Καλύτερη ζωή σε υψηλή ανάλυση

Καλύτερη ζωή σε υψηλή ανάλυση

Στην εποχή που η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες η ψυχαγωγία στο σπίτι μπορεί να μας προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες, ζωντανών αθλητικών γεγονότων και όχι μόνο, απογειώνοντας τις αγαπημένες μας συνήθειες.

5_kots
Το ευρωπαϊκό, το gaming με φίλους, οι αγαπημένες σειρές της οικογένειας. Όλα όσα μοιραζόμαστε, στην άνεση και στη θαλπωρή τους σπιτιού μας, καθορίζουν τη ζωή μας και συνθέτουν τις εμπειρίες μας, γι αυτό και θέλουμε να τα απολαμβάνουμε στο έπακρο.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο μία τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό βέβαια, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε συνθήκες που μας εμπνέουν συναισθηματικά προσφέροντάς εμπειρίες θέασης που μένουν αξέχαστες.
93603686_m
Τώρα που είμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη του φετινού Euro, ας φανταστούμε πως θα ήταν να απολαμβάνουμε τους αγώνες με κρυστάλλινο ήχο και αψεγάδιαστη εικόνα. Πως θα μπορούσαμε να τους παρακολουθούμε και να αισθανόμαστε ότι οι φάσεις εμφανίζονται μπροστά μας ολοζώντανες, σαν να έχουμε τηλεμεταφερθεί αυτοστιγμής, στο κέντρο του γηπέδου.

Κι αν η βασική προϋπόθεση για να τα ευχαριστηθούμε όλα αυτά είναι η καλή παρέα, η επιλογή της σωστής τηλεόρασης είναι το α και το ω της τέλειας εμπειρίας. Γι αυτό υπάρχουν λόγοι, και τρόποι φυσικά, για να κάνουμε τη σωστή επιλογή:
1_kots
Κλείσιμο

Εκπληκτική λεπτομέρεια: Στην άνεση του σαλονιού ή της βεράντα μας θέλουμε να απολαμβάνουμε κάθε ματς, κάθε γκολ, κάθε στιγμή από οποιαδήποτε απόσταση και οπτική γωνία. Με δύο λόγια, θέλουμε μια τηλεόραση που όσο μεγάλη και να είναι να μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τέλεια εικόνα, χωρίς να χάνουμε ούτε φάση, ακόμα κι αν στεκόμαστε σε απόσταση αναπνοής. Η ιδανική λύση σε αυτή την περίπτωση είναι μια 4K TV όπου λόγω της υψηλής ανάλυσης και των μικρών pixels δεν αποσπάται η προσοχή μας την ώρα που παρακολουθούμε. Ειδικά επιλέγοντας μια τηλεόραση 55-60 ιντσών, όπως η Samsung QLED QE55Q95TC 55'', τεχνολογία Quantum Dot για μοναδική ευκρίνεια, εξασφαλίζουμε την απόλυτη εμπειρία θέασης.
2_kots

Ζούμε τη δράση: Η εναλλαγή φάσεων είναι ίσως η μεγαλύτερη ευχαρίστηση των φίλων του ποδοσφαίρου γι αυτό και η ποιότητα της θέασης είναι καθοριστική ειδικά όταν τα γκολ πέφτουν βροχή. Ωστόσο, η καλή εικόνα που προσφέρει μια τηλεόραση δε μετράται μόνο σε ανάλυση αλλά και σε αυτό που λένε οι ειδικοί και οι tech lovers ρυθμό ανανέωσης εικόνας. Πρόκειται για τη συχνότητα με την οποία το panel μιας τηλεόρασης μας μπορεί να εναλλάσσει τα διαδοχικά καρέ. Επιλέγοντας μία 4K τηλεόραση με υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας 200Hz+ θα νιώσουμε ότι βρισκόμαστε κυριολεκτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
4_kots

Βουτιά στα χρώματα: Ποδοσφαιρόφιλοι, gamers ή σινεφιλ. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε η εξαιρετική ευκρίνεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόλυτη απόλαυσή μας. Ζωντάνια, ένταση, αντιθέσεις, εντυπωσιακές αποχρώσεις είναι μόνο μερικά από όλα εκείνα που ζητάμε, σε κάθε περίπτωση. Η απόδοση των χρωμάτων βασικά εξαρτάται από την τεχνολογία panel της τηλεόρασης που επιλέγουμε. Για παράδειγμα στις οθόνες LED, ο οπίσθιος φωτισμός φωτίζει όλη την οθόνη, ενώ στις οθόνες OLED, όπως αυτή της LG OLED 48CX6LB 48", κάθε pixel αναβοσβήνει ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα. Η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει και Dolby Vision IQ, που ρυθμίζει έξυπνα τη φωτεινότητα, το χρώμα και η αντίθεση της οθόνης, ανάλογα με το είδος της ταινίας και τις συνθήκες φωτισμού της.

Υπαρκτός ρεαλισμός: Η φυσικότητα της εικόνας είναι το πρώτο πράγμα που μας μετατρέπει από θεατές σε πρωταγωνιστές ειδικά όταν παρακολουθούμε αγώνες ποδοσφαίρου. Εδώ το μυστικό κρύβεται στην τεχνολογία HDR (υψηλό δυναμικό εύρος). Η δυναμική αυτή τεχνολογία αφορά την εφαρμογή metadata σε κάθε σκηνή ώστε να φτάσει σε εμάς πιο φυσική και ρεαλιστική η εικόνα. Επιλέγοντας τηλεόραση που διαθέτει HDR10+ δηλαδή την πιο σύγχρονη εκδοχή της τεχνολογίας HDR θα αισθανθούμε σαν να βρισκόμαστε οι ίδιοι στη μεγάλη περιοχή.

3_kots

Ο ήχος στα καλύτερά του: Είναι γεγονός ότι μας αρέσει να βλέπουμε ζωντανούς αγώνες και ειδικά ποδοσφαιρικά ματς, όχι μόνο για το θέαμα αλλά και για τον ήχο. Από την περιγραφή του εκφωνητή έως τον παλμό του γηπέδου και τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών, όλα συνθέτουν μια οπτικοακουστική ιεροτελεστία. Γι αυτό και το απαραίτητο συμπλήρωμα μιας καλής τηλεόρασης είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα ήχου όπως για παράδειγμα το LG SN8Y soundbar που εκπέμπει καθηλωτικό 3D ήχο surround με υποστήριξη Dolby Vision, Dolby Atmos και DTS:X. ή το Samsung HW-Q70T με την αποκλειστική τεχνολογία Q-Symphony που επιτρέπει τον συνδυασμό των ηχείων της τηλεόρασης με εκείνα του Soundbar.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK