Πώς θα κάνετε τον νεροχύτη σας να αστράφτει

Πώς θα κάνετε τον νεροχύτη σας να αστράφτει

Καθημερινές συμβουλές για να αποφεύγετε τις κηλίδες και τη σκουριά

neroxitis
Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες Franke
είναι κατασκευασμένοι από κορυφαίας ποιότητας χρωμονικελιούχο χάλυβα. Αυτό το υψηλής ποιότητας υλικό κάνει τους νεροχύτες Franke ελκυστικούς και ανθεκτικούς στις κηλίδες, στη σκουριά και στη διάβρωση. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήσαμε το Inox Cream
Κλείσιμο
ειδικά για τη φροντίδα και τη συντήρηση αυτού του ειδικού υλικού. 

Αυτό το στιλβωτικό απλώνεται εύκολα και μπορεί να προστατεύσει ή να αποκαταστήσει το στίλβωμα ή την εμφάνιση του νεροχύτη σας. Αρκεί να απλώσετε μικρή ποσότητα σε υγρό πανί, να το τρίψετε ελαφρώς στην επιφάνεια και να το αφήσετε για λίγο. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με νερό και γυαλίστε με στεγνό πανί.

Επίμονες κηλίδες και σκουριά

Εάν εμφανιστεί σκουριά στην ανοξείδωτη επιφάνεια, οφείλεται στα σωματίδια σιδήρου που προέρχονται από εξωτερικές πηγές. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τυχόν κηλίδες σκουριάς από τα προϊόντα σας, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό προϊόν που περιέχει οξαλικό οξύ (π.χ. Bar Keepers Friend®). 

Χρησιμοποιείτε πάντα ήπια, μη αποξεστικά καθαριστικά προϊόντα για την απομάκρυνση επίμονων κηλίδων από την ανοξείδωτη επιφάνεια και φροντίζετε να ξεπλύνετε καλά τα καθαριστικά υγρά όταν τελειώσετε.  Και κάτι ακόμη. Όταν καθαρίζετε την ανοξείδωτη επιφάνεια ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ.

Τι πρέπει να αποφεύγετε

-Λευκαντικά που περιέχουν υποχλωριώδες νάτριο

-Γυαλιστικά ασημικών

-Μην αφήνετε τρόφιμα, όπως χυμό εσπεριδοειδών, αλάτι, ξίδι, μουστάρδα, πίκλες και μαγιονέζα, στην επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τρόφιμα αυτά προκαλούν σημάδια και διάβρωση

-Ισχυρά οξέα, όπως υγρά εμφάνισης φωτογραφιών ή καθαριστικά οδοντοστοιχιών. Εάν έρθουν σε επαφή με τον νεροχύτη σας, πρέπει να ξεπλυθούν αμέσως με καθαρά νερό

-Μη χρησιμοποιείτε συρμάτινα σφουγγαράκια

-Φροντίδα ανοξείδωτων σχαρών

-Καθαρίζετε με μαλακό σαπούνι και ξεπλύνετε μετά από κάθε χρήση

-Καθαρισμός και φροντίδα για γρανιτένιους νεροχύτες

Καθημερινές συμβουλές

Οι γρανιτένιοι νεροχύτες Franke είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί και μη πορώδεις, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη διάρκεια και να είναι εξαιρετικά υγιεινοί. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο καθαρισμός είναι επίσης πολύ εύκολος. Συνήθως αρκεί μια νάιλον βούρτσα με σαπούνι και τρίψιμο με κυκλικές κινήσεις. Μην ξεχνάτε να ξεπλένετε καλά την επιπλέον ποσότητα σαπουνιού που μένει μετά τον καθαρισμό.

Επίμονες κηλίδες

Για επίμονες κηλίδες στη γρανιτένια επιφάνεια, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα από τα εξής προϊόντα: Soft Scrub®, Bar Keepers Friend®, απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, λευκό ξίδι (το καλύτερο για τα άλατα) ή ήπιο διάλυμα λευκαντικού. Για κηλίδες σκουριάς, συνιστάται να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που περιέχουν οξαλικό οξύ (π.χ. Bar Keepers Friend®). Φροντίζετε πάντα να ξεπλένετε καλά τα καθαριστικά προϊόντα στο τέλος.

Τι πρέπει να αποφεύγετε

Ισχυρά αλκάλια, όπως διάλυμα αμμωνίας και καυστικής σόδας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χημικά απόφραξης σιφονιών για τα οποία πρέπει να γεμίσετε τον νεροχύτη με νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έξυπνους τρόπους καθαρισμού του νεροχύτη σας, επισκεφθείτε το site της Franke.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ