Ηλιακή ενέργεια – εξοικονόμηση με συνείδηση οικολογική

Ηλιακή ενέργεια – εξοικονόμηση με συνείδηση οικολογική

Με την ηλιακή ενέργεια δεν εξοικονομείτε μόνο καύσιμη ύλη που κατά συνέπεια επιτυγχάνετε μείωση του λειτουργικού κόστους θέρμανσης, αλλά προστατεύετε και το περιβάλλον. Ήδη για μια συλλεκτική επιφάνεια μόλις 6 τμμπορεί να αποφευχθεί η απελευθέρωση περίπου 1000kgCO2 τον χρόνο.

Screen

Με την ηλιακή τεχνολογία της
Buderus
 υπάρχουν πολλές επιλογές για νέα ή ανακαινιζόμενη κατοικία, για εγκατάσταση θέρμανσης, για θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, καθώς επίσης για υποστήριξη θέρμανσης.

Ηλιακοί συλλέκτες κενού Logasol SKR 10 CPC, αξιοποίηση του ήλιου στο μέγιστο.
Κλείσιμο
il

Τα παραβολικά κάτοπτρα CPC και η απ‘ ευθείας ροή μέσω των σωλήνων κενού συμβάλλουν σημαντικά στην εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση. Οι σωλήνες κενού μειώνουν δραστικά τις θερμικές απώλειες του ηλιακού συλλέκτη, δεδομένου ότι σε συνθήκες κενού - απουσία αέρα δεν υπάρχει μέσο ώστε να μεταφερθεί η θερμότητα από τον απορροφητή στον εξωτερικό γυάλινο σωλήνα που είναι εκτεθειμένος στο περιβάλλον. Ο ηλιακός συλλέκτης σωλήνων κενού
Buderus Logasol SKR 10 CPC είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα υλοποίησης αυτής της τεχνολογίας, με αναγνωρισμένη ποιότητα και υψηλή αισθητική. Χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό απόδοσης και προσφέρει λύσεις ως βοηθητική πηγή για υποστήριξη της θέρμανσης ενός κτηρίου ακόμη και κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους. Οι Buderus Logasol SKR 10 CPC
 δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του ηλιακού δυναμικού, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους θέρμανσης – μειώνοντας παράλληλα δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Οι συλλέκτες με σωλήνες κενού είναι κατάλληλοι για τοποθέτηση σε στέγες, δώματα και προσόψεις κτηρίων. Η τεχνολογία σύνδεσης plug – in καθιστά τις υδραυλικές συνδέσεις γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς, όπως ακριβώς γίνεται με τον επίπεδο συλλέκτη υψηλής απόδοσης Logasol SKΝ 4.0.

Με τους νέους συλλέκτες κενού Logasol SKR 10 CPC η υποβοήθηση συστημάτων θέρμανσης γίνεται πλέον πιο αποτελεσματική, ενώ μπορούν να προσφέρουν και σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα ζεστού νερού χρήσης σε σύγκριση με τα συστήματα επίπεδων συλλεκτών.

Βραβείο σχεδιασμού

Ο ηλιακός συλλέκτης σωλήνων κενού Logasol SKR 10 CPC βραβεύθηκε μαζί με μία σειρά άλλων 10 προϊόντων θέρμανσης του ομίλου Bosch, με iF DESIGN AWARD 2016.

Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το προϊόν ξεχωριστό, είναι ο υψηλής αισθητικής και πρωτοποριακός σχεδιασμός και η ευελιξία, χάρη στο μέγεθος και το χαμηλό βάρος του συλλέκτη, Επιτυγχάνονται μικροί χρόνοι τοποθέτησης και σύνδεσης με απλά και προσαρμόσιμα σετ τοποθέτησης στέγης και ταράτσας, με δυνατότητα σύνδεσης έως και δεκατεσσάρων συλλεκτών σε σειρά, σχηματίζοντας μία ενιαία συλλεκτική επιφάνεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ