Όταν η τεχνολογία σέβεται το περιβάλλον

Όταν η τεχνολογία σέβεται το περιβάλλον

Μπορεί στη σύγχρονη καθημερινότητά μας οι δραστηριότητες των Τηλεπικοινωνιών να κάνουν τη ζωή μας πολύ ευκολότερη, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα και ταυτόχρονα φροντίζουν το περιβάλλον.

Όταν η τεχνολογία σέβεται το περιβάλλον
Το περιβάλλον είναι το «οξυγόνο» μας, γι΄ αυτό και οι επιχειρήσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά πρέπει να συνδυάζουν την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί ο Όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος στοχεύει στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, έχοντας ωστόσο προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι στόχοι της περιβαλλοντικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ είναι η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές του, η ανάπτυξη και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που επιτρέπουν την αύξηση της παραγωγικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των ενδιαφερομένων μερών.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανακύκλωσης, ενός από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην προστασία του πλανήτη, καλεί (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) τους καταναλωτές από τις 2 ως τις 16/6 να ανακυκλώσουν παλιά κινητά τηλέφωνα, smartphones ή και tables σε όλα τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, έχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να αποκτήσουν έως 20€ φθηνότερα κάθε νέο smartphone,  tablet  και αξεσουάρ, επιλέγοντας μέσα από μία μεγάλη ποικιλία.

Κλείσιμο
*Η προσφορά ισχύει έως και 16/6 για αγορά επιλεγμένων Smartphones, Tablets και Αξεσουάρ με επιτόπου εξαργύρωση δωροεπιταγής έως €20

Οι επιδόσεις άλλωστε του Ομίλου στη διάρκεια του 2015, είναι ενδεικτικές της περιβαλλοντικής υπεύθυνης λειτουργίας και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας: 

Μείωσε κατά 10% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου  από την κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το 2008, παρά την αύξηση της δραστηριότητας και την επέκταση των δικτύων. 

Κατέγραψε για πρώτη φορά τις έμμεσες εκπομπές ΑΦΘ που προκύπτουν από τη χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου από τους πελάτες του, οι οποίες ανήλθαν σε 199.512 τόνους CO2. Στόχος, η διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών με μειωμένες εκπομπές.   

Μείωσε κατά 25% την συνολική  κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με το 2008. 

Εξοικονόμησε 57 GWh ενέργειας. 

Εξασφάλισε για πέμπτη συνεχή χρονιά από τη ΔΕΗ Α.Ε., Εγγυήσεις Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Οι εγγυήσεις πιστοποιούν ότι για το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων από τη ΔΕΗ, ισόποση ενέργεια έχει παραχθεί από ΑΠΕ.

Διαχειρίστηκε εναλλακτικά το 90% των απορριμμάτων, που έφτασαν τους 7,4 χιλιάδες τόνους.

Ανακύκλωσε πάνω από 90 τόνους υλικών (χαρτί, υλικά συσκευασίας, μελανοδοχεία, μικρές ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές μπαταρίες και λαμπτήρες), μέσα από το εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που πλέον εφαρμόζεται σε 15 κτίρια του Ομίλου και απευθύνεται σε 7.000 εργαζόμενους. 

Ανακύκλωσε 51 τόνους υλικών (τηλεφωνικές συσκευές, μπαταρίες, μελάνια εκτυπωτών) μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης του δικτύου καταστημάτων COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ. 

Αν αναλογιστεί κανείς πόσο πολύ επηρεάζουμε το περιβάλλον που ζούμε και πως είναι στο χέρι μας να φροντίσουμε για την προστασία του, θα αντιληφθεί ότι κάνοντας μια μικρή προσπάθεια, μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί ένα μεγάλο αποτέλεσμα. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης