Καλοκαιρινές βραδιές με γεύση μπάρμπεκιου

Καλοκαιρινές βραδιές με γεύση μπάρμπεκιου

Ανοίγουμε τις πόρτες στο καλοκαίρι και την χαρά, ετοιμάζουμε τη βεράντα και τον κήπο και διοργανώνουμε βραδιές με μπίρες, κοκτέιλς, μπάρμπεκιου και πίτσες!

73223455_m
Τον τελευταίο καιρό μείναμε στο σπίτι για μεγάλο διάστημα, και ανάμεσα σε αυτά που μάς έλειψαν ήταν αναμφισβήτητα η επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους μας, την παρέα μας. Νοσταλγήσαμε τα ξενύχτια γύρω από ένα τραπέζι με συζητήσεις και γέλια, την απόλαυση να μαγειρεύουμε και να τρώμε μαζί βλέποντας σειρές, αθλητικούς αγώνες και ταινίες, την χαλάρωση στην βεράντα και τον κήπο. Ήρθε όμως η ώρα να τα ζήσουμε και πάλι, με προσοχή μεν αλλά και με όλα όσα μάς δίνουν χαρά. Θα φτιάξουμε λοιπόν τον εξωτερικό μας χώρο, θα κανονίσουμε βραδιά μπάρμπεκιου ή βραδιά πίτσας και θα γιορτάσουμε το καλοκαίρι.

Ώρα να μαζευτούμε
Πρώτα από όλα θα φτιάξουμε το κατάλληλο σκηνικό με δροσερά πράσινα φυτά και πολύχρωμα λουλούδια. Θα προφυλάξουμε τον χώρο από αδιάκριτα βλέμματα δημιουργώντας ένα φράχτη περιμετρικά της βεράντας ή του κήπου με ανθεκτικά φυτά που έχουν πυκνό φύλλωμα. Έπιπλα από ρατάν, μεγάλες αναπαυτικές μαξιλάρες, φαναράκια και κεριά θα δημιουργήσουν χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ο κήπος ή η ταράτσα και το μπαλκόνι θα γίνουν στέκι για τους φίλους μας αν επιπλέον προμηθευτούμε τις κατάλληλες συσκευές για να ψήσουμε όλοι μαζί με ψησταριά κάρβουνου, υγραέριου ή ακόμη και ηλεκτρική ψηστιέρα ανάλογα τα γούστα και τον «τύπο» του ψήστη.
Εξαιρετική ιδέα είναι να κάνουμε και ένα μικρό πάρτι για pizza lovers. Δεν χρειάζεται να παραγγείλουμε, είναι πιο διασκεδαστικό να φτιάξουμε επιτόπου σπιτικές πίτσες με ότι μάς αρέσει.

1__1_


Νύχτες με μπάρμπεκιου
Αν δεν έχουμε χτιστή ψησταριά θα επιλέξουμε μια με κάρβουνο , με υγραέριο, η ηλεκτρική, ανάλογα με τον χώρο και τις ικανότητες ψήστη που διαθέτουμε.
Κλείσιμο
Σε περίπτωση που δεν έχουμε διάθεση να ασχοληθούμε με κάρβουνα και προσανάμματα, θα επιλέξουμε μια ψησταριά υγραερίου καθώς το άναμμα γίνεται με το πάτημα ενός διακόπτη. Μετά από αυτό, αρκεί να περιμένουμε 10-15 λεπτά και η ψησταριά θα αρχίσει να ψήνει. Ακόμη και αν διαθέτουμε μόνο τις βασικές γνώσεις, θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολύ καλό ψήσιμο. Ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα είναι ότι δεν θα έχουμε καπνό, όπως συμβαίνει όταν ψήνουμε στα κάρβουνα. Άρα, αν πρόκειται να την τοποθετήσουμε σε μπαλόνι ή βεράντα, αποτελεί την ιδανική λύση. Πρέπει όμως να έχουμε μια σχετική άνεση χώρου, διότι η μπουκάλα του υγραερίου δημιουργεί μια μικρή δυσκολία στη μεταφορά.

Αν τώρα θεωρούμε ότι η γεύση του ψητού κρέατος στα κάρβουνα είναι αξεπέραστη θα επιλέξουμε μια ψησταριά κάρβουνου .
Η όλη διαδικασία θα μάς κάνει να νιώσουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι θέμα προσωπικής επιτυχίας αφού εμείς έχουμε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του ψησίματος μετακινώντας τα κάρβουνα να διαφοροποιώντας την ένταση και τη θερμοκρασία. Είναι η ιδανική ψησταριά για κήπο ή αυλή, αλλά απαιτείται εξοικείωση με τη διαδικασία ανάματος της φωτιάς, όπως και της συντήρησης της θράκας. Στα συν της το ότι είναι ελαφριά συσκευή και αποθηκεύεται εύκολα.

Σε ένα μικρό χώρο, όπως είναι το μπαλκόνι, ενδεχομένως να είναι πιο κατάλληλη η ηλεκτρική ψηστιέρα. Το άναμμα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας βοηθάει στην ακρίβεια του ψησίματος και στον ευκολότερο έλεγχο του αποτελέσματος. Ακόμα και αν δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις στο ψήσιμο μπορούμε ανά πάσα στιγμή να απολαύσουμε ψητά της ώρας.

Συμβουλές και tips
Αφού επιλέξουμε την κατάλληλη ψησταριά, σειρά έχουν τα υπόλοιπα. Οπως ξέρουμε, τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα, γι’ αυτό ο καλός ψήστης πρέπει να έχει τον σωστό εξοπλισμό. Για παράδειγμα, ένα καλό θερμόμετρο θα μας επιτρέψει να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του κρέατος και να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο, ενώ οι λαβίδες θα μάς επιτρέψουν να χειριζόμαστε τα ψητά μας χωρίς να τα τραυματίζουμε και να χάνουν τα ζουμιά τους. Θα χρειαστούμε ακόμη κάλυμμα για την ψησταριά και τα ανάλογα καθαρισμού που θα τη διατηρήσουν καθαρή και σε καλή κατάσταση.

p3-data


Κάποιοι προτιμούν την πίτσα
Από τα πιο αγαπητά φαγητά της παρέας είναι η πίτσα. Μερικές φορές είναι και ευκαιρία για μάζωξη καθώς βλέπουμε την αγαπημένη μας σειρά ή έναν συναρπαστικό αγώνα. Όμως, μπορούμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη την απόλαυση αν φτιάξουμε σπιτική πίτσα. Αρκεί να ετοιμάσουμε τη ζύμη και να ταιριάξουμε μεταξύ τους τα αγαπημένα μας υλικά. Από εκεί και μετά, το μυστικό της επιτυχίας είναι ο φούρνος πίτσας της Ooni  που ψήνει πεντανόστιμες πίτσες σε μόλις 60”, όπως ένας παραδοσιακός ξυλόφουρνος και χάρη στο μικρό του βάρος και τα πτυσσόμενα πόδια, μας δίνει τη δυνατότητα να τον μεταφέρουμε παντού. Αναμένεται να γίνει η επόμενη αγαπημένη μας συσκευή. Λοιπόν, ετοιμαζόμαστε κατάλληλα, καλούμε τους φίλους και καλωσορίζουμε το καλοκαίρι και τη χαρά.

Μπείτε στο www.kotsovolos.gr και ανακαλύψτε τους φούρνους πιτσας της Ooni ή βρείτε τη ψησταριά που σας ταιριάζει για αξέχαστες βραδιές BBQ με φίλους.


p1-data__1_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK