Ήρθε η ώρα να μπεις στην παρέα των «ψηλών»

Ήρθε η ώρα να μπεις στην παρέα των «ψηλών»

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το PEUGEOT 5008 SUV νέας γενιάς για να κάνεις… εντυπωσιακή «επέλαση» στους δρόμους

peugeot_parea_arthro
Κάνε την εικόνα: Κάθεσαι αναπαυτικά σε υπερυψωμένο κάθισμα και οδηγείς με πανοραμική θέα ένα πληθωρικό, high-tech SUV που δεν λέει «όχι» ακόμα και στα δύσκολα κομμάτια εκτός δρόμου. Είναι εντυπωσιακό και κομψό, προσφέρει άνεση, σε «αγκαλιάζει» και σου κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη, παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια, υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Θα αγνοούσες την επιλογή να οδηγείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο; 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πλέον τα SUV «σαρώνουν» στις πωλήσεις και προτιμώνται ιδιαίτερα (και) από τους Έλληνες οδηγούς -ειδικά όταν η γαλλική Peugeot τα αναβαθμίζει «κοντράροντας» στα ίσα τα premium μοντέλα της κατηγορίας. Μιλάμε για το νέο PEUGEOT 5008 SUV, το καμάρι της γαλλικής φίρμας που συνδυάζει αριστοτεχνικά την άνεση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης και «κλέβει» τα βλέμματα στο οδόστρωμα. 

Αν στο άκουσμα την λέξης SUV σκέφτεσαι ένα μεγάλο, πολυμορφικό, αυτοκίνητο το νέο PEUGEOT 5008 SUV θα σε διαψεύσει: Παραμένει επταθέσιο μεν (η λύση για τις οικογένειες), δεν έχει καμία σχέση με τον τύπο SUV που ήξερες για χρόνια δε. Με συμπαγή εξωτερική εμφάνιση, αλλά πολύ άνετο χώρο στο εσωτερικό του, ανεβαίνει κατηγορία και φέρνει νέα δεδομένα στην εν λόγω έκδοση με δυναμική σχεδίαση, εξελιγμένο i-Cockpit, διακεκριμένους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης Euro 6 και «σύμμαχο» την τεχνολογία. Απολύτως εναρμονισμένο με το σύγχρονο πνεύμα της εποχής. Στιλάτο και πρακτικό για όλες τις χρήσεις –είτε το οδηγείς στην πόλη είτε το θέλεις (και) για συχνά ταξίδια. Με πλούσιο εξοπλισμό, τεχνολογικά εξελιγμένα λειτουργικά συστήματα, συστήματα συνδεσιμότητας και πλοήγησης και εξαιρετικά γραφικά. Ικανό και ασφαλές στο δρόμο, αθόρυβο και ισορροπημένο με γρήγορες επαναφορές στο τιμόνι, σταθερό στο φρενάρισμα παρά τις όποιες απρόοπτες ανωμαλίες συναντήσεις, «ζωηρό» στη sport οδήγησή του, ήπιο στη χαλαρή οδηγική εμπειρία. 



Οδηγική απόλαυση

Το σπορ ύφος στον σχεδιασμό του αμαξώματος, το μακρύ και οριζόντιο καπό, το ύψος από το έδαφος, οι μεγάλοι τροχοί με το λεπτό ανάγλυφο στις ζάντες, οι χρωμιωμένες διακοσμητικές γραμμές,  οι μπάρες οροφής αλουμινίου και η οροφή Black Diamond που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης GT, αναδεικνύουν τις γενναιόδωρες διαστάσεις του και δημιουργούν την εικόνα ενός καθαρόαιμου SUV. 

Το περιορισμένο για την κατηγορία ύψος της οροφής (1,64 μέτρα με τις μπάρες οροφής, μόλις 2 εκατοστά ψηλότερο από το 3008 SUV) συνεισφέρει στη δυναμική του εμφάνιση, η οποία ωστόσο διατηρεί τα χαρακτηριστικά των SUV: Εμπρός, συναντάμε τη μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου και πίσω τη μαύρη gloss λωρίδα με τα φώτα LED.

Με μεταξόνιο 2,84 και μήκος 4,64 μέτρα, το νέο PEUGEOT 5008 SUV διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους από όλα τα SUV της κατηγορίας του. Πιο μακρύ κατά 19,5 εκ. από       το 3008, διακρίνεται για τις ισορροπημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ το επιπλέον μήκος έχει τεθεί σχεδόν όλο στη διάθεση των επιβατών. Στο εσωτερικό του διαθέτει:

3 ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αναδιπλούμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, που ρυθμίζονται σε μήκος και σε κλίση 

Κλείσιμο
2 ανεξάρτητα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων 

Τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, 1.060 λίτρα.

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού προκειμένου να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους μέχρι 3,2 μέτρα,  ενώ  στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμη η πόρτα χώρου αποσκευών με άνοιγμα hands-free που ανοίγει με μια απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και η ανοιγόμενη πανοραμική οροφή.

Απολύτως λειτουργικό και διαμορφώσιμο, το εσωτερικό του νέου 5008 SUV περιλαμβάνει και πρίζες 12V και 230V, αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου, κουρτινάκια σκίασης, άγκιστρα, ποτηροθήκες και άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

Θα οδηγήσεις άνετα με το compact τιμόνι το οποίο περιλαμβάνει ενσωματωμένα χειριστήρια και θα περιηγηθείς στις ρυθμίσεις του τόσο από την οθόνη αφής 8 ιντσών όσο και από τον υπερυψωμένο πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Ο ψηφιακός κόσμος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από τα εξαιρετικά γραφικά HD που παρουσιάζουν μπροστά στα μάτια σου τις απαραίτητες πληροφορίες, από το σύστημα ήχου Hi-Fi Premium FOCAL®, την ασύρματη φόρτιση Smartphone που γίνεται επαγωγικά σε συσκευές συμβατές με πρότυπο Qi και τη Mirror Screen λειτουργία για σύνδεση με συσκευές smartphone και tablet.




Ασφάλεια σε πρώτο πλάνο 

Βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2 το 5008 SUV διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας στον βασικό του εξοπλισμό: ενισχυμένη δομή αμαξώματος για την απορρόφηση της ενέργειας τυχόν σύγκρουσης, έξι αερόσακους, ABS, ESP, ενώ επιτυγχάνει τον ιδανικό συνδυασμό υψηλής άνεσης-κρατήματος. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη ιδανικά για κάθε έκδοση και κινητήρα, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το μειωμένο βάρος επιτυγχάνοντας βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένους ρύπους, μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες επιδόσεις. 

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης νέας γενιάς που ανήκουν στον βασικό και τον προαιρετικό εξοπλισμό του προσφέρουν:

Αναγνώριση σημάτων ορίου ταχύτητας / Σύσταση ορίου ταχύτητας

Ρυθμιστή και περιοριστή ταχύτητας

Σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού 

Προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας 

Προσαρμοζόμενο ρυθμιστή ταχύτητα με λειτουργία Stop 

Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης 

Ενεργή προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας

Ενεργό σύστημα ελέγχου γωνίας χωρίς ορατότητα 

Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με το σύστημα Grip, το σύστημα δηλαδή που αναλαμβάνει την κίνηση των τροχών και την ροπή σε αυτούς ανάλογα με το έδαφος που κινείται, προσφέροντας πλήρη έλεγχο στις απότομες πλαγιές.

Μπορείς να επιλέξεις τo γαλλικό μοντέλο με μοτέρ βενζίνης 1.2 λίτρων με 130 ίππους καθώς και με κινητήρα πετρελαίου 1.6 λίτρων με 120 ίππους και 2.0 λίτρων με 180 ίππους.

Με τέτοια δεδομένα, μήπως είναι η ώρα να μπεις στην παρέα των… «ψηλών»;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ