makrigiannis_giannis

Έλεος, όχι άλλο Μακρόν

Γιάννης Μακρυγιάννης

Με τη φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, φοβάμαι ότι θα τρελάνει τον κόσμο με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα.

Ήδη ετοιμάζεται για πανηγύρια και μεγάλη διαφήμιση. Ότι η Ελλάδα έχει σύμμαχο τη Γαλλία, ότι η χώρα επιστρέφει στον πυρήνα της Ευρώπης, ότι ο Μακρόν είναι φίλος μας και θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη, αφού θα φέρει και επενδυτές έτοιμους να κάνουν δουλειές – ατρόμητους, σαν εκείνους της Philip Morris που επενδύανε το 2015 και δεν τους πίστευε ούτε ο πρωθυπουργός!  

Επειδή λοιπόν θα περάσουμε ένα τρομερό διήμερο (Πέμπτη και Παρασκευή), που θα είναι εδώ το ζεύγος Μακρόν – έχει σημασία η λέξη ζεύγος – και στο μεταξύ θα κυκλοφορούν ύμνοι για την επίσκεψη, ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, που δεν θα ειπωθούν ιδιαίτερα, σχετικά με τον Μακρόν και τη σημασία της επίσκεψης:

Πρώτον, ο Μακρόν είναι άκρως νεοφιλελεύθερος πολιτικός. Η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προωθεί και έχει προκαλέσει την οργή των συνδικάτων στην Γαλλία, θα έκανε ακόμη και τη Θάτσερ να κοκκινίσει από ντροπή. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάρουν ιδέες εδώ οι δικοί μας, αν και με τα μνημόνια γύρω γύρω την πάμε τη δουλειά και όλο ισοπεδώνεται η εργασία.

Δεύτερον, ο τύπος είναι υπέρμαχος μίας Ευρώπης αρκετών ταχυτήτων – και πάντως δεν θεωρεί χώρες σαν την Ελλάδα στην ίδια ταχύτητα με τη Γαλλία. Το απέδειξε πρόσφατα με τη σύνοδο για το μεταναστευτικό, μη καλώντας καν την Ελλάδα.

Τρίτον, όχι μόνο δεν θα αντισταθεί στη γερμανική συνταγή για την Ευρώπη και την κυριαρχία του Βερολίνου, αλλά μάλλον θα παραδοθεί ενδόξως στη «γοητεία» της Μέρκελ. Ο άξονας Βερολίνο – Παρίσι αποκτά νέο νόημα.

Τέταρτο, ο άνθρωπος για δουλειές των δικών του ενδιαφέρεται κι έρχεται στην Αθήνα. Βλέπει ξεπουλήματα όσο όσο και τρέχει. Λογικό, αλλά δεν έρχεται από αγάπη.

Πέμπτο, πρόκειται για αλαζόνα, με ροπή στο νεποτισμό. Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα και η πρώτη δουλειά που σκέφτηκε να κάνει είναι να βγάλει μισθό στη γυναίκα του και να της κατοχυρώσει θεσμικό ρόλο «πρώτης κυρίας». Μέχρι και οι Γάλλοι έφριξαν.

Έκτο, πρόκειται για επικοινωνιακό ντενεκέ, χειρότερο κι από τον ανεκδιήγητο Ρέντσι. Κατασκεύασμα των μέσων και προϊόν της ανάγκης των ισχυρών συμφερόντων στη Γαλλία, αλλά και ενός μέρους του λαού, που τελικά τον εξέλεξε, να βρει έναν νέο, «άφθαρτο» πολιτικό, απέναντι στην απειλή της Λεπέν. Βρήκε τελειωμένους τους σοσιαλιστές και προβληματικούς τους δεξιούς και βγήκε στον αφρό. Κι στον αφρό μπορούν να επιπλέουν ακόμα και φελλοί.

Για πολλά από τα παραπάνω άλλωστε η καθίζηση της δημοτικότητας του Μακρόν είναι σαν του λιμανιού της Κω όταν έγινε ο σεισμός. Είναι έτοιμη να σκάσει στα γέλια μέχρι κι η Μόνα Λίζα στο Λούβρο, αν και δεν είναι του χαρακτήρα της, με τα δημοσκοπικά του χάλια.

Ας μην διανοηθούν λοιπόν στην κυβέρνηση να τον προβάλλουν ως «σωτήρα» και να μιλήσουν βαρύγδουπα για το λαμπρό μέλλον που ανοίγει αυτή η επίσκεψη και άλλα τέτοια φαιδρά. Ας κάνουν ό,τι κάνουν, καθότι μιλάμε σε κάθε περίπτωση για επαφές ηγετών, με σεμνότητα και αυτοσυγκράτηση.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

ρε πουσταρα

ξαχασες το ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ τωρα

ελλην βλαξ

Η Γαλλία δεν είναι η παγκόσμια υπερδύναμη που νομίζουν οι ελληνες. Ποτέ δεν ήταν. Αλλού να ψάξετε για συμμάχους. Αλλά απο το τίποτα, χρήσιμος είναι και ο Μακρόν.

ΛΑΜΠΡΟΣ

Καλά τα λες. Αυτά ακριβώς ισχύουν και για τον Τσίπρα και τη ψευδο-αριστερά που υμνούσες στο πρόσφατο παρελθόν σαν σωτήρες...

κτλ

Μακρυγιάννη, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς. Εσύ και η λοιπή αριστερίλα της δημοσιογραφίας υποστηρίξατε οποιονδήποτε, αρκεί να μην έβγαινε η Λεπέν. Βαφτίζετε "ακροδεξιό" όποιον δεν είναι υπηρέτης της παγκοσμιοποίησης και της πολιτικής ορθότητας και τσιρίζετε (όπως κάνεις και σε αυτό ακριβώς το άρθρο), για απειλές. Ο Μακρόν δεν είναι ο μοναδικός "φελλός" που κυβερνάει ευρωπαϊκό κράτος, γεμάτη τέτοιους είναι η Ευρώπη. Τέτοιους θέλει η παγκοσμιοποίηση και η πολιτική ορθότητα για να υλοποιεί τα σχέδιά της. Εσείς, το αριστερίστικο κατεστημένο της δημοσιογραφίας, αυτά υπηρετείτε και είσαστε συνυπεύθυνοι που τα ευρωπαϊκά κράτη, τα κυβερνούν οι μαριονέτες αυτές.

nobody di tutti

- Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας - Βαρύτατες οι ευθύνες εσάς των μεγάλοδημοσιογράφων. Ωκεανοί προπαγάνδας ανακατεμένοι με ψήγματα αλήθειας. Κλόουν ο ηγέτης της υπερδύναμης, κλόουν ο ηγέτης της πρώην υπερδύναμης, κλόουν της τάδε μεγάλης δύναμης, κλόουν της τάδε, κλόουν της δείνα.... οδηγώντας & επιβάλλοντας στον αφελή ιθαγενή τον μονόδρομο συλλογισμό: αφού άπαντες υποχρεούνται να έχουν επικεφαλής κλόουν για ηγέτες, εμείς γιατί να αποτελέσουμε την εξαίρεση; Μπαίνετε στον κόπο εσείς οι μεγάλοδημοσιογράφοι να εξηγείτε στους ιθαγενείς ότι όση είναι η απόσταση που χωρίζει ουρανό και γη, άλλη τόση είναι η διαφορά μιας διαχρονικά ισχυρής χώρας με ακλόνητους θεσμούς, αξιοκρατική δημόσια διοίκηση, αδιάφθορη δικαιοσύνη, πανεπιστήμια παγκοσμίου κύρους, πανίσχυρες πολυεθνικές επιχειρήσεις κτλ, ανεπηρέαστεα από την παροδική διέλευση οποιουδήποτε κλόουν. Καί άλλο να αποτελείς οθωμανικό σκορποχώρι επανδρωμένο από σκουπιδιάρη μέχρι αρχηγό κράτους από κομματόσκυλα, ικανά να υπεξαιρέσουν μέχρι τα πόμολα από τις πόρτες των γραφείων τους... αλλά ανίκανα να μοιράσουν δυο γαϊδάρων σανό. Αν λοιπόν η χώρα μας διέθετε εκείνους τους θεμελιώδεις συντελεστές ισχύος... μόνο τότε για παραπλάνηση αντιπάλων η πολυτέλεια της παρουσίας ενός φαινομενικά κλόουν αποκτά νόημα. Μεγαλύτερος σύγχρονος κλόουν από τον Γιέλτσιν δεν υπάρχει... η χώρα του όμως δεν έπαψε όμως στιγμή λόγω διαχρονικών συντελεστών ισχύος να αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη.

Μάκης

Ενώ ο δικός σου Μελανσόν ,όμως....

Ντενεκεδες αυτοι....

Νομπελιστας ο δικος μας ο Αλεξης ε; Ρε τι διαβαζουμεεεε! Οσο για τις αλλαγες που θα "εφρυττε ως κι η θατσερ" κυριε μου: 1. Η ΜΒ ηταν η πρώτη που πέρασε κάποιες επιπονες αλλαγες για πολους, αλλα ηταν η αιτια που εφερε την οικονομικη της εκρηξη(συμφωνω με αρκετα αρνητικα, ΑΛΛΑ παρολα αυτα δεν πανε ολοι τυχαια στην ΜΒ χρονια τωρα!). 2. Η Γερμανια επι Κυβερνησης.....Σρεντερ, Πρασινων και Σοσιαλδημοκρατων, περασε το 98 με 2000 την Ατζεντα 2010, που αλλαξε τα εργασιακα και στην γερμανια. Αποτελεσμα αυτου (μαλλον ΚΑΙ αυτου) εινια ασφαλως μειωσεις σε κοινωνικο κρατος και πληξιμο καποιων χαμωλων στρωματων, αλλα ανοδος και μεγαλυτερη δυνατοτητα ευρεσης εργασιας και αναλογη ςπροοπτικης για οποιον πασχιζει. 3. Η Ισπανια επισης εκανε μια μεταρρυθμισουλα! Τωρα μετα απο οοοοολες αυτες, οι....τενεκδες οι ξενοι δεν ξερουν, αλλα δοξα να εχει ο...Εγκελς, εμεις εχουμε εναν ανθρωπινο και πολυ καλο Πρωθυπουργο, που βλεπει και φερνει παντου επενδυσις, κοβει κορδελες σε δρομους και παραδρομους και μιλαει για διορισμους σε ενα δημοσιο, που το μονο που δε χρειαζεται ειναια χρειαστοςυς...αγροφυλακες, ταχυδρομους κλπ, αλλα χρησιμους γαιτρους, νοσοκομους, δασκαλους, πυροσβεστες!!

πόντιος

μωρ' και μακρόν... και χονδρόν ... και...αριστερόν!

πέτρος

"Στον αφρό μπορούν να επιπλέουν ακόμα και φελλοί". Πράγματι, το ξέρουμε από πείρα... Αλλος έχει Ντόναλντ, άλλος έχει Γκούφη...

Ομολογία πασόκου...

"Υπάρχει όμως και η δημοσκοπική εικόνα της συγκυρίας που έχει σχεδόν παγιωθεί. Η νεκραναστημένη Ν.Δ. που προοριζόταν για το χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει αποκτήσει σταθερό προβάδισμα για κυβερνητική εξουσία. Από 34% έως 36% καταγράφονται οι εκλογικές προτιμήσεις, και στις μετρήσεις νίκης το άνοιγμα είναι σταθερό και μεγάλο. Ενώ η εκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται από 16,5% έως 20%, με χαμηλή σχετικά συσπείρωση των δυνάμεών του". (Από χθεσινό άρθρο του Λ. Αποστολίδη, (πρώην υφυπουργού του Πασόκ..), στον ιστότοπο του "Βήματος", με τίτλο: "Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, ...όχι δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς").

Όσο αργούν οι εκλογές, τόσο...

Ενισχύεται η Νέα Δημοκρατία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία