Λορέτα Τόσκα: Το κορίτσι πίσω από τις ανδροκρατούμενες μπάρες αποκαλύπτεται

Λορέτα Τόσκα: Το κορίτσι πίσω από τις ανδροκρατούμενες μπάρες αποκαλύπτεται

Δουλεύει στα αγαπημένα μας αθηναϊκά στέκια, σερβίρει περίτεχνα μιξαρίσματα σε ρυθμούς shaker και κερδίζει το θαυμασμό και το σεβασμό όλων 

Λορέτα Τόσκα: Το κορίτσι πίσω από τις ανδροκρατούμενες μπάρες αποκαλύπτεται
Μια γυναίκα στον ανδροκρατούμενο κόσμο των bartenders κερδίζει καθημερινά το θαυμασμό και το σεβασμό συναδέλφων και πελατών της. Η Λορέτα Τόσκα πιστεύει ότι πίσω από κάθε σύννεφο υπάρχει ένας τεράστιος ήλιος, αυτό που λέγαμε και στο χωριό μας «Silver Lining». Αν της πετύχεις πίσω από μια μπάρα να το ζητήσεις. Θα χαμογελάσεις στην πρώτη γουλιά.

Πως αποφάσισε μια κοπέλα που σπούδαζε Δημόσιες Σχέσεις να κάτσει πίσω από την μπάρα των πιο πολυσύχναστων μπαρ της Αθήνας;

- Ένα ατύχημα μου άλλαξε τη ζωή. Δουλεύω συνολικά 14 χρόνια στον χώρο της εστίασης. Τα τελευταία τέσσερα ως bartender. Το απέφευγα εσκεμμένα να μπω πίσω από το μπαρ γιατί ήξερα πως θα το λατρέψω και θα κολλήσω. Ένα ατύχημα στο snowboard την περίοδο που σπούδαζα στην Καστοριά με ανάγκασε να αφήσω το δίσκο της σερβιτόρας και να φτιάξω ποτά στο μπαρ. Και φυσικά οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν και το ερωτεύτηκα.

Κλείσιμο




Τι μαγικό έχει η δουλειά του bartender;

- Μαθαίνεις τα πάντα για τα καλοφτιαγμένα spirits. Πως παρασκευάζονται, όλη η διαδικασία είναι μαγεία. Προσωπικά η δουλειά μου βασίζεται στην έμπνευση, είναι ξεκάθαρα μια κοσνεπτική δουλειά. 

Πες αλήθεια, είναι μια δουλειά φτιαγμένη για άντρες; 

Είναι ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα, η πλειοψηφία των bartenders είναι άνδρες. Έχει περίεργα ωράρια και απαιτεί αφοσίωση. Είναι όμως ένα επάγγελμα που επέλεξα να κάνω και είμαι χαρούμενη γι' αυτό. Κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. 



Σε φλερτάρουν οι άντρες  θαμώνες όταν δουλεύεις; 

Κομμάτι της δουλειάς μας είναι η ευγένεια. Το αλκοόλ σε χαλαρώνει και φλερτάρεις πιο εύκολα. Δεν δαιμονοποιούμε το φλερτ στην δουλειά μας. Ο πελάτης έρχεται στο μπαρ για να περάσει καλά. Δεν έχω ακούσει κάτι άσχημο. 

Υπάρχει ανταγωνισμός στον χώρο σας; 

Ουσιαστικά προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Να ανταλλάσσουμε τα μυστικά της δουλειάς μας. Είναι καλό να ανεβαίνει το επίπεδο του ελληνικού bartending παρά να αναλωνόμαστε σε μικροπρέπειες. 



Τι είναι το «Silver Lining» που δημιούργησες; 

Είμαι ανάμεσα στους τέσσερις Έλληνες υποψήφιους που θα διαγωνιστούν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Bacardi Legacy στη Μαδρίτη τον Φεβρουάριο, και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας. Δημιούργησα αυτό το ποτό έχοντας έμπνευση την φράση “every cloud has a silver lining”. Πίσω από κάθε σύννεφο κρύβεται ένας ήλιος. Πίσω από κάθε δυσκολία και αναποδιά θα έρθει η επιτυχία. Με αυτή την αρχή πορεύομαι στη ζωή. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης