tziovaras_grigoris

Καιρός να μπει φρένο στο «κάθε πέρυσι και καλύτερα»

Γρηγόρης Τζιοβάρας

Είναι αρκετά χρόνια τώρα κατά τα οποία κάθε φορά που διαλύεται η Βουλή, στον απολογισμό που κάνουν οι σκεπτόμενοι πολίτες βρίσκουν ότι τα πράγματα πήγαν χειρότερα από την προηγούμενη φορά. 

Από το 2004 έως το 2007, από το 2007 έως το 2009, από το 2009 έως το 2012, από το 2012 έως το 2015 και από το 2015 έως το 2019, παρατηρείται μια συνεχής διολίσθηση τόσο στην ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης όσο και στη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι αιρετοί εκπρόσωποι που εμείς στείλαμε στη Βουλή.

Στο κλείσιμο κάθε μιας από αυτές τις περιόδους, οι περισσότεροι συνομολογούν ότι ίσχυσε το «κάθε πέρυσι και καλύτερα…». Οι ελπίδες, ωστόσο, για αντιστροφή του κλίματος, στη λογική του «δεν πάει παρακάτω», κάθε φορά διαψεύδονται. Αποδεικνύεται ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο…

Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από την μεθυστική μετα-ολυμπιακή αμεριμνησία ή από την παραλυτική δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή, που με πρόσχημα την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία η χώρα έπλεε σαν ακυβέρνητο καράβι; Οι έκτακτες συνθήκες που –μοιραία;- ακολούθησαν, δυστυχώς όχι μόνον δεν βελτίωσαν την κατάσταση αλλά καταφανώς τη δυσχέραναν.

Και κάπως, έτσι, τη μνημονιακή καταβύθιση των περιόδων διακυβέρνησης από τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, οπότε ήρθαν τα πάνω κάτω στο πολιτικό σύστημα, τη διαδέχθηκε ο μοναδικός στα χρονικά εκμαυλισμός βουλευτών από τον Αλέξη Τσίπρα που κυβέρνησε τη χώρα προσελκύοντας μεμονωμένους βουλευτές από… έξι διαφορετικά κόμματα.

Από τη μια άκρη, οπότε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών «λάκιζαν», μετακινούμενοι σε άλλα κόμματα για να μη πάρουν την ευθύνη της υπερψήφισης των σκληρών μέτρων τα οποία επέβαλαν τα Μνημόνια και ο κίνδυνος της άμεσης χρεοκοπίας, φθάσαμε στην άλλη άκρη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφιζαν, σχεδόν χωρίς αντίρρηση, πολύ χειρότερα μέτρα από εκείνα που οι προηγούμενοι δεν διανοούνταν να εγκρίνουν.

Η… συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συγκλονιζόταν συθέμελα προτού καταφέρει να περάσει από τη Βουλή ήσσονος σημασίας ρυθμίσεις, όπως η μικρή επιμήκυνση στην προθεσμία κατανάλωσης του γάλακτος. Η… προοδευτική κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου περνούσε αβρόχοις ποσί ακόμη και την κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους μικροσυνταξιούχους ή την παράδοση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας στο ελεγχόμενο από τους δανειστές «Υπερταμείο».

Είναι εντυπωσιακό, μάλιστα, ότι μια πλειάδα βουλευτών οι οποίοι άλλαξαν στρατόπεδο, χαλώντας τον κόσμο επειδή δεν τους πήγαινε να ψηφίσουν Μνημόνια, στη συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να πουν «ναι σε όλα» αρκεί αυτή η οβιδιακή μεταμόρφωσή τους να διευκόλυνε την επανεκλογή τους με τη νέα σημαία ευκαιρίας που σήκωναν.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι για ορισμένους εξ αυτών οι πολίτες - ψηφοφόροι επιβράβευσαν την αναξιοπιστία, ου μην αλλά και την αναξιοπρέπεια, που επέδειξαν, επιλέγοντας να τους στείλουν εκ νέου στο Κοινοβούλιο ή να τους εξασφαλίσουν καταφύγιο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εξηγήσεις για το φαινόμενο που θέλει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να ξαναψηφίζουν εκείνους για την συμπεριφορά των οποίων διαμαρτύρονται, υπάρχουν πολλές. Η ελλιπής γνώση, η λάθος εκτίμηση και κυρίως η κυριαρχία του κριτηρίου της αναγνωρισιμότητας, η οποία δεν συμβαδίζει τις περισσότερες φορές με τη συνέπεια και την αξιοσύνη, είναι μερικές από αυτές.

Οι εξηγήσεις, όμως, δεν αποτελούν και δικαιολογίες. Και σίγουρα δεν μπορεί να λειτουργούν ως άλλοθι για να παρακολουθούμε και να αποδεχόμαστε παθητικά τη διαρκή καθοδική πορεία που παρατηρείται γύρω μας με την επίπλευση των φελλών, την επικράτηση των λαϊκιστών και τον εξοβελισμό από το προσκήνιο όσων τολμούν να πουν άβολες αλήθειες.

Γι΄ αυτό και στις εκλογές που έρχονται, καθώς θα πηγαίνουμε προς την κάλπη ας έχουμε κατά νου ότι, εκτός από το ψηφοδέλτιο του κομματικού σχηματισμού που θα επιλέξουμε, επειδή μας έπεισε ότι ικανοποιεί περισσότερο αυτό που εμείς θεωρούμε δημόσιο συμφέρον, διαθέτουμε και τη δύναμη του σταυρού προτίμησης με την οποία μπορούμε να καθορίσουμε εκείνους που θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή.

Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να αφιερώσουμε λίγο ή και περισσότερο χρόνο για να σχηματίσουμε προσωπική άποψη για όσους διεκδικούν την ψήφο μας. Διαβάζοντας έντυπα, σερφάροντας στο Διαδίκτυο ή ρωτώντας εκείνους που μπορεί να έχουν καλύτερη γνώση, μπορούμε να διακρίνουμε ποιος είναι άξιος γιατί, για παράδειγμα, στην προηγούμενη ζωή του έχει κάνει κάτι που αξίζει.

Μελετώντας θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε ποιος μπήκε στη λίστα των υποψηφίων επειδή είναι γόνος πολιτικού τζακιού, γέννημα του κομματικού σωλήνα, δημιούργημα της τηλεοπτικής υπερπροβολής ή και σκέτος γυρολόγος της πολιτικής που «τρούπωσε» εκεί που βρίσκεται διότι δεν είχε τίποτε αποδοτικότερο να κάνει στη ζωή του.

Όχι, τίποτε άλλο, αλλά να προσπαθήσουμε να βάλουμε, έστω, λίγο φρένο στο αποκαρδιωτικό «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Στο χέρι μας είναι. Κυριολεκτικά!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Να δούμε τι θα δούμε.

Σαν τον Ερντογάν. Την παθητικότητα πού τού δείχνουμε. Έλα μωρέ και τι έγινε. Εγώ να περνάω καλά και τα υπόλοιπα να πάνε να γ...Το ίδιο γίνεται και με τα κόμματά τής Βουλής. Εδώ Υπάρχουν συμμορίες εγκληματιών δολοφόνων καταχραστών δημόσιου χρήματος,αλλά ποιός τούς πιστεύει. Βαράνε και μία διαψεύση. Αυτοί πού τα γράφουν, είναι κάτι τύποι γραφικοί, μισοτρελοι,ποιός τούς πιστεύει. Άλλο αν τα στοιχεία και οι αποδείξεις βοούν ακατάπαυστα. Και σύμφωνα με την μέχρι τώρα προϊστορία ξέρουμε τι θα γίνει. Με την τέλεια και το σιγμα. Η πολιτική τού ώριμου φρούτου. Η κυβέρνηση διαπράττει τόσες παρανομίες, πού οί Πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Για να κερδίσει η αντιπολίτευση τις εκλογές,οπότε ξεκινά σε λίγους μήνες η αντίστροφη πορεία. Τα εκτρώματα πού τα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση . Και οι κύκλοι αυτοί πού γίνονται, φτωχοποιούν τον λαό και αντίθετα κάνουν εκατομμυριούχος τούς απατεώνες των κομμάτων τής Βουλής.Με κερδισμένους πάντοτε, τους κομματικούς στρατούς, τού πελατειακού φασισμού, τούς πληρωμένους ψηφοφόρους των κομμάτων τής Βουλής. Με εξασφαλισμένη την ατιμωρησία. Για θυμηθητε με τον Κωστάκη. Τρέχαμε όλοι να διώξουμε τα λαμόγια τού πασοκ. Αυτός πήρε τόσα πολλά δάνεια, πού μάς φτωχιναν. Μετά ήρθε ο Γιωργάκης, με τα μνημόνια. Μετά οί συριζανελ ,μάς ξεβρακωσανε. Τώρα πάλι η Αγία οικογένεια. Τι θα δούμε.; σε 15 μέρες θα δούμε. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Σημερινή δημοσκόπηση: Νέα Δημοκρατία 162 βουλευτές, Σύριζα 76 βουλευτές,...

Σήμερα, (20-06-2019), ανακοινώθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll. Τα τελικά ευρήματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 39,8 % και 162 βουλευτές, Σύριζα 27 % και 76 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 6,4 % και 18 βουλευτές, ΚΚΕ 4,6 % και 13 βουλευτές, Μέρα25 4,1 % και 12 βουλευτές, Ελληνική Λύση 3,6 % και 10 βουλευτές και Χρυσή Αυγή 3,3 % και 9 βουλευτές. Δηλαδή, στην επόμενη επτακομματική βουλή η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη, έχοντας νικήσει τον Σύριζα με διαφορά 12,8 %.

Σήμερα αναμένεται νέα δημοσκόπηση της πλάκας. Από την ALCO.

Σήμερα το βράδυ, το συριζοκάναλο Open, του Ιβάν Σαββίδη θα παρουσιάσει "δημοσκόπηση" της εταιρίας ALCO. Για να είσθςε προετοιμασμένοι για την "αξιοπιστία" των ευρημάτων. υπενθυμίζω ότι στην τελευταία προεκλογική "δημ οσκόπηση" της ίδιας εταιρίας πριν από τις ευρωεκλογές 2019, (την 22-05-2019), προέβλεπε διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα 5,6 %. Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία νίκησε με διαφορά 9,37 %, δηλαδή η εταιρία προέβλεψε μόλις το 59,76 % της πραγματικής διαφοράς!!!

Σε 'δημοσκοπήσεις της πλάκας" δεν δίνουμε...

Την παραμικρότερη σημασία!!!

Στις 07-07-2019, πρώτα στην κάλπη να μαυρίσουμε τον σύριζα...

Και μετά στην παραλία να μαυρίσουμε στον ήλιο!!!

Καμία ψήφος χαμένη!!!

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, όλες και όλοι στις κάλπες την 07-07-2019. Καμία ψήφος χαμένη!!!

Καθ΄ ομολογία αριστερότατου ιστότοπου: Νέα Δημοκρατία 41,01 %, Σύριζα 27,30 %...

Χθες, (18-06-2019), στον αριστερότατο ιστότοπο www.zougla.gr, ανακοινώθηκαν τα ευρήματα σταθμισμένης ανοικτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, (δημοσκοπική έρευνα την ονομάζει ο ιστότοπος...), για τις εθνικές εκλογές την 07-07-2019. Στο τελικό μέγεθος: "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", τα ευρήματα είναι: Νέα Δημοκρατία 41,01 % και Σύριζα 27,30 %. Δηλαδή, διαφορά 13,71 %. (Αυτονόητη είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας). Συνεπώς, νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες όλοι και όλες πρώτα στις κάλπες την 07-07-2019 και μετά στις παραλίες. Για να μετατρέψουμε τη μεγάλη νίκη μας, στον απόλυτο θρίαμβό μας!!!

Τα βάψανε κατάμαυρα στον Σύριζα…

"Οι ευρωπαϊκές και περιφερειακές εκλογές, έδειξαν πως μετά την «πρώτη φορά Αριστερά» θα έχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μία απόλυτη επικράτηση της Δεξιάς στη χώρα. Η ΝΔ κατέχει 12 από τις 13 περιφέρεις, πράγμα ρεκόρ για την παράταξη αλλά και ανατροπή για το πολιτικό σύστημα στη χώρα. Στη ΝΔ φυσάει ούριος άνεμος και όλα δείχνουν ότι η αυτοδύναμη επόμενη τετραετία, θα είναι δικιά της έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να εκλέξει και Πρόεδρο της αρεσκείας της, καθώς είναι αναθεωρητέο το άρθρο 32 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (θα χρειάζεται 151 ψήφοι), πράγμα που θα ολοκληρωθεί με την επόμενη βουλή «Αν έχουμε διαφορά πολύ μεγάλη, με την Νέα Δημοκρατία στην περιοχή του 40% και έναν ΣΥΡΙΖΑ σαφώς κάτω του 30%, τότε μιλάμε για την εγκαθίδρυση με όρους ηγεμονίας της επόμενης ημέρας, που όχι μόνο θα επηρεάσει μία τετραετία, αλλά θα βάλει το πλαίσιο της μεθεπόμενης τετραετίας. Είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές, όχι μόνο γιατί σταθεροποιούν την φυσιογνωμία ενός δικομματικού συστήματος που γεννήθηκε στα χρόνια της κρίσης, αλλά και γιατί θα καθορίσουν ενδεχομένως για τα αρκετά επόμενα χρόνια τον χαρακτήρα του συσχετισμού δυνάμεων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό». Η εκτίμησή αυτή ανήκει στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκο Μαραντζίδη (ρ/σ Στο Κόκκινο)".

Πρόκειται για τον ιστότοπο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου...

Του αριστερότατου "δημοσιογράφου". Συνεπώς, όταν οι ίδιοι ομολογούν την επερχόμενη εκλογική συντριβή τους, τι χρείαν έτι έχομεν μαρτυριών;;;

Και με την ψήφο μου.

Θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία, διότι θέλω να απαλλαγώ από την παντελώς αφόρητη μπόχα της πανάθλιας συριζίλας!!!

Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερον...

Στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει αυτοδύναμη, σε πεντακομματική, εξακομματική ή επτακομματική Βουλή.

Έχουν παρέλθει 25 ημέρες, απομένουν 16 ημέρες...

Μετά την εκλογική συντριβή του Σύριζα στις ευρωεκλογές, (ηττήθηκε με διαφορά 9,37 % από τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή κατέγραψε την μεγαλύτερη ήττα στις οκτώ, (8), ευρωεκλογές που έχουν διεξαχθεί το διάστημα 1981-2019...), ο τσίπρας εξήγγειλε εθνικές εκλογές, τις οποίες καθόρισε παραιτούμενος την 10-06-2019, για την 07-07-2019. Δηλαδή, μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών μεσολαβούν 41 ημέρες. Έχουν ήδη παρέλθει με την σημερινή 25 ημέρες και απομένουν 16 ημέρες, έως ότου ξημερώσει η 07-07-2019, ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, οπότε και ο Σύριζα θα συντριβεί ολοκληρωτικά από τη Νέα Δημοκρατία.

Συριζαίοι, σας απομένουν 16 ημέρες, 23 ώρες και 37 λεπτά…

Οι εθνικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή, 07-07-2019. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα λήξει την 19:00, οπότε και θα ανακοινωθεί η δημοσκόπηση εξόδου από το εκλογικά τμήματα, (exit poll). Ή έναρξη της ψηφοφορίας σημαίνει την αρχή του τέλους για τον Σύριζα. Συνεπώς, συριζαίοι, σας απομένουν 16 ημέρες, 23 ώρες και 37 λεπτά, μέχρις ότου να αρχίσει η ψηφοφορία που θα σας καταστήσει πανάθλιο παρελθόν για την Ελλάδα και θα απαλλάξει τη χώρα από την παντελώς αφόρητη μπόχα της συριζίλας!!!

Άρης.

νομίζω ότι το διακύβευμα είναι πολιτιστικής φύσεως. Ή θα νικήσει το παλιό, ο λαικισμός, η πολιτική του ψεύδους και των πελατειακών σχέσεων, ή θα κερδίσει η πρόοδος, η μετακίνηση της Ελλάδας προς τη δύση, προς την ευημερία και την άσκηση πολιτικής τεχνοκρατική επάρκεια. Παλεύουν ο κόσμος της μπακαλίστικης ατελέσφορης περιπλάνησης με τον κόσμο της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτές οι δύο Ελλάδες παλεύουν. Τα κόμματα έχουν διασπαστεί και αναδιαταχτεί. Το ΠΑΣΟΚ έσπασε σε Σύριζα των παλαιοπασόκων και σε ΚΙΝΑΛ των πιο προοδευτικών εκσυγχρονιστών. Η ΝΔ δισπάστηκε στους φιελεύθερους δεξιούς και στους παλαιοδεξιούς που πήγαν στο Βελόπουλο, ΧΑ αλλά και στο Σύριζα. Οι Έλληνες πράγματι έχουν ένα δίλλημμα: Να ψηφίσουν πρόοδο, Ευρώπη και Δύση, ή διχόνιες της δεκαετίας του 60 και του 70, μηρυκασμό και απομονωτική εσωστρέφεια. Δεν βοηθάει η εργαλειακή συνένωση διαφορετικών πολιτισμών, μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Σύριζα. Πρέπει να αφήσουμε επιτέλους την ιστορία να πάρει το δρόμο της.

Τα στοιχήματα για τις εθνικές εκλογές.

Από τις εταιρίες Novibet και Betarades, η νίκη με αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δίνεται με απόδοση 1,55. Η νίκη του Σύριζα με αυτοδυναμία δίνεται με απόδοση 301!!! ('Οσο πλησιέστερα είναι στη μονάδα η απόδοση, τόσο περισσότερο βέβαιο θεωρείται ότι θα συμβεί ένα γεγονός). Για τα ποσοστά ψήφων, η Νέα Δημοκρατία προσδιορίζεται στο 36,00 % και ο Σύριζα ένδεκα, (11), μονάδες χαμηλότερα στο 25,00 %.

Νέα Δημοκρατία 37,50 %, Σύριζα 25,50 %.

Χθες, (19-06-2019), η εταιρία στοιχηματισμού Betarades, άλλαξε τις προσφερόμενες στους παίκτες αποδόσεις της, εις βάρος του Σύριζα. Πλέον, η Νέα Δημοκρατία προσδιορίζεται στο 37,50 % και ο Σύριζα δώδεκα, (12), μονάδες χαμηλότερα στο 25,50 %.

Νέα Δημοκρατία 38 %, Σύριζα 20 % – 23 %.

Σε συνέντευξη του γνωστότατου εκλογολόγου Ανδρέα Δρυμιώτη, την 04-06-2019, στον Δημήτρη Δανίκα, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο αυτόν, περιλαμβάνεται πρόβλεψη του εκλογολόγου για τις εθνικές εκλογές 2019. Δηλαδή, Νέα Δημοκρατία 38 %, Σύριζα 20 % - 23 %.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία