ΣΥΡΙΖΑ, Ιμιτασιόν Κοινοβουλευτικό Κόμμα
Παναγιώτης Ν. Κρητικός

Παναγιώτης Ν. Κρητικός

ΣΥΡΙΖΑ, Ιμιτασιόν Κοινοβουλευτικό Κόμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑϊκός αριστερισμός δεν θέλει και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Όταν φυσικά η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, δεν αναθέτει στους ΣΥΡΙΖΑίους, κυβερνητικό ρόλο. 

Τότε την αποδέχεται, όχι για να υπηρετήσει το λαό και την πατρίδα με την ορθολογική έννοια του όρου, αλλά για να υπονομεύει τους θεσμούς, τους «αρμούς της Δημοκρατίας», και να διχάζει την κοινωνία με ξεπερασμένες και ακυρωμένες από την Ιστορία ιδεοληψίες, να εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα (όρα τρίτο μνημόνιο) και με «φύλο συκής» το ηθικό πλεονέκτημα, να τσαλαβουτά σε βούρκο σκανδάλων.

Τώρα έπεσε και το «φύλο συκής»!

Η πενταετής διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχει αφήσει βαρύ το αποτύπωμα μιας φαύλης, ανερμάτιστης και οδυνηρής πολιτικής. Μιας πολιτικής την οποία ο λαός έζησε στο πετσί του και δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ευθύνη της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική στο ρόλο της Κυβέρνησης, να επισημαίνει τους λανθασμένους χειρισμούς της και ταυτόχρονα να κάνει προτάσεις βελτιωτικές και εποικοδομητικές, αν πράγματι θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού.

Κλείσιμο
Όμως, για να βρει το δρόμο μιας σύγχρονης αντιπολίτευσης, πρέπει να απαλλαγεί από παρωχημένα στερεότυπα και από ξεπερασμένα σύνδρομα, τα οποία στρεβλώνουν και αλλοιώνουν τις έννοιες και τους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Δεν μπορείτε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή να τους ταυτίζετε με τους νόμους, τα διατάγματα, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», της Δικτατορίας.

Οι νόμοι τους οποίους ψηφίζει η Βουλή, ψηφίζονται στο όνομα του Λαού και με την έγκριση του λαού. Οι νόμοι της Δικτατορίας ήταν αναγκαστικοί νόμοι, εξέφραζαν τη βούληση των δικτατόρων και όχι τη βούληση του λαού. Είναι, συνεπώς, σκόπιμη η ταύτιση των νόμων τους οποίους ψηφίζει η Βουλή, με τους νόμους της δικτατορίας και στοχεύει, η ταύτιση αυτή, στο υποσυνείδητο του λαού, ώστε συνειρμικά να αναβιώνουν αυταρχικά σύνδρομα.

Στο δρόμο του κοινοβουλευτικού ορθολογισμού, βαδίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝ.ΑΛ.

*Ο Παναγιώτης N. Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK