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αν μας κλείσει το μάτι στο θέμα του χρέους.

 Αν δεν ήταν ορκισμένοι εχθροί ο Αλέξης Τσίπρας και ο δόκτωρ Σόιμπλε, θα ορκιζόμασταν ότι είναι τέλειοι συνεργάτες. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έσπευσε να ντυθεί πρόωρα με τη στολή του Αϊ-Βασίλη και να μοιράσει χρήματα στους συνταξιούχους από το υποτιθέμενο πλεόνασμα του πλεονάσματος. Τελώντας, προφανώς, υπό το κράτος του πανικού, λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσής του, έκανε λάθος πάνω στη βιασύνη του και φόρεσε μία αποκριάτικη στολή που τον έκανε να μοιάζει με τον Δημήτρη Τσοβόλα. «Αλέξη, δώσ’ τα όλα»! Τι όλα δηλαδή; Επιστρέφει στους συνταξιούχους ένα μικρό μέρος από εκείνα που τους έχει αφαιρέσει μέσα στο 2016. Κι αυτό το ονομάζει κοινωνική πολιτική. 

Καταρχήν να εξετάσουμε για ποιο πλεόνασμα μιλάμε. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι αυτό το περίφημο πλεόνασμα θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Θα σημειώσουμε, όμως, ότι αυτό που ονομάζουμε πλεόνασμα είναι ένα εύρημα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια επίπλαστη πραγματικότητα. Είχα ασκήσει την ίδια ακριβώς κριτική επί Αντώνη Σαμαρά, οπότε θα ήταν παράδοξο να την ξεχάσουμε τώρα. Μιλάνε, λοιπόν, για πλεόνασμα και είναι σύμφωνοι με τους κανόνες που θέσπισαν οι θεσμοί. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι μαζί κλείνουμε τα μάτια στο θέμα με τα χρήματα που οφείλει το Δημόσιο στους ιδιώτες και δεν τα πληρώνει, για το κόστος των νέων συνταξιούχων που περιμένουν να αρχίσει η καταβολή των συντάξεών τους και αυτό δεν συμβαίνει. Το πλεόνασμα είναι πλασματικό και την ίδια ώρα σκοτώνουμε τα εναπομείναντα υγιή κύτταρα της επιχειρηματικότητας με φόρους που εξαναγκάζουν τελικά τις επιχειρήσεις να δραπετεύσουν από το σιδηρούν παραπέτασμα της αριστερής ανοησίας. 

Και μοιράζουν λεφτά από αυτό το «πλεόνασμα». Νομίζουν ότι έτσι θα εκβιάσουν την Ευρώπη, λες και ο Σόιμπλε θα ανησυχήσει ιδιαίτερα από το ενδεχόμενο μιας εκλογικής μάχης στην Ελλάδα. Λάθος ανάγνωση έχουμε κάνει. Ο Σόιμπλε έχει κάνει την πρότασή του και παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Εχει προτείνει με κάθε τρόπο την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έστω και «προσωρινά». Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι παίζει με μπλόφες, αλλά δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει στα χέρια του τα τελευταία χαρτιά της τράπουλας και ότι όλα τα άλλα είναι ήδη γνωστά στους συμπαίκτες του. 

Η χώρα οδηγείται με ταχύτητα στην αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε. Αυτό που δεν έχουν διερευνήσει οι θιασώτες του διπλού νομίσματος είναι αν αυτή η πρόταση εξακολουθεί να υφίσταται. Μπορείτε να τους φανταστείτε να έχουν γονατίσει μπροστά στον δόκτορα και να τον παρακαλάνε για μερικά ψίχουλα ελεημοσύνης; Το αμέσως επόμενο ερώτημα γι’ αυτούς τους κυρίους είναι τι ακριβώς εκπροσωπούν. Ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζονται. Διότι τα ελληνικά συμφέροντα δεν τα εξυπηρετούν - και αυτό είναι το μόνο βέβαιο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ