danikas_dimitris

Ε, αϊ σιχτίρ πια!

Δημήτρης Δανίκας

Ποια ηθική και κουραφέξαλα... Η ηθική είναι η μάσκα μας, το σαλόνι μας. Ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου μοιάζει όπως το σπίτι του. Εδώ η κρεβατοκάμαρα.

 Η ιδιωτική μας ζωή. Η πόρτα κλείνει και πλην εμού ουδείς άλλος γνωρίζει τα βίτσια μου. Το σαλόνι με το κοστούμι και την ευπρέπεια. Στο σαλόνι είμαι υπόδειγμα πολίτη και άρχοντα. Στο τέρμα του διαδρόμου ο λουτροκαμπινές μου. Οι βρομιές μου.

Η ηθική είναι λάστιχο. Αμεμπτος όπου βολεύει. Παραβατικός όπου με βολεύει. Στα μουλωχτά. Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Η ηθική προσαρμόζεται ανάλογα με τη δύναμη κάθε ατόμου. Ο ισχυρός πάντα σε ασυλία. Προστατευμένος από τη νομοθεσία. Κλέβει ο πληβείος και καταλήγει φυλακή. Κλέβει, νομίμως, ο ισχυρός την Εφορία, και ουδενός ιδρώνει το αυτί!

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αρέσει δεν αρέσει. Κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αρέσει δεν αρέσει. Και εκ των δημοσκοπήσεων και των αντιδράσεων μάλλον αρέσει. Γι’ αυτό είναι ακλόνητο. Και γι’ αυτό εννιά στους δέκα Νεοέλληνες είναι συμφιλιωμένοι με αυτό. Αγανακτούμε, μουντζώνουμε, όμως διαρκώς πορευόμαστε με την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια!

Η κυβίστηση του Τσίπρα και των πολιτικών είναι μεγεθυσμένες φωτογραφίες της δικής μας κωλοτούμπας. Η δική μας κωλοτούμπα είναι δημόσια ομολογία της σχιζοφρένειάς μας. Αλλα λέμε, άλλα σκεφτόμαστε, άλλα κάνουμε. Κοινωνία, είμαι ο καθρέφτης σου και σε αντιγράφω!

Ολα αυτά με αφορμή την περίπτωση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Που εξ όσων γνωρίζω πρόκειται για θηριώδη προσωπικότητα. Γι’ αυτό είναι αυτοδύναμη και αυτόνομη. Η Μαρέβα ουδεμία σχέση με αυτό που λέμε «νοικοκυρούλα», «κοτούλα», «γκομενίτσα» και «κυρία του κυρίου»!

Απόδειξη; Η διαδρομή της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα πασίγνωστων διεθνών τραπεζών. Μεγάλη παίκτρια. Ουδεμία άλλη Ελληνίδα με τόσες περγαμηνές θριαμβευτικών επαγγελματικών επιτυχιών. Ετερη απόδειξη; Μα, φυσικά το γεγονός ότι έκλεισε την πόρτα στην πανίσχυρη οικογένεια Μητσοτάκη και για μεγάλο διάστημα ακολούθησε τη δική της διαδρομή. Μπορώ και μόνη μου. Και μάλιστα καλύτερα!

Η Μαρέβα δεν έχει ανάγκη κανέναν. Και προφανώς αυτός είναι ο ουσιώδης λόγος που ο Κυριάκος παραλύει από αγάπη γι’ αυτήν. Ο Κυριάκος είναι ο μεγάλος όμηρος της καρδιάς της. Για τους περισσότερους αυτό εκλαμβάνεται ως μειονέκτημα. Για μένα ως ασύλληπτο πλεονέκτημα. Το αίσθημα είναι προσόν. Ο κυνισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Anyway.

Η σχέση της Μαρέβας με offshore φορολογικούς παραδείσους είναι αυτή που ακολουθούν μεγάλοι παίκτες του συστήματος. Και εσύ στη θέση της το ίδιο θα έκανες. Ακόμα και πασίγνωστοι καλλιτέχνες της σκληρής κουλτούρας. Οπως ο μακαρίτης Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Για να λακίσει από το σκληρό φορολογικό καθεστώς της Σουηδίας έσπρωξε τα εκατομμύριά του στη Γερμανία. Το ίδιο και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ατελείωτος ο κατάλογος ονομάτων!

Ποιο το πρόβλημα; Ο γάμος της. Ως Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αμόλυντη, άσπιλη, νόμιμη. Ο Τσίπρας θα την προσπερνούσε. Ως Μαρέβα Μητσοτάκη, ένοχη, ανήθικη. Γιατί; Επειδή ο Κυριάκος επαγγέλλεται κανονικότητα. Και την ίδια στιγμή η γυναίκα του είχε παρκάρει τα λεφτά της σε φορολογικούς παραδείσους!

Υψιστη υποκρισία. Από τη μια να γουστάρουμε το σύστημα. Από την άλλη να ψηφίζουμε δεκάδες πολιτικούς με θηριώδεις, και μάλιστα αγνώστου προελεύσεως, περιουσίες. Και στο τέλος, αφού όλα τα κάνουμε γαργάρα, να μας εξοργίζει το γεγονός ότι η Μαρέβα, ως αυτόνομη και αυτοδύναμη προσωπικότητα, είχε παρκάρει τα λεφτά της σε φορολογικούς παραδείσους. Τουτέστιν, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Ε, άι σιχτίρ πια!

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Ε, αϊ σιχτίρ πια!

.......... με τις θολωμένες σου αβάντες στην συριζοκαψούρα σου Δημητράκη μπαγαπόντη.Με αγάπη και όχι μόνο.

Γιάννης

Είναι η πρώτη φορά που γράφω ,για άρθρο σου,ότι ειναι πολύ καλό.Θέλω(και αυτό εξαρτάται από σένα) να αναγκαστώ να το κάνω και άλλες φορές.Για να το καταφέρεις αυτό χρειάζεσαι :1) Να μην έχεις ιδεολογικές προκαταλήψεις και 2)Να αποφεύγεις να δημιουργείς μόνο εντυπώσεις.

σινεφιλ

πες μας μια καλη γαλλικη ταινια, και ασε τα συριζοκολπακια σου βρε δδ.

Πετρος

Αχ μωρέ Δανίκα όλοι καταλαβαινουνουμε τι θέλεις να πεις μην κουράζεσαι με αυτά τα κατέβάτα.

Μαντενίδης Κωστας

"Η Μαρέβα ουδεμία σχέση με αυτό που λέμε νοικοκυρούλα, κοτούλα, γκομενίτσα και κυρία του κυρίου! Απόδειξη; Η διαδρομή της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα πασίγνωστων διεθνών τραπεζών. Μεγάλη παίκτρια. Ουδεμία άλλη Ελληνίδα με τόσες περγαμηνές θριαμβευτικών επαγγελματικών επιτυχιών. Ετερη απόδειξη; Μα, φυσικά το γεγονός ότι έκλεισε την πόρτα στην πανίσχυρη οικογένεια Μητσοτάκη και για μεγάλο διάστημα ακολούθησε τη δική της διαδρομή. Μπορώ και μόνη μου. Και μάλιστα καλύτερα!"! Τι σχέση μπορεί να έχουν οι πολιτικές κυβιστήσεις (όταν πρόκειται για απόλυτο εκβιασμό με άμεση χρεοκοπία της χώρας) με τις χρηματοοικονομικές "αλλαξοκωλιές" (εάν ήταν δηλωμένα και νόμιμα τα διαχειριζόμενα κεφάλαια από την κάθε Μαρέβα και τον κάθε Δούκα της παρέας του Λονδίνου, μας ενδιαφέρει, αγαπητέ Δανίκα) και καμώματα ενός υβριδίου της "sagrada famiglia" που ειρήσθω εν παρόδω στο σύνολό της σιτίζεται από τον δημόσιο κορβανά τον οποίο προσπαθεί χρόνια να ιδιοποιηθεί (στο όλον) μέσω αχυρανθρώπων ;; Άρες, μάρες, κουταμάρες και τα "μυαλά" στα κιγκλιδώματα !!

ΠΑΝΤΩΣ

Πάντως, αυτά για τα οποία υπερηφανευόσουν σήμερα στο ΣΚΑΙ ως επιτεύγματα των Δυτικών, η επιείκεια κι η ανεκτικότητα, είναι κατακτήσεις του χριστιανικού πολιτισμού απολύτως! Πρώτος ο Χριστός εισήγαγε την συγνώμη και την αγάπη στην ανθρωπότητα, προτρέποντας στους πιστούς του στο ευαγγέλιο να προσεύχονται στο "Πάτερ ημών"= "άφες ημίν τα οφελήματα, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέτες ημών" και "να συγχωρείτε εβδομήντα φορές εφτά", εννοώντας άπειρες φορές, και πρώτος αυτός μίλησε για την ύψιστη εντολή μετά την την αγάπη στον θεό, την αγάπη προς τον πλησίον "ως εαυτόν" κι οτι "ο θεός αγάπη εστίν" . Κι ο Απ Παύλος το "Δεν υπάρχει άνδρας-γυναίκα, ούτε Ιουδαίος και Έλλην, ούτε αφέντης και δούλος μπρος στον θεό.. Αυτά άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο και όχι η διαφώτιση, ούτε οι δήθεν "προοδευτικοί όπως βλέπετε. Από τότε που κυβέρνησαν το 1981, πάμε από το κακό στο χειρότερο...

α

ναι αφου σφαξανε μερικες χιλιαδες, καταστρεψαν ηπειρους και πολιτισμους, κανανε μερικους πολεμους ευλογημενους απο το θεο ο καθενας φυσικα τον δικο του και ας ηταν χριστιανοι..θρησκειες το οπιο των λαων..τουλαχιστο σαυτο εχουν δικαιο

Παναγιώτης

Μιλώντας για αγάπη και ανεκτικότητα στον χριστιανισμό, για πες μας και τι λέει το κατά Λουκάν ιθ' 27 ;

Επειδή νομίζεις

ότι τα ξέρεις όλα κ. Δανίκα, "μια" ερώτηση: ποια είναι μεγαλύτερη υποκρισία, η περιουσία της Μαρέβα ή ο υιός Βούτση? Τι μετράει περισσότερο το χρήμα ή η ανθρώπινη ζωή? Ποια σχέση είναι ισχυρότερη, του συζύγου ή του πατέρα? Ένας σύζυγος είναι υπόλογος για την "παιδεία" της συζύγου περισσότερο από ότι ένας πατέρας για την παιδεία του παιδιού του? Γι' αυτό καλά το λες, άι σιχτίρ πρωί-πρωί με τις βλακείες σου.

Θρασύβουλας ο φιλόσοφος

Ξέρετε γιατί ο καπιταλισμός είναι ανίκητος? Γιατί τον θέλει ο πολύς κόσμος (καλώς ή κακώς, ενδεχομένως όχι εσύ ή εγώ αλλά οι υπόλοιποι, ενδεχομένως χωρίς να το καταλαβαίνουν). Κάθε φορά που βλέπεις κάποιον με ένα κινητό στο χέρι (τους πάντες δηλαδή), βλέπεις όλη την αλυσίδα του καπιταλισμού, από τον φτωχό εργάτη-σκλάβο της Κίνας, τον καταναλωτισμό-επίδειξη του Δυτικού μεσοαστού, και τις off shore του μεγαλομέτοχου-ιδιοκτήτη. Αν θέλεις να χτυπήσεις την off shore, θα πρέπει να χτυπήσεις και τον καταναλωτισμό και εθισμό του μέσου ανθρώπου. Τότε όμως οι πάντες θα εξεγερθούν για να σε φάνε ζωντανό, και φτωχοί και πλούσιοι μαζί.

ΙΩΑΝΝΑ

ΑΠ'Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΝΤΡΥΦΕΙΣ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΩΣ ... ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΜΗΠΩΣ?

Θρασύβουλας ο φιλόσοφος

Γκρινιάρης σε υπαρξιακό αδιέξοδο.

Δεξιος

Ακριβως επειδη "ο Κυριακος επαγγελεται κανονικοτητα", η κανονικοτητα λεει οτι τα λέφτα σου ειναι λεφτα σου και τα κανεις ο,τι θελεις και τα "παρκαρεις" ο,που θελεις. Η μπολσεβικικη νοοτροπια της αρπαγης, της καταστροφης, της κακομοιριας και της φτωχειας για ολους, προσπαθει με καθε μεσο να σου τα αρπαξει προς ιδιαν χρηση (με προορισμο τον αποπατο). Γιατι δηλαδη τα λεφτα που βγαζεις με την αξια σου παραγοντας πρεπει ο μπολσεβικος της εξουσιας να σου τα αρπαξει "νομιμα" φορολογωντας σε 20,30, 50, 70% (ο,σο του γουσταρει), ενω τα δικα του που τα αρπαζει απο εσενα ως τεραστιο μισθο για τις "υπηρεσιες" του, να ειναι, ως επι το πλειστον αφορολογητα? Πρεπει καποια στιγμη αυτη η χωρα να σεβαστει και τα δικαιωματα των πλουσιων, ΑΝ θελει ποτε να εχει τετοιους, οι οποιοι ειναι αυτοι που κανουν επενδυσεις, δινουν δουλειες, κινουν τρην οικονομια προς οφελος μεγαλου μερους του πληθυσμου και τελικα και του συνολου. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ ΒΛΑΚΑΣ, ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟ- Ή ΜΕΓΑΛΟ- ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΤΑΧΑ, ΑΥΤΟΣ, Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" ΚΑΙ "ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ", ΜΩΡΕ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Ζωη

Δανίκας= ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία