Παραπληγικός αθλητής μηνύει αεροδρόμιο επειδή αναγκάστηκε να συρθεί στο πάτωμα για να φτάσει στην έξοδο

Παραπληγικός αθλητής μηνύει αεροδρόμιο επειδή αναγκάστηκε να συρθεί στο πάτωμα για να φτάσει στην έξοδο

Σάλος έχει προκληθεί στην Μεγάλη Βρετανία μετά την δημοσιοποίηση μερικών τραγικών εικόνων που απεικονίζουν έναν παραπληγικό αθλητή να σέρνεται στο πάτωμα για να καταφέρει να φτάσει από το terminal του αεροδρομίου της βρετανικής πρωτεύουσας στην έξοδό του.

athlete
Ο Τζάστιν Λεβέν, αθλητής του στίβου που έμεινε παράλυτος μετά από μία αποτυχημένη επέμβαση στην σπονδυλική στήλη πριν από περίπου πέντε χρόνια, αποβιβάστηκε από την πτήση του στο τρίτο και μικρότερο αεροδρόμιο του Λονδίνου στο Λούτον, όταν διαπίστωσε με έκπληξη και θυμό ότι το αναπηρικό του αμαξίδιο δεν είχε φτάσει στο αεροδρόμιο, μετά από λάθος στην διαδικασία μεταφοράς των αποσκευών.

chair

Μόλις διαπίστωσε την απουσία του αμαξιδίου του ζήτησε από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να του βρουν προσωρινά ένα άλλο για να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του και από εκεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξαναβρεί το δικό του αμαξίδιο.

Κλείσιμο
Αρχικά οι υπάλληλοι συμφώνησαν στο αίτημά του, όμως λίγη ώρα αργότερα τον ενημέρωσαν ότι σε ολόκληρο το αεροδρόμιο δεν υπήρχε κανένα εύκαιρο αναπηρικό αμαξίδιο.

Αντ' αυτού του πρότειναν να τον μεταφέρουν οι ίδιοι με ακατάλληλο καροτσάκι στην έξοδο του αεροδρομίου, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική αφαίρεση της ικανότητας να ελέγχει ο ίδιος αποκλειστικά τις κινήσεις του, κάτι για το οποίο πάλεψε επί σειρά ετών ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν άλλον παρά από τον ίδιο του τον εαυτό.

Τελικά, προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα καροτσάκι αποσκευών για να φτάσει στην έξοδο, καθώς με αυτό είχε την ικανότητα να ελέγχει ο ίδιος τις κινήσεις του, αποφεύγοντας ένα πιθανό ατύχημα, καθώς το προσωπικό του αεροδρομίου δεν είχε λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για τέτοια περιστατικά.


Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης