Ramino: Η Γλυφάδα «κάνει παιχνίδι» στα ιταλικά

Ramino: Η Γλυφάδα «κάνει παιχνίδι» στα ιταλικά

… και σε καλεί στο πιο φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας 

Ramino: Η Γλυφάδα «κάνει παιχνίδι» στα ιταλικά
Φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες με λεπτή και τραγανή ζύμη που μόλις βγήκαν από τον ξυλόφουρνο, προσούτο και βουβαλίσια μοτσαρέλα συνοδευμένα από υπέροχα αρώματα εξαιρετικών ποικιλιών κρασιών. Η περιγραφή πιθανότατα να παραπέμπει σε κάποια μικροσκοπική τρατορία, κρυμμένη στα πλακόστρωτα σοκάκια της ατμοσφαιρικής Piazza Navona ή της δημοφιλούς στους καλλιτέχνες Trastevere, ωστόσο δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψεις μέχρι τη γειτονική Ρώμη για να δοκιμάσεις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Αρκεί να κατηφορίσεις προς τα νότια προάστια της Αθήνας (αν μένεις στα βόρεια) ή να μετακινηθείς προς το κέντρο της Γλυφάδας αν συχνάζεις στη νότια πλευρά της πόλης. 



Κλείσιμο
Τοποθετημένο στον κεντρικότερο δρόμο της περιοχής, στην Αγγ. Μεταξά, το Ramino σερβίρει εδώ και 1,5 χρόνο αυθεντικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, άψογα μαγειρεμένα και σε ένα άκρως φινετσάτο περιβάλλον, ικανό να σε ταξιδέψει -έστω και νοερά-  στις μεγαλοπρεπείς πόλεις της Ιταλίας. Στην κουζίνα του ο σεφ Χρήστος Γιατράκος, ο οποίος μαζί με άλλους πέντε μάγειρες φροντίζουν για τους ουρανίσκους 53 ανθρώπων – όσων δηλαδή μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος. Το φαγητό που προσφέρουν στο Ramino, έχει συναίσθημα, καθαρή γεύση και ξεκάθαρη ταυτότητα, αφού οι πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από την Ιταλία και αναδεικνύονται -σε σύγχρονες εκδοχές- τη στιγμή της επιλογής του πιάτου. 




H καλαίσθητη και συνάμα παρεΐστικη ατμόσφαιρα υπό την jazz μουσική υπόκρουση σε κερδίζουν από την αρχή και σε προϊδεάζουν θετικά για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Κοιτώντας τη διακόσμηση του μαγαζιού θα χαμογελάσεις από τα moto υπέρ της απόλαυσης του φαγητού και θα καταλάβεις από πού πηγάζει η έμπνευση και η αγάπη για δημιουργία της ομάδας του Ramino. Οι ζεστές, χάλκινες αποχρώσεις του χώρου θα σε κάνουν να νιώσεις άνετα και να επιλέξεις με την ησυχία σου τη γαστριμαργική επιλογή που θα γαργαλίσει τις αισθήσεις σου.



Και το γευστικό ταξίδι στην Ιταλία ξεκινά: Πέστο παρμεζάνας με ψωμί και κριτσίνια και ένα ποτήρι κρασί «προσγειώνονται» στο τραπέζι και μια δοκιμή είναι αρκετή για να σε ενθουσιάσει και να προκαλέσει ευχάριστα υψηλές προσδοκίες. Στη συνέχεια θα επιλέξεις ανάμεσα σε μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με πάπρικα και σάλτσα τόνου, καρπάτσιο χταποδιού με χαβιάρι και παλαιωμένο σκούρο μπαλσάμικο, νιόκι από μωβ περουβιανή πατάτα με γαρίδες και αυγοτάραχο, μπρουσκέτες με σπιτική μαγιονέζα από αυγά σολωμού και ψύχα βασιλικού κανβουριού, αυθεντική ιταλική πίτσα σε μορφή στεφανιού, ριζότο με αγκινάρες, κορυφαία καρμπονάρα και ψάρι.

Θα δροσιστείς με εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών, Aperol Spritz ή τo ευφάνταστο Ramino cocktail που περιέχει αρώματα από λουλούδια που φυτρώνουν στις ιταλικές Άλπεις.

Θα κλείσεις με κέικ σοκολάτας, παγωτό σοκολάτα, μους σοκολάτα, honey comb και μαρέγκα ή μους λεμόνι που θα σε απογειώσουν. 

Αν ρωτήσεις τον σεφ να σου προτείνει ένα πιάτο θα σου πει: Παπαρδέλες με μοσχάρι -λαιμός μοσχαρίσιος μπρεζέ με κόκκινο κρασί και γκοργκοντζόλα- (καταπληκτικό!)























Φωτογραφίες: Στέλιος Κρεββατόπουλος



Ramino Resto (Όμιλος Καστελόριζο) 

Πού θα το βρεις: Α. Μεταξά 34, Γλυφάδα

Ώρες λειτουργίας: 12:00 με 24:00 

Τηλέφωνο: 21 0894 4430

www.raminoresto.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης