danikas_dimitris

Όλα στον αέρα

Δημήτρης Δανίκας

Με  αφορμή την «προφητεία»  του Κώστα Σημίτη  ότι η Ψωροκώσταινα, στο τέλος,   θα   βγει από την ευρωζώνη. Μωρέ τι μας λες; Το αυτονόητο; 

Αυτός ήταν ο  «μέγας» και «εκσυγχρονιστής» πρωθυπουργός που με πλαστά στοιχεία μας έβαλε στο  κλαμπ  των  ισχυρών.  Αν  θυμάμαι καλά ο πήχης ελλειμμάτων ήταν και είναι κάτι περισσότερο από 3%. Το πραγματικό  ελληνικό ήταν   σχεδόν 6%. Ο Σημίτης με τους «τεχνοκράτες» του  το έκαναν  γαργάρα και έτσι, με  την  συναίνεση των  ευρωπαίων  αφεντικών-για  τις δικές τους σκοπιμότητες-ο αραμπάς  βρέθηκε  τάχα μου να «ανταγωνίζεται»   την Mercedes-Benz. Αν είναι  δυνατόν!

Η συνέχεια εντελώς «εκσυγχρονιστική» και «μεταρρυθμιστική».  Ο  Σημίτης,  για προφανείς,  εκλογικές, σκοπιμότητες και  κομματικές πελατειακές σχέσεις, απέφυγε  κάθε ίχνος  αλλαγών, τόσο  στο  δημόσιο όσο και στις υποδομές. Οχι χαζός  ήταν

Κάπως έτσι  η σκυτάλη κατέληξε στον Κώστα Καραμανλή. Που όχι μόνο  δεν έκανε  την παραμικρή  κίνηση ώστε να καταστρέψει  τον αραμπά και στη θέση του να επιχειρήσει να  φτιάξει «όχημα» σύγχρονο, αλλά αντιθέτως. Υπό την καθοδήγηση του Αλγοσκούφη το  χρέος σχεδόν  διπλασιάστηκε και    το έλλειμμα  κατέληξε να βαράει κόκκινο άνωθεν του 10%

Αποτέλεσμα; Αμφότεροι σε  ασυλία και προστασία. Ο μεν  Σημίτης  ακόμα και σήμερα  θεωρείται «γκουρού»  των   ευρωπαικών μεταρρυθμίσεων. Ο δε Καραμανλής απολαμβάνει ασυλία τόσο   της Νέας Δημοκρατίας όσο και  του «αριστερού» ΣΥ. ΡΙΖ. Α

Μα και  βέβαια   όλα  τα  στοιχεία και όλοι οι  αριθμοί συνηγορούν, «φωνάζουν»  ότι η Ψωροκώσταινα ουδεμία σχέση με  ευρωζώνη. Ενας στους δύο  δεν πληρώνουν  φόρους. Επειδή δηλώνουν εισοδήματα κάτω από δέκα χιλιάδες.  Ενας  εργαζόμενος με έναν συνταξιούχο,  γεγονός πρωτάκουστο ακόμα και  σε τριτοκοσμικές, υποσαχάρειες περιοχές. Τέσσερις  στους δέκα  δεν πληρώνουν  ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.  Τα  εσωτερικά  χρέη πλησιάζουν   τον  εξωτερικό δανεισμό. Και όλα  μα όλα  τα στοιχεία  σουλατσάρουν ανερυθρίαστα, εκτός ευρωζώνης!

Επομένως η   Ψωροκώσταινα παραμένει στον  σκληρό πυρήνα  για έναν και μοναδικό λόγο: Επειδή το «οικόπεδο» είναι  απαραίτητο και  χρήσιμο  για  την Συμμαχία. Γι αυτό μας   διατηρούν  στην εντατική με τα σωληνάκια. Γι αυτό μερικοί  ευρωπαίοι  αξιωματούχοι παραβλέπουν  τα αληθινά δεδομένα!

Επομένως   το  Grexit  βρίσκεται στο τραπέζι με  την  κάννη   στραμμένη στο δόξα πατρί  της Ελλάδας. Επομένως  το όποιο θετικό  αποτέλεσμα για την  δεύτερη αξιολόγηση έχει να κάνει με  πολιτική,  και καθόλου οικονομική συμφωνία. Και επομένως  μοναδικοί σύμμαχοι της Αθήνας  είναι  η άνοδος των ακροδεξιών σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία Η Μαρί Λεπέν  είναι το  διαβατήριο παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Γιατί, σου λέει,  αν   διώξουμε  τους Ελληνες, τότε θα κερδίσει πόντους η Λεπέν!

Και κάτι ακόμα  σχετικά με την επερχόμενη έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι θα κάνει; Θα συμφωνήσει σε μαζικές απολύσεις; Πριτς! Θα συμφωνήσει στο  αφορολόγητο των  πέντε  χιλιάδων ευρώ; Πριτς!  Θα  βγάλει στο  σφυρί  τα κόκκινα δάνεια; Πριτς! Θα πριονίσει μισθούς και συντάξεις; Ούτε  για πλάκα!

Αυτές είναι οι βασικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές.  Αρα η χώρα με  η χωρίς Τσίπρα  θα τραμπαλίζεται μεταξύ  φθοράς και αφθαρσίας. Και  άρα μετά από  διαρκή ανελέητη  φτωχοποίηση μπορεί κάποια στιγμή  εφτά στους δέκα Ελληνες να πουν «αει  σιχτίρ» και να κάνουν την ηρωική έξοδο προς την  δραχμή.  Ολα παιζόμενα. Ολα τα σενάρια πιθανά. Και όλα στον  αέρα!

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Δηλαδή.

Φταίει ο Σημίτης που μας έβαλε στο ευρώ και πήραμε 300 δις δάνεια για να σταθούμε από τη χρεοκοπία που προκάλεσε ο Κωστάκης. Φταίει ο Σημίτης που αύξησε το βιοτικό επίπεδο με εκσυγχρονισμό αλλά δεν έκανε αρκετά. Αυτά διαβάζουν οι νέοι, εξισώνουν όλους και τελικά διαμαρτύρονται και ψηφίζουν σύριζα. Αυτοί δεν ξέρουν, α Δανίκας όμως ξέρει και τους επηρεάζει. Δεν τους λέει όμως τι θα είχαμε σήμερα αν είμασταν στη δραχμή. Και αυτό το ξέρει αλλά αυτά δεν λέγονται για να κρατάμε ισορροπίες και να φαινόμαστε αντικειμενικοί.

Καρανίκας

Δανίκα ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Εσύ, η γενιά σου και με τα μυαλά που κουβαλάτε ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ την ΕΛΛΑΔΑ. Αν έχεις στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης, ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την κοινωνία, για το σανό που ταζεις τόσο χρόνια τους αναγνώστες σου και ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ! ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ Ή ΕΕ! ΑΝΑΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΧΩΡΑ! ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ: ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, Ή ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΑΘ ΟΔΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ή ΣΩΣΤΗ! ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ! ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΛΛΟΝ! ΕΠΙΣΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΜΑ....ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ! ΑΛΛΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΠΛΕΟΝ! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΒΡΗ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΛΑΦΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ...ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ! ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ....600-700....ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ! ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΟΛΟΥΣ....ΜΙΚΡΗ Ή ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΝ! ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ Ή ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

ηρωϊκή έξοδος

Ηρωϊκή έξοδος πρός τη δραχμή δεν υπάρχει όπως δεν υπήρξε και ηρωϊκή είσοδος στο ευρώ . Η κρίση δεν είναι απλώς νομισματική αλλά πολύ βαθύτερη και πολυεπίπεδη . Επιφανειακές αναλύσεις ότι μόνο η αλλαγή νομίσματος είναι αρκετή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι τουλάχιστον αντεπιστημονικές . Μόνο της η αλλαγή νομίσματος (και πέραν αυτής τίποτε άλλο) οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα που ισχύουν σήμερα και με το ευρώ . Απαιτούνται περισσότερα αλλά ας περιοριστούμε σε πρακτικά ζητήματα νοοτροπίας. Δεν είναι υποχρεωμένος πχ ο Γερμανός να παράγει μερσέντες για να την αγοράζει ο Ελληνας επειδή διαθέτει ....ήλιο,φώς και αρχαία ιστορία ....

Δεξιος

Κι ο πινοκιο κι αυτος στον αερα. Προς κουβα μερια. Παει να ανανεωσει ιδεες και φουρια για την καταστροφη μας και τη μετατροπη μας σε καστροχωρι ή μαδουροχωρι. Ετσι, για την "κρισιμοτητα των ημερων και της διαπραγματευσης", παμε κι ενα υπερατλαντικο ταξιδακι αμα λαχει, να προσκυνησουμε τη σωρο του αγιου κομμουνιστίου! (Αυτος-ο πινοκιο-ειναι πια και ο μονος λογος που ειναι ολα στον αερα-κι αυτος μαζι).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία