Η απόσυρση κάνει το C3 Aircross πιο ελκυστικό από ποτέ

Η απόσυρση κάνει το C3 Aircross πιο ελκυστικό από ποτέ

Με σχεδίαση που εντυπωσιάζει και την ίδια κορυφαία άνεση και ευχρηστία το Citroën C3 Aircross είναι ένα πολυεργαλείο για τον οικογενειάρχη, αλλά και όποιον θέλει να ακολουθεί έναν σύγχρονο τρόπο ζωής μέσα και έξω από την πόλη

C3AIRCROSS_0011

Το C3 Aircross μετουσίωσε με όλα τα κατάλληλα «υλικά» τα σωστά αντανακλαστικά της  Citroën στη στροφή του αγοραστικού κοινού προς την κατηγορία των B-SUV αναζητώντας ένα συμπαγές οικογενειακό αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει σχεδόν το σύνολο των αναγκών του. 

Πλέον έχει αποκτήσει ωριμότητα, χωρίς να «αφήνει πίσω» καμία από τις αρετές που το έχουν κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία. Εχει αναβαθμιστεί πλήρως σε όλους τους τομείς και δείχνει μια πιο δυναμική προσωπικότητα με ένα νέο και πλήρως ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, ακόμα πιο εκφραστικό, νέους χρωματικούς συνδυασμούς και ακόμα μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες. Ένα άνετο SUV για κάθε δραστήριο τρόπο ζωής, αφού εκτός από τη χαρακτηριστική άνεση που αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία και την ευρυχωρία στην καμπίνα, εμφανίζεται ακόμα πιο βελτιωμένο στον τομέα της άνεσης με την εισαγωγή των καθισμάτων Advanced Comfort που εγκαινιάστηκαν στα C4 Cactus και C5 Aircross.

Το μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών εντοπίζεται στο εμπρός τμήμα με το νέο σχεδιαστικό μοτίβο, ενώ διαφορετικό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσονται οι προβολείς ομίχλης. Tα LED εμπρός φωτιστικά σώματα εξακολουθούν να είναι χωριστά από το πάνω μέρος, με τα πίσω να διαθέτουν τρισδιάστατη αισθητική όταν φωτίζονται. Επίσης μεγάλωσε η γρίλια της μάσκας, η οποία επεκτείνεται χαμηλότερα διαθέτοντας χρωμιωμένο περίγραμμα. 

C3AIRCROSS_0008

Φυσικά, η Citroën, όπως πάντα πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι της εξατομίκευσης, προσφέροντας στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα από 70 διαφορετικούς συνδυασμούς για το αμάξωμα και 4 για το εσωτερικό, 3 από τα οποία είναι καινούργια.

Μάλιστα στον εξοπλισμό διατίθεται πλέον πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17” «Origami Diamond Cut», καθώς και το πακέτο Color Pack White με λευκές ενθέσεις στην εμπρός ποδιά, στα καλύμματα των καθρεπτών και ανάλογα γραφικά στο τρίτο πλαϊνό τζάμι, κάνοντάς το ακόμα πιο εντυπωσιακό. Στο εσωτερικό η γνωστή εικόνα της ευχρηστίας και της άνεσης έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω τόσο αισθητικά, όσο και από λειτουργικής άποψης.

Το C3 Aircross κάνει τους επιβάτες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους βελτιώνοντας περαιτέρω την άνεση του αυτοκινήτου χάρη στα νέα καθίσματα Advanced Comfort. Βελτιώνει τη λειτουργικότητα του οχήματος χάρη σε μια νέα, προσεκτικά σχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που διαθέτει μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Το C3 Aircross εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία, ιδίως όσον αφορά το χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών που είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία, καθώς και απαράμιλλη προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε ανάγκες, με το πίσω κάθισμα να κινείται κατά 150 mm προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε δύο ανεξάρτητα μέρη. Ενα άλλο βασικό πλεονέκτημα του εσωτερικού είναι η εξαιρετική του φωτεινότητα χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τα πίσω φινιστρίνια και την πανοραμική γυάλινη οροφή. Ο χώρος για τις αποσκευές μπορεί να κυμανθεί από τα 410 έως τα 520 λίτρα ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος (από τους κορυφαίους στην κατηγορία του), το οποίο όταν αναδιπλωθεί, προσφέρει ένα γενναιόδωρο χώρο 1.289 λίτρων. 

C3AIRCROSS_0002
Κλείσιμο

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τα συστήματα συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay, ενώ δεν λείπει το εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης, ο διζωνικός κλιματισμός, η κάμερα οπισθοπορείας Top Rear Vision που συνδυάζεται με πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και οι ηλεκτρικοί και αναδιπλούμενοι καθρέπτες. 

Τέλος, τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης έχουν εμπλουτιστεί φθάνοντας σε αριθμό τα δώδεκα. Λειτουργίες που προσφέρονταν σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως ο έλεγχος τυφλών σημείων, η διατήρηση λωρίδας, το ενεργό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και το σύστημα cruise control που προσαρμόζει την ταχύτητα κίνησης του οχήματος ανάλογα με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα κάθε φορά (Intelligent Speed Adaptation) έχουν ενισχύσει το οπλοστάσιο του αναβαθμισμένου C3 Aircross. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε την έγχρωμη οθόνη του HeadUpDisplay, την πολύ έξυπνη τεχνολογία Grip Control με Hill Assist Descent που αναβαθμίζει σημαντικά την ικανότητα του C3 Aicross να κινείται και σε εκτός δρόμου διαδρομές, καθώς και 5 τεχνολογίες συνδεσιμότητας για να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο ο οδηγός και οι επιβάτες τη νέα οθόνη αφής 9 ιντσών σε συνδυασμό με το Citroën Connect Nav, καθώς και την ασύρματη φόρτιση για smartphone.

Η ρύθμιση της ανάρτησης υποστηρίζει την άνετη κύλιση, απορροφά με εξαιρετική ακρίβεια και ευκολία τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ ο μικρός κύκλος στροφής βοηθά στην ευελιξία του αυτοκινήτου εντός των τειχών της πόλης. Επιπροσθέτως, το σύστημα διεύθυνσης είναι άμεσο και ακριβές στις εντολές του οδηγού.

C3AIRCROSS_0018
C3AIRCROSS_0014

Το C3 Aircross SUV προσφέρεται με αποδοτικούς σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία καυσίμου και ισχυρούς κινητήρες PureTech βενζίνης και BlueHDi πετρελαίου, ικανοποιώντας το πρότυπο εκπομπών Euro 6d τελευταίας γενιάς. Μάλιστα ο πετρελαιοκινητήρας επωφελείται από μηδενικά τέλη κυκλοφορίας χάρη στους ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους. Πιο συγκεκριμένα, ο 1.5 BlueHDi, με άμεσο ψεκασμό, αποδίδει 120 PS. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η απόδοση υψηλής τιμής ροπής, που φτάνει τα 300 Nm, σε χαμηλές στροφές περιστροφής (1.750 rpm). Ιδιαίτερα ζωντανός και πρόθυμος, κινεί το C3 Aircross εύκολα και σβέλτα είτε σε αστικό περιβάλλον είτε στον αυτοκινητόδρομο. Ο υποψήφιος αγοραστής θα εκτιμήσει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά φειδωλό σε κατανάλωση καυσίμου σύνολο, αφού η μέση κατανάλωση μόλις που αγγίζει τα 4,8 lt/100 km (σύμφωνα με το πρωτόκολο WLTP), με εξίσου χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 στα 127 g/km.


 Το C3 Aircross είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις της Citroën με σύντομο χρόνο παράδοσης.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων Citroen ή την επίσημη ιστοσελίδα της Citroen, www.citroen.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα