makrigiannis_giannis

Αποτεφρωτήρια

Γιάννης Μακρυγιάννης

Με το σκίσιμο των μνημονίων η αριστερά, όπως την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα πήγε καλά. Για την ακρίβεια τα πήγε τόσο άσχημα, όσο δεν γινόταν (υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, φέρνει ιδιότυπο τέταρτο)!

Με την οικονομία κατ’ επέκταση τα πήγε εξίσου άσχημα: παρέμεινε και στη διετία του ΣΥΡΙΖΑ σε αρνητικό πεδίο ή έστω σε στασιμότητα, παρότι αυτή είχε δυναμική, μετά από επτά χρόνια κρίσης (όταν έγινε η αλλαγή εξουσίας το 2015), να περάσει με έντονους ρυθμούς σε θετικό πεδίο ανάπτυξης.  Διευκρινίζεται ότι η επιτυχία των δημοσιονομικών στόχων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και καλή πορεία της οικονομίας – απλώς εκεί που οι προηγούμενοι έβαλαν πέντε φόρους, που λέει ο λόγος, ετούτοι βάλαν δεκαπέντε και σε συνδυασμό με το πλαστικό χρήμα, αύξησαν τα φορολογικά έσοδα. Δεν μιλάνε για άλλες απώλειες, όπως το ξεπούλημα των πάντων (αεροδρόμια κλπ), ή τη ζημιά με τις τράπεζες.

Μέσα σε μία τέτοια κατάσταση θα περίμενε κανείς να επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τη σφραγίδα του σε άλλα πεδία άσκησης της πολιτικής. Κυρίως να προωθήσει κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις, βάζοντας τη δική του σφραγίδα. Όχι στα θέματα που χειρίζονται και επιβάλλουν απόψεις και λύσεις οι δανειστές. Στα άλλα.  Η αποκάλυψη σκανδάλων όπως λέει, μπορεί να έχει νόημα, αλλά δεν επαρκεί ως απάντηση στην ανάγκη για τις μεγάλες τομές που χρειάζεται ο τόπος.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι που να θεωρείται ως κορυφαία κίνηση που θα μείνει στο διηνεκές. Φανταστείτε ότι ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε για παράδειγμα τη Διαύγεια – δεν μιλάμε για τις καταστροφικές συνέπειες των επιλογών του, άλλη συζήτηση αυτή!

Η κυβέρνηση επικαλείται κάποιες κοινωνικές πολιτικές, που όσο σημαντικές κι αν είναι δεν διεκδικούν τον τίτλο της «τομής», της «μεταρρύθμισης», που θα μείνει ως παρακαταθήκη. Μεγάλη τομή για παράδειγμα ήταν το ΑΣΕΠ, ήταν ο «Καποδίστριας», και άλλες τέτοιες δομές.

Μεγάλη τομή θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα η αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μιας και είναι σαφές ότι το σύστημα των Πανελληνίων έχει εξαντλήσει τη δυναμική και τη χρησιμότητά του. Ο Γαβρόγλου το πάει από δω, το πάει από κει, αλλά στο πρακτικό δεν φέρνει αποτέλεσμα - όλο λάδι και τηγανίτα τίποτα. Κάπως έτσι είναι σε όλα τα θέματα, άλλωστε οι περισσότεροι υπουργοί.

Ας βρει έστω τρόπο, για παράδειγμα, η κυβέρνηση πώς θα αποκτήσει η χώρα αποτεφρωτήρια, μιας και όλο το θέμα συναντά μία σειρά από αντιδράσεις. Θα ήταν μία προσφορά σημαντική για να μην τρέχουμε στη Βουλγαρία. Ας μην αποτεφρώνει απλώς τις ιδέες της αριστεράς, ας συμβάλλει τουλάχιστον στον εκπολιτισμό της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

acritas

Προτού να φτάσουμε στην αποτέφρωση των νεκρών, προηγούνται: Η αποτέφρωση των αριστερών ιδεοληψιών, Η αποτέφρωση των ακροδεξιών παραλογισμών, Η αποτέφρωση των αντικοινωνικών συμπεριφορών, Η αποτέφρωση των ανθελληνικών πρακτικών, Η αποτέφρωση των αντιχριστιανικών εμμονών!!! Αυτές είναι τομές στην ελληνική κοινωνία κ. Μακρυγιάννη, κι όσο για το καλοπληρωμένο λείψανό σου (όταν εκμετρήσεις τον βίον σου), κανείς δε νοιάζεται, κάντο ότι θέλεις!!!

fidel

Συζητηση περι ονου σκιας. Κατι σαν να πειναμε απο ψωμι και να ζηταμε ραπανακια για την ορεξη

Επαναφορά Κρεματορίων;

Δεν είναι απλή καύση. Μιλάμε για πολτοποίηση. Αλά οι άθεοι και οι σατανιστές σας τα κρύβουν αυτά κ. Μακρυγιάννη προκειμένου να διαχέουν τις ιδέες τους σε ανυποψίαστους και απληροφόρητους.

Χρήστος

Θεωρείς πολιτισμό εσύ να σε καίνε στα κάρβουνα σα σουβλάκι και μετά να σε βάζουν σε μπλέντεερ και να σε κάνουν σκόνη ;;; Τόσο πολύ μισείς τον Χριστιανισμό ;;;;;;;;;;

Πιο Χριστιανός

Οι Καθολικοί και οι Διαμαρτυρόμενοι δηλαδή που το πράττουν, δεν είναι Χριστιανοί; Και αφού το παίζεις τόσο Χριστιανός, μπορείς να μου πεις ακριβώς σε ποιά Σύνοδο (από αυτές τις Ορθόδοξης Εκκλησίας και μόνο) ή σε ποιά Εκκλησιαστική Εγκύκλιο αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι μόνο η ταφή είναι αποδεκτή για τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Στην καλύτερη, είναι θέμα ερμηνείας ή διακριτικής ευχέρειας της εκάστοτε Αρχιεπισκόπης, και εξετάζεται ανά περίπτωση. Μέχρι και στην Ρωσία, που είναι άμα το πάμε έτσι πιο Ορθόδοξοι απο εμάς, επιτρέπεται.

ΚΥΠΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι και πιο ορθόδοξοι (για τους Ρώσους το σχόλιο). Για την ταφή (που δεν είναι μυστήριο, φυσικά) το τυπικό, ορίζει αυτό που ορίζει- εξόδιο ακολουθία, ταφή, τρισάγια και μνημόσυνα. Δεν τα ορίζει τυχαία. Δεν είναι τυχαία η Ορθόδοξη Πράδοση, αλλά βασικός πυλώνας της πίστης. Αλίμονο να μέναμε στα γραπτά. Θα μέναμε στον πρώτο αιώνα ή το πολύ στον όγδοο, παραγνωρίζοντας τη σημερινή πραγματικότητα. Η αποτέφρωση ακυρώνει το προαναφερθέν τυπικό. Αν δεν τα αποδέχεσαι δικαίωμά σου, αλλά ορθοδοξία α λα καρτ δεν υπάρχει. ή είσαι ορθόδοξος ή δεν είσαι. Για τα άλλα δόγματα αυστηρώς ομιλούντες η απάντηση στην ερώτηση σου είναι καταφατική. Εφόσον δε βαπτίστηκαν από ορθόδοξο ιερέα δεν είναι μέλη της Εκκλησίας- και η Εκκλησία είναι σώμα Κυρίου, και άρα ΜΙΑ όπως ορίζει το Σύμβολό της Πίστεως που ορίστηκε στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο (μια και λατρεύεις τις Συνόδους, οι οποίες καλύπτουν θέματα που απασχολούσαν τους ανθρώπους προ του ενάτου αιώνα, αφού η τελευταία έγινε τον όγδοο αιώνα). Όσοι αποκόπτονται από τη ΜΙΑ Εκκλησία ΔΕΝ είναι χριστιανοί ή είναι αιρετικοί- στην καλύτερη περίπτωση σχισματικοί. ΥΓ (πιθανά ερωτήματα) -Γιατί δεν καίμε το σώμα; -Προσδοκούμε σε Ανάσταση. Η μελλοντική ζωή ξεκινά από τώρα και μετέχουμε σε αυτήν ψυχή τε και σώματι. Πρέπει να σεβόμαστε και το σώμα, αφού είναι ο ναός του Θεού (βάζουμε μέσα μας το Θεό όταν κοινωνούμε των αχράντων μυστηρίων) και άρα δεν πρέπει να το καταστρέφουμε. Είναι χώμα και θα επιστρέψει στο χώμα με βάση το τυπικό -και θα ξαναγίνει σώμα με την Ανάσταση. Συνεπώς η καταστροφή του σώματος είναι αμαρτία- όχι θανάσιμη, αφού δεν έχουμε τέτοιες στην Ορθοδοξία ή καλύτερα ΟΛΕΣ μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο αν δεν μετέχουμε στα Μυστήρια. -Μπορούν οι μη Ορθόδοξοι να λέγονται χριστιανοί; -Ας αυτοαποκαλούνται ό,τι θέλουν. Και ναι, μπορεί να σωθούν κάποιοι εξ αυτών, αφού ο Θεός θα τους κρίνει με βάση τα τάλαντα τους- αλλά μακριά από τη μυστηριακή ζωή είναι δυσκολότερο. -Αν έχουν αυτοί δίκιο; -Ε, όποιος θεωρεί ότι έχουμε άδικο ας αλλάξει δόγμα. Δεν ειρωνεύομαι. Αστείο δεν είναι να θεωρείς κάτι λανθασμένο και να το πιστεύεις;

nobody di tutti

Καθείς εφ ω ετάχθη. Ο εργοδότης σου θεωρεί (βλέπε πρόσφατο άρθρο), ότι ο Σύριζα βάζει μπουρλότο στο διάβα του. Εσύ από την πλευρά σου, έχοντας αρχικά προσδώσει μεταφυσικές και υπερφυσικές ιδιότητες, στην εξιδανικευμένη προσωπική Σου Αριστερά όπως λέμε: Μy Left - My Idaho - My way Sinatra- νιώθεις τρόπον τινά προδομένος, που οι καθεστωτικοί παρενδυσίες του συστήματος, με ένδυμα την αριστερή φρασεολογία, απογυμνώνονται σε αυτό που πάντα υπήρξαν. Παρηγορήσου στο εξής αδιάψευστο γεγονός: ότι άπαντες οι (έξω & έσω) σχηματισμοί αδιάφορου επίπλαστου χωροταξικού προσδιορισμού, τυγχάνουν πολύδυμες κυήσεις της ίδιας "μήτρας" (σύστημα).Το αναπόδραστο γεγονός ότι αργά ή γρήγορα ουδείς θνητός δεν διαφεύγει του πεπρωμένου, δεν απαλλάσσει οποιονδήποτε κοινό θνητό (ανεξαρτήτως όποιας και όσο διογκωμένης άποψης για το άτομο του), να σκορπά στάχτη στα μάτια των ταξιδιωτών του μάταιου κόσμου. Δεν συμφωνείς ότι το ταξίδι για τους περισσότερους (μη γεννημένους προνομιούχους), αποτελεί από μόνο του δύσκολο άθλο, για όσους τουλάχιστον δεν ακολουθούν την πεπατημένη λεωφόρο ; χωρίς την παρεμβολή αυτού του στοιχείου ;

ανεργος

o κοσμος δεν εχει καταλαβει καποια πραγματα.ο τσιπρας εκπροσωπει τον λαο και οχι τις τραπεζες-τραπεζιτες.οποτε για πια capital controls μιλατε?εαν δεν ειχε τι μεγαλη στηριζ\ξει του αλλου θα ειχε καταρρευσει στα καπακια.

ρε παιδιά

συγνώμη. Το έχω ξαναγράψει. Είναι αποδεδειγμένες οι περιβαλλοντικές συνέπειες της καύσης νεκρών, όπως και της ταφής με φέρετρο που χρειάζεται ξύλο. Γιατί να γίνουν αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα και να μη γίνουμε πρωτοπόροι στις καινούριες λύσεις που προσφέρονται; Ήδη γίνονται σε μερικές πόλεις στην Αμερική. Ποιο είναι το θέμα, ότι δεν υπάρχει χώρος να ταφείς ή να πας κόντρα στην Εκκλησία που επιβάλλει τη ταφή. Γιατί θέλουμε αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα; Ψάξτε bio-cremation ή resomation για παράδειγμα. Μη παπαγαλίζουμε ό,τι ακούμε. Ας ψάξουμε λίγο. Δε κατηγορώ τους Έλληνες που διαμαρτύρονται για τη κατασκευή αποτεφρωτηρίων στη περιοχή τους και τι συνέπειες έχει αυτό στην υγεία τους ή πως θα επηρεάσει την ανάπτυξη της περιοχής τους. Βρίσκω το άρθρο σας φοβερά πρόχειρο.

Τττ

Μετά το κάψιμο ο νεκρός μπαίνει σε ένα είδος μίξερ και τότε γίνεται σκόνη. Δηλαδή βάζεις τον νεκρό σου στο μπλέντερ και μετά πετάς τη σκόνη. Έτσι και το ΣΥΡΙΖΑ μας προετοιμάζει μετά το τα φάγαμε όλοι μαζί εκείνοι την μπριζόλα και εμείς λίγο να γλυφουμε το κόκαλο που μας πετάνε να μας βάλουν και στο μουλτι.

163 βουλευτές έχει η Νέα Δημοκρατία...

Με βάση τα ευρήματα της προχθεσινής δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εάν κατανείμουμε το 15 % των αναποφάσιστων στα κόμματα αναλογικά, (δηλαδή με βάση τη δύναμή τους), τότε η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 38,236 % και ο σύριζα το 18,236 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη αυτοδυναμία με 163 βουλευτές και η διαφορά της από τον σύριζα είναι 20 %, σε πεντακομματική βουλή!!! Προφανώς θα χρειασθεί αποτεφρωτήριο ο σύριζα...

Τους μαύρισες την καρδιά...

Των συριζαίων, (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Τώρα γίνεται πλήρως αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο οι γνώστες των δημοσκοπήσεων έχουν ήδη πάρει στην πλάκα τον σύριζα και τον τσίπρα!!!

Ποτέ ξανά αριστερά!

Τελεία και παύλα.

ΣΠΥΡΑΚΛΑΣ

.....εκπληκτικο.......πιάσατε αριστερούλια τόσο πάτο.....που πλέον αυτο τρολάρεστε.......ευγε!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία