markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Οι λαϊκές περιοχές δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά

Τι άλλο θέλεις να δεις για να καταλάβεις πως τόσα χρόνια σου πουλούσαν ψέματα; Πως σε δούλευαν μπροστά στα μάτια σου. Έλεγαν πως τάχα η Αριστερά είναι που νοιάζεται για τις λαϊκές περιοχές. Για το Κερατσίνι και την …Κοκκινιά (Νίκαια). Για τη Μάνδρα και την Ελευσίνα. Για τον Ασπρόπυργο και το Πέραμα. Για το Καματέρο.

Ποιοι τα έλεγαν αυτά;
 
Εκείνοι που καταδίκασαν σε λουκέτα το εργοστάσιο της Πίτσος στου Ρέντη. Που αφήνουν την ΕΛΑΪΣ να φύγει από τον Πειραιά.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουρουμπής τα έλεγαν αυτά. Οι υπαίτιοι για τις παραλείψεις στο οικολογικό έγκλημα του ναυαγίου της Σαλαμίνας, που αντί να ντρέπονται, μας προκαλούν κάνοντας προπαγάνδα πως τάχα οι παραλίες είναι πιο καθαρές από ποτέ.
 
Η Αριστερά είναι που χθες εγκατέλειψε Κερατσίνι και Πέραμα και προχθές τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο στις πλημμύρες. Επί Αριστερής κυβέρνησης χάθηκαν 16 ζωές.
 
Κι αντί η Αριστερά να ντραπεί, αντί να στοχαστεί, ο πρωθυπουργός της Αλέξξης Τσίπρας έφυγε άρον  - άρον για τη Στοκχόλμη για weekend, όταν οι λαϊκές περιοχές βούλιαζαν στη λάσπη. Αυτός αδιαφόρησε όταν ο λαός απαιτούσε να βρίσκεται εδώ και με το κύρος του να πιέσει τον κρατικό μηχανισμό να λειτουργήσει.
 
Οι δε βουλευτές ή πολιτικά στελέχη του κόμματος έχουν κλειστεί στα γραφεία τους και «μούγκα στη στρούγκα» που λένε και οι φίλοι μου οι Αρβανίτες της Δυτικής Αττικής.
 
Ήλθε λοιπόν η ώρα της πολιτικής αντεπίθεσης στις περιοχές που θεωρούνται "προνομιακές" για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήλθε η στιγμή να κατανοήσουν οι πολίτες πως οι μύθοι καταρρέουν ένας  - ένας και πως μια νέα σχέση αλήθειας και πραγματικού σεβασμού θα πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ λαϊκών στρωμάτων και αστικών πολιτικών δυνάμεων.
 
Γιατί κακά τα ψέματα: ο χειρότερος εχθρός του απλού και λαϊκού πολίτη είναι ο λαϊκισμός. Και ο καλύτερος του σύμμαχος, η αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ (68)

ΑΛΕΧ Γ

( Οι υπαίτιοι για τις παραλείψεις στο οικολογικό έγκλημα του ναυαγίου της Σαλαμίνας ) Το βεβαρυμμένο παρελθόν του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη 2 με την υπόθεση λαθρεμπορίας (παράνομης μετάγγισης φορτίου) το 2013 στο Πέραμα οπότε και κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Πειραιά κατόπιν εντολής Εισαγγελέα τα άλλα δύο πλοία του Θεόδωρου Κουντούρη. Τελικά ο Κουντούρης απηλλάγη με βούλευμα αφού πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης. Του επιστράφηκαν τα δύο καράβια του και συνέχισε τις δραστηριότητές του σαν να μην τρέχει τίποτε. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?? (Η Αριστερά είναι που χθες εγκατέλειψε Κερατσίνι και Πέραμα και προχθές τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο στις πλημμύρες. Επί Αριστερής κυβέρνησης χάθηκαν 16 ζωές.) Συμφωνώ όλα τα αυθαίρετα και τα μπαζωμένα ρέματα έγιναν τα τελευταία 2.5 χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ

gio

Σωστό το σχ'ολιο μόνο στην αριστερά να συμπληρώσουμ,ε και τους άλλους ένοχους δηλαδή ΝΔ ΠΑΣΟΚ

Sofoula

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις , αλλά είδες κανέναν βουλευτή της Αττικής ,από οποιοδήποτε κόμμα, να εμφανίζεται στις πληγείσες περιοχές ; Το έγκλημα είναι διαχρονικό και διακομματικό ,αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι έστω για να κατασταλεί η οργή και να ικανοποιηθεί το Περί Δικαίου αίσθημα .Κατά τα άλλα είναι όλοι ίδιοι και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε Αυτή τη χώρα ,δυστυχώς .

@Sofoula

Ποιός έχτιζε μέσα στα ρέματα Sofoula; Πού θέλετε να πάει το νερό, να πετάξει; 1 εκατομμύριο ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ κατασκευές ζητάνε να νομιμοποιηθούν στο τριτοκοσμικό Ελλαδιστάν των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων! Ξυπνήστε, είμαστε κακοί πολίτες, δε μας φταίει κανένας αν βρέχει και πλημμυρίζουν τα πάντα! Μετά τρέχουμε να σωθούμε από την καταστροφή...

Sofoula

Πάντως δεν φταίει ο απλός πολίτης ,ακόμη κι αν έχτισε σε μπαζομένο Ρέμα. Για να χτίσει δόθηκαν άδειες , έγινε έλεγχος κ.Λ.Π..Επίσης δεν φταίει ο μέσος Έλληνας πολίτης για τις πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι κατακαίνε όλη τηνΈλλάδα ,της Αττικής συμπεριλαμβανομένης . Πώς μπορούν να συγκροτηθούν χείμαρροι, ποτάμια ,νερά από ανύπαρκτα δάση ,καραφλά βουνά και τσαπατσουλιά του κάθε τυχάρπαστοι εργολάβου ;

???!!!

Ο απλός πολίτης που χτίζει ένα αυθαίρετο αποκλείεται να ξέρει τις συνέπειες(καταστροφικες πλημμύρες κλπ).Αυτοί όμως που βγάζουν τις άδειες,σχέδια κλπ,αυτοί είναι που έχουν τις μεγάλες εγκληματικές ευθύνες! Αυτοί όλοι που βρίσκονται??Δουλεύει ένα ολόκληρο σύστημα και τα παίρνει από του κασιδι το κεφάλι.Ελεος .Ο πολίτης φταίει σε έναν μικρό βαθμό.Οι υπόλοιποι?? Γιατί το επιτρέπουν το έγκλημα εφόσον ξέρουν?

@???!!!

Τί λες αγαπητέ μου;! Τί είναι "ο απλός πολίτης", κανένα παιδάκι που πρέπει να το πάρει η μαμά του από το χεράκι και να του πει να μη το βάζει στην πρίζα; Αρκετά με το λαικισμό! Ο "απλός πολίτης" είναι υπεύθυνο άτομο, αν χτίζεις μέσα στο ρέμα (παρκάρεις παράνομα, λαδώνεις τον πολεοδόμο, κλπ, κλπ, κλπ) κάποια στιγμή θα σε πνίξει το νερό! Τέλος. Δε θέλει και πολύ νιονιό.

???!!!

Θες να με πείσεις τώρα εσύ,ότι αν πεις σε κάποιον που θέλει να χτίσει οτι δε κάνει να χτίσεις εδώ διότι η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν το επιτρέπει π.χ σε μελλοντικό σεισμό το σπίτι σου θα καταρευσει.Αυτος θα χτίσει???Δεν είναι έτσι φίλε.Εγω δεν έγραψα ότι ο πολίτης δε φερει καμία ευθύνη.Εγραψα ότι φέρει τις ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ.Μην απαλλάσσεις όλους τους άλλους.Τους ειδικούς...

@???!!!19/11/201723:30

Δεν τα ξέρεις καλά! Ο πολίτης δεν φέρει "τη λιγότερη" ευθύνη, την περισσότερη φέρει! Αυτός επιλέγει κυβέρνηση, αυτός επιλέγει μηχανικό, αυτός επιλέγει δικηγόρο! Μην είστε ευθυνόφοβοι! Το να είσαι πολίτης (και όχι πελάτης) φέρει ευθύνες, όχι μόνο δικαιώματα. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τις λεγόμενες "κοινωνίες της ενοχής", όπως οι Βορειοευρωπαίοι, από της "κοινωνίες της ντροπής", όπως οι Νότιοι. Στις πρώτες ο πολίτης θα πάρει την πρωτοβουλία ο ίδιος έτσι ώστε να φροντίσει να τηρηθεί ο νόμος, ενώ στις δεύτερες θα τον τηρήσει ΜΟΝΟ αν δεν τον πιάσουνε.

???!!!

Υπευθυνος πολιτης σημαινει πανω απο ολα να εχει σωστη παιδεια.Ποιος θα του τη δωσει?Δε σε "βλεπω"ομως να ριχνεις και καμια ευθυνη αλλου και ανησυχω...περιεργο. (πολεοδομιες,μηχανικους,δημους...κλπ αποβρασματα)

μακιςςς

εγώ δεν άκουσα κανένα να λέει για "υποδεέστερους". προφανώς αναφέρεσαι στο φιλελευθερισμό και στην αξιοκρατία και την αριστεία. Αυτές όμως δεν έχουν ταξικό πρόσημο. Αντιθέτως το όνειρο του φιλελευθερισμού είναι το επίτευγμα του Ωνάση. Από κοριτσάκι με τα σπίρτα, μεγάλη επιστήμονας, ή εφοπλιστης. Οσοι αξίουν και θέλουν να ανέβουν, να μπορούν να το κάνουν ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης. Δεν είναι εύκολο αλλά όπως αποδεικνύουν οι καλές φιλελεύθερες χώρες, είναι εφικτό.

Ντροπη σε οσους ψηφιζουν φασιστικη αριστερα

Συριζα Πασοκ ΚΚΕ και Ευρωπαικη Ενωση πουλανε εδω και χρονια αριστεροσυνη ψεμα και ψευτικο συναισθημα , με σκοπο να γινουν εξουσια και να πλουτισουν εξαθλιωνοντας τον εντιμο πολιτη! Βασιζονται στην προποαγανδα και στα ξεπουλημενα μμε, που πειθουν αφελεις η βολεμενα παρασιτα και ψηφιζουν αριστερους φασιστες αδιαφορωντας για το οτι καταστρεφεται η κοινωνια και ο πολιτισμος τους!

Επιτέλους, πείτε τα...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και επισήμως μετά την τελευταία φιλοκομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία φέτος το καλοκαίρι, είναι Σταλινική, έχεις δίκιο αλλά ποιος σ' ακούει... Το δεξιό πνεύμα κάθε απόχρωσης, είναι το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, οι πολιτικές σας θέσεις αγαπητέ είναι όαση! Μόνο που υποδαυλίζετε ελαφρώς την ακαταμάχητη ανάλυση του κυρίου Μαρκόπουλου με την οξύνοιά σας και μπορεί να σφετεριστείτε άθελά σας λίγη από τη λάμψη της. Άλλωστε ποιος δεν ξέρει ότι ΝΔ και προλεταριάτο είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένοι με δεσμούς αίματος και κοινών αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του. Συμφωνώ και με τους δύο σας, τέτοιες φωνές χρειάζεται ο λαός μας για να πάει μπροστά!

τι άλλο από ηλίθιοι απαρτίζουν την αριστερά

πράγματι ΝΔ (η δεξιά ) και προλεταριάτο είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένοι με δεσμούς αίματος, αφού τα τόσα θύματα της κομμουνιστικής κτηνωδίας ήταν αντιδραστικοί, εχθροί του λαου κλπ., λίγο πολύ προλεταριάτο και αγροτιά που στην πλειοψηφία τους κλείνανε προς την δεξιά. όσο για τους αγώνες εναντια στο κεφαλαιο, ήταν καταστροφικοί αν όχι για όλους τουλάχιστον για τους περισσοτερους, όπως είδαμε στα κράτη που αποτελούσαν το σοσιαλιστικό στρατόπεδο και τελευταία στην Βενεζουέλα, ποσο μπροστά πήγανε.

PalMan.

Εχει πλάκα πως ενας δημοσιογράφος αραδιάζει παραδείγματα χωρις να ερευνήσει: 1. τη σχέση του κλεισίματος του εργοστασίου της Πίτσος στο Ρέντη με το σκάνδαλο SIEMENS (εχει ενδιαφέρον) 2. πόσες μονάδες και brands της UNILEVER αλλάξαν χέρια παγκοσμίως και πως δεν είναι μόνο η ΕΛΑΪΣ στον Πειραιά που κλείνει 3. οτι στην Mανδρα το ρεμα που προκάλεσε την καταστροφή είχε εν' μέρει μπαζωθεί από τον ίδιο το δήμο για να οικοδομήσει σε αυτό. Τα χάλια του κράτους μας ειναι δυστυχώς διαχρονικά και ειναι ανεξάρτητα απο τον εκάστοτε διαχειριστή της εξουσίας, μιας και ο κοινός παρονομαστής ειναι πάντα "να βολευτώ και εγώ κάπου αλλιώς δεν σας ξαναψηφίζω".

Κάποτε το καταλαβαίνεις

Σύγχρονος Αριστερός = Ένας άχρηστος τεμπέλης που πουλάει ιδεολογία για να περάσει μιά άνετη ζωή χωρίς δουλειά και σκοτούρες. Όλα τα άλλα, σκόνη να γίνουν.

stamos

O κοσμος πιστευει οπως και οι πιλιτικοι της απιστερας επισης ισχυριζονται για τους δικους τους λογους, οτι η αριστερα βοηθαει περισσοτερο τα χαμηλα στρωματα του πληθυσμου, δηλαδη εκεινοι ειναι που αγαπανε το λαο και οι αλλοι οχι. Στην πραγματικοτητα συμβαινει το αντιθετο, διοτι οι κυβερνησεις της αριστερας σε οποιες χωρες και αν κυβερνησαν δεν καταφερνουν να αναπτυξουν την οικονομια της χωρας τους επομενως και να θελουν δεν μπορουν να βοηθησουν τα χαμηλα στρωματα εκτος εαν χρησιμοποιουν δανεικα που στο τελος καταστρφουν την οικονομια οπως ολοι γνωριζουμε πολυ καλα. Αντιθετα η ελευθερη οικονομια και οι κανονες της αγορας επιταχυνει την αναπτυξη και ενισχυει το εισοδημα των εργαζομενων, διοτι ειναι προς το συμφερον της ελευθερης οικονομιας να αμοιβονται καλα οι εργαζομενοι και ετσι να γινονται περισσοτερο καταναλωτες. Ας κοιταξουμε στις αναπτυγμενες χωρες, δεν χρειαζονται οικονομολογοι να μας εξηγησουν.

....

....ανηκουν στο μητσοτακη που τους ειπε ξεκαθαρα οτι ειναι λογικο καποιο να ειναι υποδεεστεροι απο καποιους. Μολις το ακουσαν οι "λαϊκες" γειτονιές αυτο τρελαθηκαν απο τη χαρά τους και φωναζαν ολοι μαζι "μητσοτακης μητσοτάκης". Τεσπα...α....μη ξεχασω....ο μητσοτακης εχει καμια 15αρια τα εκατο προβαδισμα και εχει το βλακαηδωνη δίπλα του λογω αριστειας...

@...

Σου είπε κανείς ότι είμαστε όλοι ίδιοι και ίσοι ρε τελίτσα;;; Αν το πιστεύεις αυτό δεν πρέπει να είσαι πάνω από 12 χρονών! (Είτε στην ηλικία ή στο μυαλό.) Τράβα για νανάκια τώρα γιατί αύριο έχεις διάβασμα, πρέπει επιτέλους να πάρεις το απολυτήριο του Δημοτικού!

Fani

Προς τι το μίσος και ο σπαραγμος?προς τι οι αλληλοκατηγορίες ?παρεδωσε ο Σγούρος μελέτη έτοιμη ειδικά για την πληγείσα περιοχή , στη Δούρου? υπήρχαν έντεκα δις για έργα αντιπλημμυρικά? Τα ομολόγησε ή ιδια η Δούρου που θα πήγαινε σπιτι της αν δεν τα υλοποιούσε .αλλωστε γιαυτο εξαπάτησαν Έναν ολόκληρο λαό ..θα τα απο καθιστούσαν ολα τα στραβά ,, τα άδικα , τα διαπλεκόμενα ,τους εργολάβους κλπ ,κλπ Ήθελαν δικα τους λαμόγια , αριστερά με ηθικό πλεονάσμα! Με συλλογικότητες , ακτιβιστές και ρουβικωνα ! Αιδώς !

q

ρε χαμενε φαε τοτες κουλη και αδωνι και τα ξαναλεμε

@q

Κούλη και Άδωνη δαγκωτό ρε σπαλομπριζόλα "q", με το μηδενικό IQ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία