Ο Σιδέρης Ισιδωρόπουλος σκοτώθηκε επειδή κολλούσε αφίσες: Οι αστυνομικοί τον άφησαν να πεθάνει στο οδόστρωμα

Ο Σιδέρης Ισιδωρόπουλος σκοτώθηκε επειδή κολλούσε αφίσες: Οι αστυνομικοί τον άφησαν να πεθάνει στο οδόστρωμα

Την Πρωτομαγιά του 1976 παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ο Σιδέρης Ισιδωρόπουλος, τον οποίο καταδίωκε η αστυνομία επειδή… κολλούσε αφίσες. Την ίδια μέρα σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και ο αγωνιστής κατά της δικτατορίας Αλέκος Παναγούλης

sideris
Σαν σήμερα, την Πρωτομαγιά του 1976 ο μαθητής Σιδέρης Ισιδωρόπουλος σκοτώθηκε, όταν περίπολος της αστυνομίας τον καταδίωξε, επειδή έκανε το θανάσιμο αμάρτημα, μαζί με έναν φίλο του, να… κολλάνε αφίσες στην Πειραιώς ενόψει της εργατικής πρωτομαγιάς.

Ο Σιδέρης Ισιδωρόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος της εξωκοινοβουλευτικής οργάνωσης «Κ.Ο. Μαχητής» και της «Μαθητικής Πρωτοπορίας», μαζί με τον φίλο του Στυλιανό Μπογιατζή, πήγαν στις 30 Απριλίου για να κολλήσουν αφίσες στην οδό Πειραιώς, με τις οποίες καλούσαν τον κόσμο- παρά τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης- να κατέβει στην συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η αστυνομία βρισκόταν επί ποδός για να αποτρέψει τις αφισοκολλήσεις (έδειχναν τους Κομμουνιστές) και μία περίπολος εντόπισε τους δύο νεαρούς και ξεκίνησε η καταδίωξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης