Εξερευνώντας την κουζίνα ενός φανατικού μακαρονά

Εξερευνώντας την κουζίνα ενός φανατικού μακαρονά

Οι φανατικοί μακαρονάδες δεν είναι πλάσματα της φαντασίας και ζούνε ανάμεσά μας.

Εξερευνώντας την κουζίνα ενός φανατικού μακαρονά
Είναι άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας , τους έχουμε συζύγους, παιδιά και γονείς μας, συναδέλφους στη δουλειά, αδέρφια, ξαδέρφια, φίλους αλλά και άγνωστους γιατί είναι δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια! Οι μακαρονάδες δεν αρκούνται στο να παραγγέλνουν τα ζυμαρικά τους από το εστιατόριο και το delivery ή στο να ζητήσουν από κάποιον να τους τα μαγειρέψει.

Γιατί οι φανατικοί και οι πολύ φανατικοί της pasta θέλουν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο μπροστά σε ένα καλοσερβιρισμένο πιάτο ζυμαρικών. Και όπως είναι αναμενόμενο στην κουζίνα τους έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να τα μαγειρέψουν – ακόμα και να τα παρασκευάσουν μόνοι τους, να τα σερβίρουν και τα παρουσιάσουν στο τραπέζι με στιλ και φινέτσα.
 
Κλείσιμο
Ύστερα από σχετική έρευνα σε διάφορες κουζίνες, βρήκαμε τα 10 σκεύη, εργαλεία και gadget που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα κάθε  ευσυνείδητου μακαρονά.

1. Δοχείο γυάλινο αποθήκευσης ζυμαρικών γιατί αν ανοίξει το πακέτο για 1 ή 2 μερίδες σπαγγέτι ή λιγκουίνι είναι προτιμότερο να φυλάξει στο βάζο τα υπόλοιπα. 



2. Μεζούρα σπαγγέτι για να ξέρει την ακριβή ποσότητα που χρειάζεται να βράσει για 1, 2 ή 3 μερίδες σπαγγέτι.



3. Σουρωτήρι ζυμαρικών σε έντονο χρώμα ή ανοξείδωτο



4.     Χύτρα ανοξείδωτη με ενσωματωμένα διχτάκια στραγγίσματος ζυμαρικών γιατί ο πολύ φανατικός μακαρονάς χρειάζεται άνεση, φινέτσα και ακρίβεια στο μαγείρεμα των ζυμαρικών 

 

5. Κουτάλα  σερβιρίσματος ζυμαρικών 



6. Μηχανή παρασκευής  ζυμαρικών χειροκίνητη γιατί αν θέλεις φρέσκα ζυμαρικά πρέπει να είσαι σε θέση να τα φτιάξεις…



7. Πλάστη ξύλινο και επιφάνεια σιλικόνης στην περίπτωση που θέλεις να αποφύγεις τη μηχανή.



8. Φόρμα για ραβιόλια καρδιές και ξύλινο πλάστη γιατί το χειροποίητο σπιτικό ραβιόλι δεν συγκρίνεται με το έτοιμο…



9. Τρίφτη τυριού ανοξείδωτο με μία ή περισσότερες επιφάνειες τριβής για φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί.



10. Πιάτα και πιατέλα ρηχά ή βαθειά, για φινετσάτο και άνετο σερβίρισμα σπαγγέτι και πάσης φύσεως pasta





Και ξέρετε πού τα βρήκαμε όλα συγκεντρωμένα; Στο www.coozina.gr
Με ένα κλικ έρχονται και στη δική σου κουζίνα! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης