Πώς θα χρηματοδοτήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Πώς θα χρηματοδοτήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει η λαϊκή παροιμία. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και εάν δεν το συντηρήσεις ή το ανακαινίσεις, ειδικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η πλειονότητα των σπιτιών μετρά μία ηλικία περί τα 30 έτη.

hfvgew
Για να ανακαινίσει κανείς το σπίτι του υπάρχουν πολλοί λόγοι: για να επισκευαστούν οι φθορές του χρόνου και οι τεχνικές αστοχίες, για να ανέβει η εμπορική του αξία, για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των χώρων και η αισθητική τους ή ακόμη και για να αξιοποιηθεί στη βραχυπρόθεσμη τουριστική μίσθωση τύπου Airbnb, που ανθεί στην Ελλάδα, όπως και διεθνώς. Όποιο και να είναι το κίνητρο, η ανακαίνιση αποτελεί μια λύση την οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι, ενώ η δραστηριότητα για νέα έργα ανάπτυξης κατοικιών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι επενδύσεις σε ακίνητα επικεντρώνονται κυρίως στην αναβάθμιση του υπάρχοντος δυναμικού.

Ωστόσο η αναβάθμιση ενός ακινήτου κάθε άλλο παρά μια απλή υπόθεση είναι, αφού συνήθως σκοντάφτει στον γνωστό σκόπελο: αυτόν του κόστους και της υποστήριξής του. Την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη ενός εκσυγχρονισμένου σπιτιού δίνει στους ιδιοκτήτες το στεγαστικό πρόγραμμα «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας», της Alpha Bank. Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τα έξοδα των εργασιών που απαιτούνται, προκειμένου να αναβαθμίσει κάποιος το σπίτι του λειτουργικά και αισθητικά. Χρηματοδοτεί, δε, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις εργασίες ανακαίνισης κάθε είδους κατοικίας, για ιδιόχρηση, αλλά και για εκμετάλλευση, προσφέροντας, ταυτόχρονα, γρήγορη εκταμίευση και πολλά άλλα οφέλη.

Συγκεκριμένα, για παρεμβάσεις χαμηλού κόστους, από 5.000 έως 15.000 ευρώ, η δανειοδότηση γίνεται χωρίς προσημείωση ακινήτου ενώ η αποπληρωμή φτάνει έως και τα 8 έτη. Για πιο απαιτητικές εργασίες η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει στα 40.000 ευρώ, με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια αποπληρωμής έως και τα 20 χρόνια.

Επίσης, στα σημαντικά πλεονεκτήματα του προγράμματος, που σίγουρα απασχολούν την πλειονότητα όσων εμπλέκονται σε κάποιο πλάνο ανακαίνισης, είναι ότι προβλέπει περίοδο χάριτος έως και έξι μηνών, με καταβολή των αναλογούντων τόκων για το διάστημα που εκτελούνται οι εργασίες, περίοδο κατά την οποία τα έξοδα είναι αυξημένα. Παράλληλα, παρέχεται και η δυνατότητα για προεξόφληση του δανείου, μερική ή ολική, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Πέραν από όλες τις άλλες καινοτομίες του, το στεγαστικό πρόγραμμα της Alpha Bank εξασφαλίζει σε όσους μπαίνουν στη διαδικασία της ανακαίνισης επιπρόσθετα οφέλη. Μεταξύ αυτών, είναι ότι συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus, που σημαίνει ότι ο δανειολήπτης για κάθε ένα ευρώ δανείου κερδίζει δύο Bonus πόντους, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει σε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, με πάνω από 4.000 εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα καταστήματα και στο site της Alpha Bank.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK