Ευρωλιγούρια ραγιάδες

Αν  αυτός  ο πύρινος Αρμαγεδδών  είχε καταλήξει στο κέντρο  της Αθήνας.  Αν ο πύργος της κολάσεως  ήταν  εγκατεστημένος  στους  «πρόποδες»  του Κολωνακίου

Αν  τις πρώτες  ώρες καμία αρμόδια υπηρεσία δεν είχε  ανακοινώσει  τον αριθμό των διαμερισμάτων και τον αντίστοιχο  των ενοίκων.  Αν η Πυροσβεστική επιχειρούσε την κατάσβαση της 27οροφης «λαμπάδας»  με   τέσσερις όλες κι όλες ¨κάνουλες». Κι αν μέχρι τις  πρώτες  πέντε ώρες  ουδείς εκ των  αρμοδίων  γνώριζε  τον ακριβή αριθμό  τραυματισμένων, ¨φλογισμένων» καθώς και τον αριθμό των παιδιών και των νηπίων που οι γονείς τους, μέσα στην  εφιαλτική αγωνία  τους, αναγκάστηκαν να  τα  σπρώξουν από τα παράθυρα ώστε εκείνα να προσγειωθούν στα ειδικά «στρώματα» που είχαν  τοπιθετηθεί στα  πεζοδρόμια!

Αν συνέβαιναν όλα  αυτά. Αν μάλιστα συνέβαιναν  τα μισά απ αυτά,  ε τότε να είστε σίγουροι  ότι το ελληνικό σύμπαν, από τη μιά μέχρι την άλλη άκρη της Επικράτειας,  θα  απαιτούσε  το ¨κρέμασμα»  των  αρμοδίων,  την παραίτηση μερικών υπουργών  και την «εξαφάνιση»  του Αλέξη  Τσίπρα η οποιουδήποτε  άλλου αρχηγού είχε  θρονιαστεί στην πρωθυπουργική καρέκλα!

Κι όμως  το  μπάχαλο της Βρετανικής  ανοργανωσιάς. Το αλαλούμ και το χάος που  τίναξαν στον αέρα κάθε ίχνος Αγγλικής προγραμματισμένης κανονικότητας και ευρωπαικής πειθαρχίας, όχι μόνο πέρασαν  απαρατήρητα, Σαν να μην είχε  συμβεί τίποτα Οχι μόνο  τα  Media  το έκαναν  γαργάρα. Οχι μόνο δεν  διατυπώθηκε η παραμικρή ένσταση.  Αλλά από πάνω παρά  γουρονότριχα να  τους  δίναμε και  συγχαρητήρια!

Το  ίδιο μπάχαλο, βρετανικής  παραγωγής,  συνέβη και  με την πρόσφατη   τρομοκρατική επίθεση με τα μαχαίρια  Γιατί,  στη συνέχεια έγινε γνωστό, ότι  οι   αρμόδιες υπηρεσίες είχαν   φακελώσει δύο από τους παρανοικούς Μουσουλμάνους, Και παρόλα αυτά «αγνόησε», «αδιαφόρησε», «ξέχασε»  να τους μπαγλαρώσει προληπτικά!

Το ίδιο  είχε συμβεί και με τον  ταχυδρομικό  τρομο-φάκελο που πέρασε τις «εξετάσεις» του, που σκαναρίστηκε από  τις   πειθαρχημένες και  οργανωμένες  γερμανικές υπηρεσίες  και που στο τέλος κατέληξε στο  γραφείο  του  Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε.  Το ίδιο και με δεκάδες  Μουσουλμανοτρομοκράτες που μπαινοβγαίνουν σε διάφορες  ευρωπαικές  πόλεις και   στο τέλος καταλήγουν,  ανεμπόδιστοι, στους στόχους τους προκειμένου να «πάρουν»  στον τάφο τους   δεκάδες αθώους!

Να προσωρήσω; Περιττό. Απλώς, όπως εγώ,  έτσι κι εσείς  όταν  μαθαίνετε, ακούτε,  διαβάζατε  ανάλογα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα  στην  Σωρρακώσταινα, οφείλετε να τα επεξεργάζεστε, να τα συγκρίνετε, να τα αναλύετε και στο τέλος να βγάζετε τα  συμπεράσματά  σας!

Η  τάση μιας   σχεδόν προκαθορισμένης  υπερβολής, δηλαδή να εξοργιζόμαστε  με κάθε ελληνικό  περιστατικό που έχει να κάνει με την παροιμιώδη  ξεκούρδιστη και  ξεχαρβαλωμένη   ελληνική κρατική  μηχανή. Και  η  επιείκεια και  ανοχή που δείχνουμε  σε κάθε αντίστοιχο, και πολλές φορές,  χειρότερο  περιστατικό που προέρχεται  από  την προχωρημένη Ευρώπη,  αποδεικνύει  δύο πράγματα. Ανεξάρτητα από  το κόμμα που κυβερνάει, ανεξάρτητα από τα  ονόματα  των υπουργών και ανεξάρτητα από την  ιδεολογία όλων αυτών.

Δύο   συμπεράσματα λοιπόν. Το πρώτο,  η χαμηλή ατομική και συλλογική εκτίμηση για κάθε τι  εληνικό. Και το  δεύτερο,  η αφόρητη, αβάσταχτη,  διαχρονική και αθεράπευτη  λιγουρία μας προς κάθε τι  ευρωπαικό. Αμ   ευρωλιγούρηδες  αμ   ραγιάδες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr