Βάφουμε οικολογικά! Μάθετε όλα τα οφέλη των οικολογικών χρωμάτων

Βάφουμε οικολογικά! Μάθετε όλα τα οφέλη των οικολογικών χρωμάτων

Βάφουμε οικολογικά! Μάθετε όλα τα οφέλη των οικολογικών χρωμάτων
Τα οικολογικά χρώματα δεν είναι απλά μια ακόμα εναλλακτική λύση για το βάψιμο του σπιτιού. Βάφοντας οικολογικά ωφελούμε την υγεία μας, δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για το περιβάλλον και επιλέγουμε προϊόντα άριστης ποιότητας και αισθητικής για τους χώρους που μας περιβάλλουν καθημερινά. Τα οικολογικά χρώματα, είναι μια πραγματικά σπουδαία πρόταση, με πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μάθετε τους λόγους!



Κλείσιμο
Α.
Χρώματα εξαιρετικής ποιότητας: Τα Οικολογικά χρώματα έχουν αξιολογηθεί για τις ιδιότητες τους σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές από ανεξάρτητα εργαστήρια. Προσφέρουν υψηλή καλυπτικότητα και απόδοσή σε συνδυασμό με μεγάλες αντοχές στο συχνό πλύσιμο. Παράλληλα, τα οικολογικά χρώματα εξωτερικών χώρων, προσφέρουν τεράστια αντοχή στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χωρίς να παρουσιάζουν προβλήματα αποχρωματισμών, ξεφλουδίσματος και κιμωλίασης. 

Β.
Δεν επιβαρύνουν την υγεία σας: Τα οικολογικά χρώματα περιέχουν χαμηλά ποσά Πτητικών Οργανικών Ενώσεων (VOC), γιαυτό και είναι είτε πολύ χαμηλής οσμής είτε εντελώς άοσμα. Επιπλέον, δεν εμπεριέχουν βλαβερά –για τον άνθρωπο συστατικά- όπως βαρέα μέταλλα και καρκινογόνες ή τοξικές ουσίες.

Γ. Χρησιμοποιώντας οικολογικά χρώματα συνεισφέρετε και εσείς -έμπρακτα-  στην προστασία του περιβάλλοντος: Τα οικολογικά χρώματα καθορίζονται με βάση το πόσο «ρυπαίνει» ένα προϊόν κατά τον κύκλο της ζωής του, εννοώντας από την εξόρυξη των πρώτων υλών, την παραγωγή, συσκευασία, διανομή και χρήση του, μέχρι την τελική διάθεση στο περιβάλλον. Σε όλα τα παραπάνω στάδια λαμβάνονται υπόψη σημαντικές παράμετροι όπως:

- Ποιότητα αέρα και εδάφους
- Μείωση αποβλήτων
- Εξοικονόμηση ενέργειας
- Προστασία του όζοντος
- Περιβαλλοντική ασφάλεια 

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, θα λέγαμε ότι τα οικολογικά χρώματα, ρυπαίνουν ελάχιστα το περιβάλλον και βοηθούν στην προστασία του.

Η «Μαργαρίτα» είναι το Οικολογικό σήμα που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την σήμανση των οικολογικών χωμάτων. Τα προϊόντα με την «Μαργαρίτα» αναγνωρίζονται από περισσότερους από 370 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ευρώπη. Όταν ψάχνετε να αγοράσετε χρώμα, μην ξεχνάτε να ελέγχετε εάν υπάρχει στην ετικέτα, της συσκευασίας που επιλέγετε!

Η Ελληνική βιομηχανία χρωμάτων VECHRO είναι η Νο1 εταιρεία σε πωλήσεις και πιστοποιήσεις οικολογικών χρωμάτων στην Ελλάδα, καθώς 76 προϊόντα της φέρουν την «Μαργαρίτα» την Οικολογική σήμανση της ΕΕ, μία επίδοση που κατατάσσει την VECHRO και 3η Πανευρωπαϊκά σε αριθμό οικολογικών πιστοποιήσεων. Όραμα της VECHRO είναι ένα περιβάλλον με αξία για την ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη μας. Για περισσότερες πληροφορίες για την VECHRO και τα προϊόντα της: www.vechro.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης