Η φροντίδα του κήπου γίνεται ευκολότερη

Η φροντίδα του κήπου γίνεται ευκολότερη

Ένας όμορφος κήπος είναι μια μορφή ποίησης στην καθημερινότητα και μια συνεχής πηγή ευεξίας και ευζωίας με αισθητικό και χρηστικό αντίκρισμα. Εδώ θα βρείτε τον πιο ψαγμένο εξοπλισμό για τη περιποίησή του και συνάμα μια καλή αιτία για να ασχοληθείτε δυναμικά με την ανάπτυξή του.

14968404_l_2
Οι οικιακοί κήποι παίρνουν διάφορές μορφές, από λίγα φυτά και λουλούδια σε γλάστρες, έως μεγάλες εκτάσεις στην πίσω αυλή. Είτε χρησιμοποιούνται για αισθητικούς λόγους, ψυχική ικανοποίηση και ξεκούραση είτε για να προσφέρουν φρούτα και λαχανικά, οι κήποι παρέχουν σημαντικές ωφέλειες για την υγεία, το περιβάλλον και την ευχαρίστηση του κηπουρού, τόσο που να αξίζουν τον κόπο της σωματικής προσπάθειας, αλλά και το κόστος της συντήρησης.

Η κηπουρική είναι δημοφιλής σε πολλά μέρη του κόσμου. Αυτή η υπαίθρια δραστηριότητα μας δίνει όμορφα φυτά, ευωδιαστά λουλούδια, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Προσφέρει όμως απλόχερα σημαντικά δώρα για την ανθρώπινη υγεία, τόσο για αυτούς που ασχολούνται όσο και για εκείνους απλώς απολαμβάνουν τη δροσιά και τη σκιά.
Για πολλούς ανθρώπους, η φύτευση και η φροντίδα ενός κήπου προσφέρει τεράστια ψυχική απόλαυση, αποφόρτιση από το στρες και ικανοποίηση. Το να βλέπεις τον κήπο σου να εξελίσσεται από το γυμνό έδαφος σε έναν μικρό πράσινο παράδεισο, με λουλούδια, φυλλοβόλα δέντρα, κηπευτικά, θάμνους, μπορντούρες και να περιστοιχίζεται από έναν τέλεια κουρεμένο φράκτη είναι μια εμπειρία που κάνει την ψυχή να ανθίζει και να αισθάνεται πληρότητα. Πολλοί ερασιτέχνες κηπουροί βρίσκουν τη δραστηριότητα αυτή χαλαρωτική και ανακουφιστική από το άγχος, ενώ η φροντίδα των φυτών δίνει σε όλη την οικογένεια την ευκαιρία να συνεργαστεί και να επικοινωνήσει σε βάθος.

Παράλληλα, εάν έχετε γείτονες που επίσης ασχολούνται με την κηπουρική, η δραστηριότητα αυτή προσφέρει πολλές φορές κοινωνική αλληλεπίδραση, σύνδεση, αλλά και μια μορφή ήπιας άσκησης. Όταν καλλιεργείτε, βρίσκεστε έξω. Επομένως, είναι η τέλεια στιγμή για κοινωνική επαφή με τους γείτονές σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν, άλλωστε, να μιλούν για τα χόμπι τους και οι κηπουροί δεν διαφέρουν σε αυτό. Συνήθως απολαμβάνουν να επιδεικνύουν με καμάρι τον κήπο τους, αλλά και να μοιράζονται συμβουλές και βότανα, λουλούδια και λαχανικά. Έχει ειπωθεί ότι ο κήπος μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους, πιο ευαίσθητους, πιο κοινωνικούς, πιο αλτρουιστές. Και είναι αλήθεια.

Κλείσιμο
108373091_l


Όσοι διαθέτουν κήπο, μπορούν να καταλάβουν την αξία του, αλλά και τις απαιτήσεις του. Σε παλαιότερες εποχές το να είχες έναν όμορφο κήπο απαιτούσε πολύ κόπο και χρόνο. Σήμερα, τα πράγματα είναι ευκολότερα. Ειδικά με τα επαναστατικά προϊόντα μπαταρίας Husqvarna (χορτοκοπτικά, θαμνοκοπτικά, αλυσοπρίονα, κονταροαλυσοπρίονα, ψαλίδια, φυσητήρες, χλοοκοπτικές μηχανές κ.ά. ), που είναι ό,τι πιο σύγχρονο και απαραίτητο στον ερασιτέχνη ή τον επαγγελματία κηπουρό για την περιποίηση του κήπου, αλλά και πιο κοντά στη Φύση και στις περιβαλλοντικές επιταγές των μοντέρνων καιρών.

Ουσιαστικά, τα προϊόντα μπαταρίας για τα οποία μιλάμε αποτελούν το πέρασμα στη νέα γενιά προϊόντων περιποίησης πρασίνου, καθώς συγκεντρώνουν μοναδικά πλεονεκτήματα.
Πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου (σχεδόν αθόρυβα), που σημαίνει ότι δεν προκαλούν ηχορύπανση και δεν ενοχλούν τους περίοικους αλλά ούτε και τον χρήστη.
Έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων καθώς η πηγή ενέργειας είναι η μπαταρία. Αυτό συνεπάγεται ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον και στους χειριστές.
Είναι εύκολα στη χρήση καθώς εκκινούν με το πάτημα ενός κουμπιού, άρα μπορούν να τα χειριστούν όλοι οι ενήλικες ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής δύναμης.
Χαρακτηρίζονται για μειωμένους κραδασμούς, κάτι που σημαίνει άνετη εφαρμογή και ευκολία στη χρήση, χωρίς περισπάσεις και εκνευρισμούς.
Έχουν την ίδια απόδοση με τα βενζινοκίνητα και επιπλέον ενσωματώνουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, χωρίς αναθυμιάσεις, χωρίς εκπομπές καυσαερίων.

hus__1_
hus__2_
hus__3_
hus__4_
hus__5_

Τέλος και ιδιαίτερα σημαντικό, είναι εξαιρετικά οικονομικά τόσο λόγω μηδενικής κατανάλωσης καυσίμων όσο και μειωμένων απαιτήσεων συντήρησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ