C3: Το γνήσιο τέκνο της Citroën

C3: Το γνήσιο τέκνο της Citroën

Το C3 προβάλλει στη μικρή κατηγορία αξίες και πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τη γαλλική εταιρεία για περισσότερο από έναν αιώνα

CITROEN-C3_0003

Sponsored content

Από την πρώτη στιγμή που αντικρίζεις το C3 αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Το δυναμικό στυλ του νέου μπροστινού μέρους, που υλοποιεί τη νέα “υπογραφή” από το πρωτότυπο CXPERIENCE, έχει νέα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέες ζάντες αλουμινίου 16” και 17”, καθώς και νέα σχεδίαση στα Airbump® για ένα πιο δυνατό look. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί. Στην πραγματικότητα ο κάθε ένας κάτοχος του C3 μπορεί να έχει ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα προσωπικά του γούστα και τις απαιτήσεις του.

Πιστό στην υπογραφή “Inspired by You”(“Εμπνευσμένο από εσάς”), οι δυνατότητες εξατομίκευσης επιτρέπουν σε όλους να αναδείξουν πλήρως την προσωπικότητα και το στυλ τους, με μια εξωτερική εμφάνιση από διακριτική και μοντέρνα, έως προκλητική με πολλαπλές επιλογές χρωματικών συνδυασμών.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 97! Έτσι ενισχύεται η νεανικότητα στο ύφος του μοντέλου, ενώ γίνεται και πιο ελκυστικό για το κοινό. Για να επιτύχει αυτό το κατόρθωμα και να προσφέρει σε κάθε πελάτη ένα C3 με τη δική του «πινελιά», το Citroën C3 εγκαινιάζει νέα χρώματα για το αμάξωμα, νέες εκδόσεις δύο τόνων (με την οροφή, τα φώτα ομίχλης και τα Airbump®, καθώς και τα νέα γραφικά διακοσμητικά) να προσφέρουν τη δυνατότητα για μια ολοένα πιο ξεχωριστή παρουσίαση.

CITROEN-C3_0007

 

Ωστόσο πρέπει να οδηγήσεις το C3 για να καταλάβεις πόσο ξεχωριστό είναι. Το crossover στυλ που χαρίζουν οι μεγάλοι τροχοί και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος εκτός από την ξεχωριστή νότα στην εικόνα δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου στις διαστάσεις.

Ένα εύχρηστο μοντέλο με χρήσιμες σύγχρονες τεχνολογίες που συνδυάζουν γαλήνη και ηρεμία σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικά της εποχής του, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού στο C3 σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, συνθέτουν ένα σύνολο που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμπειρίας των οδηγών και των επιβατών από κάθε διαδρομή (ConnectAssist, ConnectNav, ConnectPlay). Με τον εξοπλισμό αυτό, να συμπληρώνει τον ήδη μακρύ κατάλογο, με 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρεια, το σύστημα ανοιχτής ακρόασης, το αυτόματο φρενάρισμα, η αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ και η αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους χώρους που προσφέρει το C3. Η άνεση στην καμπίνα, που είναι προϊόν της έξυπνης χωροταξικής εκμετάλλευσης, αλλά και της ολιστικής φιλοσοφίας Citroën Advanced Comfort. Σε αυτό το πλαίσιο τα ευρύχωρα και γενναιόδωρα καθίσματα του C3 έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής πολύ προσεκτικά ώστε να προσφέρουν την άνεση πολυθρόνας, με τη νέα επένδυση, το πλούσιο αφρώδες υλικό και την οσφυϊκή υποστήριξη (ρυθμιζόμενη από την πλευρά του οδηγού). Σχεδιασμένο για να δίνει την αίσθηση ότι «βρίσκεσαι στο σπίτι» το C3 είναι εύκολο στην καθημερινή χρήση. Οι χώροι αποθήκευσης έχουν σχεδιαστεί με τον πιο λειτουργικό τρόπο, ενώ εξαιρετικά γενναιόδωρος για την κατηγορία είναι και ο χώρος αποσκευών με συνολική χωρητικότητα 300 lt.

H συνδεσιμότητα επίσης είναι ένα από τα σημεία που το C3 δίνει μεγάλη προσοχή, καθώς με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται περαιτέρω η ζωή του οδηγού και των επιβατών του. Με τα ConnectAssist (ασφάλεια και βοήθεια), ConnectNav (έξυπνη πλοήγηση) και ConnectPlay (σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης) δημιουργείται ένα πακέτο υπηρεσιών, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας.

CITROEN-C3_0011
Κλείσιμο


Είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς από την ποιότητα της κύλισης και τη λειτουργία της ανάρτησης που σε ταξιδεύει νοητά στην περίοδο που η γαλλική άνεση δημιούργησε τη δική της σχολή. Το C3 διαπρέπει στην καθημερινότητα μέσα στην πόλη, όπου η απολαυστική απόσβεση της ανάρτησης, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τα ελαστικά και οικονομικά κινητήρια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, κάνουν τις μετακινήσεις παιχνίδι. Σε όλα αυτά προσθέστε φυσικά και τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας.

Το C3 διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που χρησιμεύουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας. Από το FRONT PARKING ASSIST που με ηχητική ειδοποίηση βοηθούν τον οδηγό στο παρκάρισμα, μέχρι το ACTIVE SAFETY BRAKE, το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα ατυχήματος και από το cruise control μέχρι τα συστήματα διατήρησης της λωρίδας, των αυτόματων προβολέων, της κάμερας οπισθοπορείας, της προειδοποίησης τυφλού σημείου κ.ά, το C3 είναι από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, αλλά κυρίως ένα αυτοκίνητο που συμβάλλει αποφασιστικά και στο «ευ ζην» του οδηγού και των επιβατών του.

Το C3 κινείται από δύο υψηλής τεχνολογίας κινητήρια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, εξαιρετικά χαρακτηριστικά οικονομίας καυσίμου και επιδόσεων.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας PureTech με απόδοση 83 και 110 PS και η ντίζελ έκδοση με τον BlueHDi κινητήρα των 100 PS ο οποίος συνδυάζει με ιδανικό τρόπο την πολύ χαμηλή κατανάλωση με εξαιρετική ροπή από χαμηλές στροφές, καθιστώντας το C3 ιδανικό τόσο για τις αστικές μετακινήσεις όσο και για μεγάλα ταξίδια, εκεί δηλαδή όπου η μεγάλη αυτονομία θα σας κάνει να «ξεχνάτε» τον ανεφοδιασμό.

Προσφέρεται επίσης με δύο χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων αλλά και ένα προηγμένο αυτόματο EAT6, για ακόμα περισσότερη ευελιξία και ευκολία στην χρήση.

ΤΟ C3 στην καλύτερη στιγμή του δείχνει τον δρόμο στην κατηγορία σε ό,τι αφορά την άνεση, τον πλούσιο εξοπλισμό και την ασφάλεια παραμένοντας μια πλήρης και απόλυτα ισορροπημένη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων Citroën ή την επίσημη ιστοσελίδα της Citroën, www.citroen.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ