Γιατί μπαίνω στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής
maria

Μαρί Κατσιουγιάννη - Stridborg

Γιατί μπαίνω στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής

Είναι γεγονός πως τα χρόνια της κρίσης έφεραν στην πατρίδα μας πολλά δεινά. Ένα από αυτά είναι και η απώλεια της εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.

Όμως η συλλογική αποχή από τα «κοινά» επιτρέπει στους καιροσκόπους και τους λαϊκιστές αλλά και τους ακραίους, να καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα, με καταστροφικές συνέπειες για την πατρίδα μας. Τα παραδείγματα πολλά και κάποια από αυτά πολύ πρόσφατα.

Ως ένας άνθρωπος που πορεύτηκε στη ζωή του με τις δικές του δυνάμεις, στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο, είμαι βαθύτατα πεπεισμένη πως η απραξία και η αδιαφορία, δεν είναι δημιουργικές συμπεριφορές, δεν προσθέτουν. Η πολιτική αποχή, είτε ως ψήφος την ημέρα των εκλογών, είτε ως συμμετοχή στα κοινά, δίνει το δικαίωμα στις μειοψηφίες να κυβερνούν τον τόπο μας.

Η αποχή του λαού μας από τα πολιτικά δρώμενα έφερε αρνητικές εξελίξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η Αττική μας, κατά τις τελευταίες διοικήσεις, υπέστη μεγάλες ζημίες αλλά και καθυστερήσεις σε πολλούς τομείς, που χειροτέρεψαν την καθημερινότητα των πολιτών. Κυρίως όμως, ως απόδειξη της ανικανότητας των διοικούντων «ανακαλύψαμε» με τον πιο τραγικό τρόπο, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της πολιτικής προστασίας και πόσο επίσης κομβικό είναι να κυβερνιέται ένας τόπος από αποδεδειγμένα έμπειρους και ευπατρίδες.

Μπαίνω στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής γιατί πιστεύω πως ο τόπος που ζω, εργάζομαι και αγαπώ πρέπει να μπει σε μία Νέα Πορεία. Έχοντας ως δεδομένο ότι η Αττική, με αυτή την μοναδική παγκόσμια κληρονομιά που κουβαλάει, είναι μία από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες της Ευρώπης και η μεγαλύτερη της Ελλάδας, αντιλαμβανόμαστε τη σημαντικότητα και την άμεση ανάγκη για επανεκκίνηση, για νέο σχεδιασμό και νέες ευκαιρίες.

Κλείσιμο
Η Περιφέρεια Αττικής είναι η μηχανή, είναι ο οργανισμός ανθρώπων, υπηρεσιών και 66 Δήμων που αν διοικηθεί με στοχοπροσήλωση μπορεί να παρασύρει όλη την Ελλάδα, σε μία πραγματική αναπτυξιακή πορεία.

Σε αυτό το μεγάλο διακύβευμα καταθέτω την επιστημονική μου κατάρτιση, την εμπειρία μου (και) από τις καλές πρακτικές του εξωτερικού και κυρίως την αγάπη μου για την Ελλάδα, για την Αττική για τον τόπο που έχει τόσες πολλές ευκαιρίες αλλά και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Η καθημερινή επαφή μου με τους συνανθρώπους μου, στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθορίζει τον τρόπο σκέψης μου και αποστολής μου που δεν είναι άλλος από αυτόν της προσφοράς στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης υγείας στην ανάπτυξη σχετικών υποδομών και φυσικά στη χάραξη πολιτικών για την ευμάρεια και την κοινωνική συνοχή.

Συστρατεύομαι με τον Γιώργο Πατούλη έναν άξιο αυτοδιοικητικό και επιστήμονα, που απέδειξε στη διαδρομή πως όλα μπορούν να αλλάξουν αν υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο και το κοινό καλό.

Μπαίνω στη μάχη για την Μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής, γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκη και από Νέα Πρόσωπα στην Αυτοδιοίκηση, που φέρνουν μαζί τους τις Νέες Ιδέες, που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα όλων μας.

Δίνω τη μάχη, μαζί με τους πολίτες και με άλλους ικανούς συνοδοιπόρους για να βγάλουμε όλοι μαζί, την Αττική μας από τα αδιέξοδα. Συμπορευόμαστε με πίστη και σχέδιο, για τη δημιουργική επανεκκίνηση της Αττικής που αγαπούμε.

Κατσιουγιάννη - Stridborg Μαρί

Οδοντίατρος
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθήνας
«Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης»

Email: info@mari.gr
Web site: https://mari.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ