Γιορτή των Φώτων: Η καλύτερη αφορμή....για να ζήσεις μια off-road εμπειρία

Γιορτή των Φώτων: Η καλύτερη αφορμή....για να ζήσεις μια off-road εμπειρία

Τα roadtrips στην Ελλάδα είναι μοναδικά και οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη αφορμή για να πιάσεις το τιμόνι και να οδηγήσεις «δυναμικά» ή «χαλαρά» παρέα με αγαπημένα πρόσωπα

Γιορτή των Φώτων: Η καλύτερη αφορμή για να ζήσεις μια off-road εμπειρία
«Τι θα γινόταν αν σταματούσες να ζεις μόνο το Σαββατοκύριακο και προσπαθούσες να ζεις κάθε μέρα; Έχουμε μόνο μια ζωή έτσι όπως είμαστε σήμερα και μια ζωή για να είμαστε οι άνθρωποι που θέλουμε να είμαστε. Μια ζωή για να ανακαλύψεις όσα περισσότερα μπορείς σε αυτό τον κόσμο. Μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, αλλά σε πέντε χρόνια από τώρα θα κοιτάς πίσω και θα αναρωτιέσαι πού χάθηκε ο χρόνος σου. Τι θα γινόταν αν άλλαζες και ξεκινούσες να ταξιδεύεις; Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή σου και μόλις ξεκινήσει δεν θα είσαι ποτέ ξανά είσαι το ίδιο άτομο. Τα ταξίδια σε αλλάζουν, σε εξελίσσουν». 

Το παραπάνω -viral- ποστ  διαβάσαμε στα social media πριν λίγες ημέρες και χαμογελάσαμε. Όχι γιατί περιγράφει κάτι αστείο, αλλά γιατί μέσα σε περίπου 100 λέξεις συμπυκνώνει τις συνθήκες της σύγχρονης ζωής που περιορίζουν την ενεργητικότητα μας σε μόλις δυο μέρες. Όσο ζεις μαθαίνεις, λένε. Όσο ταξιδεύεις μαθαίνεις περισσότερα θα συμπληρώσουμε εμείς, συμφωνώντας απόλυτα με την ανάρτηση που δικαιολογημένα απέσπασε χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις στο Facebook. 

Οι περισσότεροι θα σκεφτούν τα ταξίδια ανά τον κόσμο και τη δυσκολία που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν να τα οργανώσουν λόγω καθημερινών υποχρεώσεων. Αλλά ποιος είπε ότι μόνο τα μακρινά μέρη της Γης μπορούν να αποτελέσουν ιδανικούς προορισμούς για αξέχαστες εμπειρίες; Η Ελλάδα προσφέρει αμέτρητες επιλογές για εξορμήσεις, ικανές να μετατρέψουν (ακόμα και) ένα κοινό Σαββατοκύριακο σε ανεξίτηλη ανάμνηση. 

Από την Πελοπόννησο με τα γραφικά ορεινά χωριά και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, την Ήπειρο με τις -μοναδικής φυσικής ομορφιάς- διαδρομές, τη Θεσσαλία με τα εντυπωσιακά κινηματογραφικά σκηνικά και τη Βόρεια Ελλάδα με τα μαγευτικά τοπία που απλώνονται αμφιθεατρικά στα υψόμετρα των ορεινών όγκων της, η χώρα μας είναι «τουριστικά» ανεξάντλητη. Το μόνο που απαιτεί είναι καλή παρέα και το κατάλληλο μέσο για να την εξερευνήσεις. Τα roadtrips στην Ελλάδα είναι μοναδικά και οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη αφορμή για να πιάσεις το τιμόνι στα χέρια σου και να οδηγήσεις «δυναμικά» ή «χαλαρά» παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. 

Άλλωστε η ώρα που θα περάσεις μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου είναι από μόνη της μια εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν οδηγείς το φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς! Ένα γοητευτικά σχεδιασμένο ευρύχωρο high-tech SUV με μοντέρνο και φουτουριστικό ταμπλό που θυμίζει διαστημόπλοιο... Όσο ταξιδεύεις, μπορείς να απολαμβάνεις τον κρυφό led φωτισμό του εσωτερικού, να διαμορφώνεις τα όργανα του κόκπτιτ όπως θες, να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική σε οθόνη αφής 8’’ που παραπέμπει σε τάμπλετ, να τη ρυθμίζεις και να την ακούς πεντακάθαρα από τα εκπληκτικά ηχεία. Δεν είναι αυτό εμπειρία; 


Κλείσιμο


Αν σε εξιτάρουν οι off road διαδρομές, παίξε άφοβα με τον περιστροφικό επιλογέα του ‘4-Μοde Grip Control’ στο ταμπλώ. Tο εξελιγμένο αυτό σύστημα πρόσφυσης 2ης γενιάς έχει 4 διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τις συνθήκες οδοστρώματος. Το εκπληκτικό SUV με σήμα το λιοντάρι πατάει γερά στο έδαφος χάρη στα ελαστικά Mud & Snow, και διαθέτει σύστημα υποβοήθησης κατάβασης για ασφάλεια στις απότομες πλαγιές. Πατάς ένα κουμπί στην κεντρική κονσόλα και το αυτοκίνητο αναλαμβάνει δράση από μόνο του για την κατάβαση με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια! 



Εννοείται ότι αν είσαι high-tech freak και σε βολεύει να συνδέσεις το κινητό σου με το σύστημα του αυτοκινήτου για να δεις διαδρομές στους χάρτες, να ψάξεις πληροφορίες στο Google ή να ακούσεις μουσική από εκεί το high-tech SUV Peugeot 3008 δεν θα σε εμποδίσει. Ανάγει σε άλλο επίπεδο τη διασύνδεση του οδηγού με το αυτοκίνητο με τεχνολογίες όπως το Mirror Screen, τη 3D πλοήγηση και τις φωνητικές εντολές. Σημείωσε ότι στις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου θα μπορείς να «βολτάρεις» και από έξι διακόπτες αεροπορικού τύπου στην οθόνη αφής, που θυμίζουν πλήκτρα πιάνου!



Αν είσαι από εκείνους που όταν φεύγεις παίρνεις τα πάντα από το σπίτι, μην προβληματιστείς για τις αποσκευές σου. Θα τοποθετηθούν με εντυπωσιακή άνεση στο ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ, ενώ αν έχεις έξτρα μακριά αντικείμενα μαζί σου (πέδιλα του σκι για παράδειγμα) θα δημιουργήσεις επιπλέον χώρο με τη βοήθεια των αναδιπλούμενων/διαιρούμενων πίσω καθισμάτων και θα κατευθυνθείς χωρίς καμία δυσφορία στον προορισμό σου. Πρόσθεσε ότι θα ανοίγεις την πίσω πόρτα χωρίς τα χέρια σου, καθώς με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα την ανοίγεις και την κλείνεις αυτόματα και… έφυγες!

Το ταξίδι με το λιοντάρι της Peugeot στα χέρια σου θα δώσει άλλη διάσταση στην εμπειρία του roadtrip και της off-road διαδρομής. Θα σε κάνει να θες να φτάσεις μακριά, να εκμεταλλευτείς την αντοχή και την αξιοπιστία του και να έρθεις αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Και μην ξεχνάς ότι θα «κρατάς» στοιχεία της αγωνιστικής έκδοσης του SUV που θριάμβευσε δύο συνεχόμενες χρονιές στο Ράλι Dakar. Αυτές τις γιορτές κάνε την πιο εντυπωσιακή... έξοδο στο δρόμο. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ