Ζήτημα δεδηλωμένης
Ιάσωνας Φωτήλας

Ιάσωνας Φωτήλας

Ζήτημα δεδηλωμένης

Όποιος ισχυρίζεται ότι τα περί "δεδηλωμένης" είναι αστεία γιατί η κυβέρνηση δεν θα πέσει όσες προτάσεις δυσπιστίας κι αν δεχτεί, προφανώς δεν έχει μελετήσει το Σύνταγμα της χώρας μας.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. 

Σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 1 "Η κυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Χώρας" το άρθρο 2 δε αναφέρει ότι "Ο πρωθυπουργός εξασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης και κατευθύνει τις ενέργειες της"

Κλείσιμο
Τώρα ας δούμε ποιός είναι η κυβέρνηση. Την απάντηση την δίνει ξεκάθαρα το άρθρο 81 παρ1 " όπου αναφέρει "Την κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς" εννοώντας βεβαίως όλους τους Υπουργούς και οχι μερικούς !! γιατί αλλιώς δεν θα έλεγε στο άρθρο 85 παρ.1 ότι "Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και οι Υφυπουργοί είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την γενική πολιτική της χώρας". 

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω άρθρα του Σντάγματος τα ν/σ τα εισάγει στη Βουλή η κυβέρνηση γιατί αυτή κατέχει την πλειοψηφία που είναι απαραίτητη για να διασφαλίζεται η αρχή της δεδηλωμένης, η αρχή δηλαδή που διασφαλίζει την λαϊκή κυριαρχία την οποία εξασφαλίζει το Σύνταγμα. Συνεπώς η κυβέρνηση εισάγει τα ν/σ στη Βουλή ενωμένη και την ενότητά της αυτή τη διασφαλίζει ο Πρωθυπουργός.

Στην περίπτωση του ν/σ για την αλλαγή ταυτότητας φύλλου η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν παραβεί όλα τα παραπάνω άρθρα. 

Το ν/σ δεν εισήχθη στη Βουλή από την πλειοψηφία δηλαδή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως προβλέπει το Συνταγμα αλλά από την μειοψηφία δηλαδή από το ΣΥΡΙΖΑ αφού οι Υπουργοί των ΑΝΕΛ το καταψήφισαν !! 

Τώρα όσον αφορά τον Κο Καμένο καλό είναι να γνωρίζει εκεί στη Βραζιλία που ρίχνει τις μπιλιές του, ότι όσα παρών και όχι κι αν ψήφισε - παρεπιμπτόντως πως γίνεται κάποιος να καταψηφίζει όλα τα άρθρα και να ψηφίζει ναι επί της αρχής....-είναι σύμφωνα με το Συνταγμα υπεύθυνος το ίδιο όπως και όλοι οι άλλοι που το ψήφισαν.

Όσο για την πρόταση δυσπιστίας το έχω ξαναπεί. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία είναι ικανός να προδώσει όχι αρχές και αξίες αλλά και την μάνα του ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς τα παιδιά του....... 

Μάθημα δεδηλωμένης τέλος.-
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα