danikas_dimitris

Αμάν πια ,τους βαρέθηκα !

Δημήτρης Δανίκας

Η ποσοτική χαλάρωση μας τελείωσε. Η ρύθμιση του χρέους μάς τελείωσε. 

Το Τσιπρο-success story, αυτό κι αν έχει μετατραπεί σε προσάναμμα για τα πούρα των δανειστών. Μέσα σε όλα αυτά η κοινωνία λιώνει από τις ερπύστριες ενός επικοινωνιακού μπρα ντε φερ του Τσίπρα με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες!

Το ίδιο έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές, τους ίδιους μελλοθάνατους θεατές. Με τις ίδιες αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις. Με τις ίδιες καθυστερήσεις. Με την ίδια κολοσσιαία ελληνική αναξιοπιστία. Με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες!

Οι τσέπες, τα πορτοφόλια και οι καταθέσεις έχουν αδειάσει. Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Και τα νεύρα του κόσμου έχουν μεταβληθεί σε μπαλάκι ενός σουρεαλιστικού πινγκ πονγκ. Οπου τη μια στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκλαμβάνεται φιλικό και την επομένη εχθρικό. Τη μεθεπόμενη ο Σόιμπλε είναι «Γκεσταπίτης» και την παραμεθεπόμενη ο Τσακαλώτος είναι προς τον «Γκεσταπίτη» καταφατικός και θετικός!

Κοντά σε όλα αυτά, από σοβαρούς κύκλους της αγοράς λαμβάνεις μηνύματα ενός μαυραγοριτισμού του οποίου οι διαστάσεις και οι συνέπειες συγκρίνονται μόνο με τις αχόρταγες και κυνικές ορέξεις των μαυραγοριτών κατά τη διάρκεια της Κατοχής!

Περιουσίες πολλών εκατομμυρίων εκποιούνται όπως-όπως έναντι φραγκοδίφραγκων, και μάλιστα με δόσεις. «Αν θέλεις», σου λένε, «αλλιώτικα άντε κόψε τον λαιμό σου». Αξιοπρέπειες καταρρακώνονται. Η εκπόρνευση έχει λάβει διαστάσεις Ρωσίδων μετά το γκρέμισμα του Τείχους. Επιστήμονες λαμβάνουν μισθό 600 ευρώπουλων για ημερήσια «κάτεργα εργασίας» 18 ωρών. Χιλιάδες κατοικίες εξαερώνονται στις δημοπρασίες. Η αγορά συρρικνώνεται. Και οι πάσης φύσεως φόροι έχουν μαδήσει τα έσοδα και τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, συνταξιούχων και μη!

Το μέλλον φαντάζει τόσο αβέβαιο όσο και ο εφιάλτης των θυμάτων του θρυλικού «σχιζοφρενούς δολοφόνου με το πριόνι» και ο Τσίπρας με την παρέα του επιδίδονται, σχεδόν ηδονικά και σαδιστικά, στο ίδιο επικοινωνιακό σπορ. Οπου η ρύθμιση του χρέους έχει μετατραπεί σε φύλλο μιας δήθεν αντιστασιακής συκής. Με στόχο το κατρακύλισμα να συγκρατηθεί ώστε το κόμμα να μην εξαφανιστεί. Ολοι οι τακτικισμοί και όλες οι τάχα μου πατριωτικές μπαλοθιές προκειμένου ο Τσίπρας να διασωθεί!

Η Ελλάδα στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Η κοινωνία στα αναλώσιμα. Η οικονομία να καεί από τις φλόγες των φιλοδοξιών του. Και το μέλλον της χώρας να το παίζει στα ζάρια και στο καζίνο των ανοργάνωτων, αντιφατικών, πρόχειρων και ερασιτεχνικών σχεδιασμών του!
Σου λέει, ό,τι να ’ναι και με όποιο ξένο αφεντικό να ’ναι, αρκεί να μη μας πάρουν και μας σηκώσουν ο θυμός, η οργή, η απελπισία, η ταπείνωση και η σαρωτική φτωχοποίηση των πολιτών!

Αφού, λοιπόν, μυαλό δεν βάζει. Αφού τους φόρους τούς ανεβάζει. Αφού δεν αντιλαμβάνεται το στοιχειώδες, ότι δηλαδή μια ενδεχόμενη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας θα περιορίσει τις συνέπειες του σημερινού μη βιώσιμου χρέους. Αφού δεν έχει σχέδιο. Αφού τις μεταρρυθμίσεις δεν τις πιστεύει. Αφού ούτε ακόμα το Ελληνικό δεν έχει καθαρίσει. Αφού τα πάντα και τους πάντες έχει καθηλώσει και γονατίσει. Και αφού ο Σόιμπλε είναι «Γκεσταπίτης»…

Ε, τότε μόνο μια τελευταία χειρονομία εκ μέρους του μπορεί τη χώρα επιτέλους να βοηθήσει. Να παραιτηθεί, να προκηρύξει εκλογές και να πάει σπίτι του. Με άφθονο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του. Να ονειρεύεται Μαδούρο, Βενεζουέλα και Φιντέλ Κάστρο. Κι αυτό το λέω για το καλό του. Γιατί σήμερα μπορεί μόνο έξι στους δέκα. Για σκέψου όμως αύριο. Οταν εννιά στους δέκα θα ωρύονται: «Με κατέστρεψες εσύ, θα σε καταστρέψω εγώ χειρότερα».

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα...

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 864 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 515 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 711 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 830 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!

Αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα...

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 863 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 516 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 712 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 831 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ...ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΖΩ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΌΜΕΝΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ!! ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΈΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ....ΜΠΟΡΕΙ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ! ΓΙΑΤΊ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ!! ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ! ΩΣΤΟΣΟ...ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΕ 3-4 ΜΕΡΕΣ!! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΟΙ.....!

κωστας

Δεν καταλαβες Δανικα! Ο Τσιπρας δεν θα παει σπιτι του να ονειρευτει τον Μαδουρο. Θα προσπαθησει να τον φερει εδω. ΕΙτε με δημοψηφισμα, ειτε με κατι αλλο, ο μεγας τακτικιστης με το 60% αριστερουληδες απο το τελευταιο δημοψηφισμα και καμποσο μασαζ, ειναι πολυ πιθανο να μας την ξαναφερει. Φρονιτσε τωρα εσυ, να μην εισαι παλι με το μερος του, φροντισε να μην τον ξαναδιαφημισεις να ερθει η πολυποθητη αριστερα σου. Γιατι στην επομενη δοση, εξω απο το ευρω, εξω απο τη δυση, θα μεινετε με περηφανεια και με το 1/10 του μισθου σας. Βαλτο στη ζυγαρια με τα απωθημενα σου και προσεξε τι θα ψηφισεις. (Το ιδιο ισχυει για ολους).

Περί χειρότερων..

Τα πραγματικά πολύ χειρότερα είναι αυτά που δεν μπορεί να τα φανταστεί σχεδόν κανείς. Και όμως εμφανίζονται κοροιδεύοντας (σχεδόν) την κάθε φαντασία.

Σου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο αλλά..

αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι και τολμάς δυό κουβέντες. Που να φτάσεις να κατανοήσεις οτι αυτά γίνονται με μοχθηρία και μίσος, οτι πράγματι δεν θα επιτρέψουν σε επιχειρήσεις του "ακραίου φιλελευθερισμού" να λειτουργήσουν 'η ακόμη και να προσλάβουν έναν άνεργο έστω. Ψάξε να βρείς μία ενέργεια που να έγινε για να προσληφθεί έστω ένας στην ιδιωτική οικονομία. Που να καταλάβεις το τι ετοιμάζουν στην Παιδεία, στις προσλήψεις των ημετέρων. Ασε τις μεταρρυθμίσεις στην ανταγωνιστικότητα και τα μέτρα για την πραγματικη ανάπτυξη. Πάντως καλή αρχή πολυγραφότατε αγαπητέ.

Στα σίδερα ....

Δεν τους βαρέθηκα απλά ΟΛΟΥΣ.... Δεν ΠΡΕΠΕΙ να πάνε απλά στο σπίτι τους ... Θέλω την αξιοπρέπεια μου πίσω ... Θέλω το χαμόγελό μου πίσω ... Θέλω την υγεία μου πίσω .... Θέλω το μέλλον των παιδιών μου πίσω ... Θέλω το πτυχίο μου και την δουλειά μου πίσω ... Θέλω τους κόπους μιας ζωής των γονιών μου πίσω .... ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ !!!.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ .........................

Έλσα

Ποια η βοήθεια των αλληλέγγυων εταίρων μας; Δανεισμός με τόκο; Τιμωρητικά μέτρα; Τίποτα για να χρυσώσουμε το χάπι;

Δεξιος

Τι να σου πω αδερφε σημερα, ΕΙΔΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!(ειναι και του Αγιου Πνευματος, μακαρι ο Κυριος να μας φωτισει ολους!!). Αντε μπας και ξεκουμπιστει ο τσογλανεπροκοπος!!

Fani

Κ.Δανικα, τι κι αν ο,τι γράφεται ειναι σωστό και το προσυπογράφω!προσωπικα εκτος απο την καταρράκωση της αξιοπρέπειας μου ,υιοθέτησα και λεξιλόγιο σφαγέα ,εκδορέα,καραγωγεα.,!ο Πολακης καθυβρίζει το πανελλήνιο και τον επικροτούν.συναδελφοι σας επιχαίρουν με του Κ. Παπαδήμου την απόπειρα δολοφονίας, οικογένειες και φίλοι αλληλοκατηγορούνται η δεν μιλούν πλέον! Η σκόνη η φονική ηταν...μικρής ποσότητας και δεν εγινε και τίποτε,βρε αδερφέ!,Τα λόγια μας, η σκέψη μας η αισθητική μας η υπομονη μας ηαξιοπρεπεια μας χτύπησαν κόκκινο!,αυτοί πούλησαν και το ελληνικό. Καλοκαίρι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία