Καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι, καλύτερη ζωή!

Καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι, καλύτερη ζωή!

Υπάρχουν πλέον βασικοί λόγοι που έχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε ότι ο αέρας που αναπνέουμε είναι καθαρός. Η εμπειρία του τελευταίου καιρού μάς έκανε να επαναπροσδιορίσουμε την ουσία των πραγμάτων, και μάς θύμισε ότι η υγεία μας και η υγεία των ανθρώπων μας είναι σαφώς η πρώτη προτεραιότητα της ζωής μας. Όσο περισσότερο τη διασφαλίζουμε, τόσο περισσότερο την απολαμβάνουμε.

134273893_m
Ίσως χρειάζεται κατά καιρούς κάποιο ντοκιμαντέρ να μάς υπενθυμίσει με πολύ αναλυτικό τρόπο πόσο επιβαρυμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε τόσο στην ατμόσφαιρα της πόλης, όσο και του ίδιου μας του σπιτιού. Πολλές φορές μάλιστα, ο αέρας του σπιτιού μας ή του γραφείου στο οποίο εργαζόμαστε, μπορεί να είναι ακόμα πιο ακάθαρτος από τον εξωτερικό!

Δεν είναι μόνο τα ακάρεα της σκόνης, η γύρη, η μούχλα, αλλά και οι τοξικές πτητικές οργανικές ενώσεις από τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, που επιβαρύνουν τον αέρα που αναπνέουμε και την υγεία μας. Αλλά και ο καπνός των τσιγάρων, το μονοξείδιο του άνθρακα, οι τοξικές πτητικές ενώσεις από τα συνθετικά και χημικά υλικά που μας περιβάλλουν είναι μερικοί ακόμα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ευθύνονται για τα αυξημένα ποσοστά της εσωτερικής ρύπανσης. Όπως προκύπτει από τη γνώση χιλιάδων μελετών, υπάρχουν πλέον λόγοι που πρέπει να φροντίζουμε την ατμόσφαιρα όσο αυτό περνάει από το χέρι μας. Υπάρχουν όμως και τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε:

Αερίζουμε τακτικά τους χώρους: Η συχνή ανανέωση του αέρα είναι ένας βασικός κανόνας για να κρατήσουμε καθαρή την ατμόσφαιρα. Ο τακτικός αερισμός τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα εξασφαλίζει σωστή θερμοκρασία, την ανταλλαγή υγρασίας και σκόνης, καθώς επίσης και την απομάκρυνση ιών και βακτηρίων από το χώρο. Το καλοκαίρι, και γενικά όταν κυριαρχούν υψηλές θερμοκρασίες, καλό είναι να αερίζουμε τον χώρο για 30 λεπτά, 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να καταστρέφονται τα ακάρεα και να εξατμίζεται η υγρασία.


philco


Χρησιμοποιούμε καθαριστή αέρα: Δεδομένου ότι ο εξωτερικός αέρα είναι επιβαρυμένος από την ατμοσφαιρική ρύπανση, πρέπει πέρα από τον συχνό αερισμό του χώρου να χρησιμοποιούμε καθαριστή αέρα για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα αέρα στο εσωτερικό. Άλλωστε όταν υπάρχει μεγάλη ζέστη το καλοκαίρι και πολύ κρύο τον χειμώνα, αναγκαζόμαστε να έχουμε τα παράθυρα κλειστά για να προφυλαχθούμε από τις καιρικές συνθήκες και δεν είναι εύκολος ο αερισμός του σπιτιού. Για αυτούς τους λόγους αλλά κυρίως στις περιπτώσεις που υπάρχουν στο σπίτι άτομα με αλλεργίες, άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα ή αν καπνίζουν, καλό είναι να προμηθευτούμε έναν ιονιστή-καθαριστή αέρα. Μια πολύ καλή λύση είναι ο Philco Cleanair 60 που έχει 7 στάδια καθαρισμού του αέρα: από προφίλτρο αλουμινίου που αφαιρεί μεγάλους κόκκους σκόνης, γύρη και τρίχες από τα ζώα, το φίλτρο HEPA υψηλής απόδοσης, το αντιβακτηριδιακό φίλτρο μέχρι και λυχνία UV που εξαλείφει τις οσμές από καπνό και μούχλα.

philco_2


Καθαρίζουμε συχνά: Η σκόνη αποτελεί προσφιλές καταφύγιο για τα ακάρεα, τα αόρατα με γυμνό μάτι ζωύφια, που ευθύνονται για αλλεργικές αντιδράσεις και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Κατοικούν κυρίως σε υφάσματα, κουρτίνες, χαλιά και κλινοσκεπάσματα. Για αυτό, πλένουμε σεντόνια και μαξιλαροθήκες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ σκεπάσματα, παπλώματα και κουβέρτες, θα πρέπει να τινάζονται όσο πιο συχνά γίνεται. Για το στρώμα και άλλες μαλακές επιφάνειες, ιδανική λύση είναι ένας καθαριστής στρωμάτων, όπως ο καθαριστής Ultra Vortex της Hoover που ενσωματώνει ισχυρό κινητήρα και λυχνία αποστείρωσης ακτινών UV-C τα οποία προσφέρουν βαθύ καθαρισμό εξοντώνοντας ταυτόχρονα το 99,99% βακτηρίων, αλλεργιογόνων και ακάρεων σκόνης, εμποδίζοντας την επανεμφάνιση τους. Επιπλέον, διαθέτει περιστρεφόμενη βούρτσα που απομακρύνει αποτελεσματικά κάθε ίχνος σκόνης και υπολειμμάτων, όπως τρίχες από κατοικίδια.

Καταπολεμούμε την υγρασία: Η ποιότητα του αέρα δεν μετράται μόνο με την ποσότητα των τοξινών αλλά και από τα επίπεδα υγρασίας του. Όλοι έχουμε νιώσει την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί κάτω από ορισμένες καιρικές συνθήκες. Αντίστοιχα, με την απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα νιώθουμε πολύ καλύτερα. Για να αντιμετωπίσουμε την υγρασία, αερίζουμε το μπάνιο, την κουζίνα ή τους χώρους όπου βρίσκονται πλυντήρια και στεγνωτήρια. Ο φρέσκος αέρας, απαγορεύει την εμφάνιση μούχλας και κάθε αλλεργιογόνου.

Κλείσιμο
Πιο μόνιμη λύση δίνει ο αφυγραντήρας που συμβάλλει στη διατήρηση της συνολικής υγρασίας στο σπίτι σου στο ιδανικό επίπεδο. Πολλές φορές μάλιστα με έναν αφυγραντήρα θα δούμε ότι έχουμε δροσιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα, χωρίς τη βοήθεια θερμαντικού σώματος ή κλιματιστικού. Δηλαδή απολαμβάνουμε υγιεινό περιβάλλον και ταυτόχρονα υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων. Θα καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αφυγραντήρα αν παρατηρήσουμε στο σπίτι μούχλα σε εμφανή σημεία, δυσάρεστες οσμές, μαύρα στίγματα σε τοίχους και οροφή και σταγόνες νερού ή θαμπάδα στο γυαλί των παραθύρων. Οι αφυγραντήρες νέας τεχνολογίας όπως ο Juro Pro Crystal 25LT Wi-Fi με τη λειτουργία του ιονιστή και τα φίλτρα σκόνης, HEPA H13 κι ενεργού άνθρακα καθαρίζει εντελώς την ατμόσφαιρα, απομακρύνοντας κόκκους σκόνης, αιωρούμενα σωματίδια, μικρόβια και ιούς, και αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές του χώρου δημιουργώντας μια εξαιρετικά υγιεινή ατμόσφαιρα.

philips_lamp_kr


Χρησιμοποιούμε υπεριώδη ακτινοβολία για απολύμανση: Η υπεριώδης ακτινοβολία C (UV-C) έχει την ικανότητα να καταστρέφει βακτηρίδια και ιούς που υπάρχουν στον αέρα όπως και στις επιφάνειες, αποτρέποντας την πιθανότητα να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν μολύνσεις. Μια πραγματικά έξυπνη λύση την εποχή αυτή, με τις αυξημένες ανάγκες απολύμανσης, είναι η επιτραπέζια λάμπα αποστείρωσης UV-C 24 W EU της Philips που απολυμαίνει αποτελεσματικά τον χώρο από βακτήρια και μικροοργανισμούς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Επιπλέον, καθώς η έκθεση σε φως UV-C μπορεί να είναι επιβλαβής στα μάτια και στο δέρμα, ο λαμπτήρας της Philips έχει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας με ενσωματωμένους αισθητήρες που ανιχνεύουν ανθρώπους και κατοικίδια. Οι λύσεις που μάς δίνει σήμερα η τεχνολογία είναι καθοριστικές αν σκεφτεί κανείς ότι χωρίς αυτές τις συσκευές, τα προβλήματα υγείας θα πολλαπλασιάζονταν. Έτσι, ο Κωτσόβολος, που διαθέτει κάθε νέο εξελιγμένο προϊόν, δεν είναι απλώς ένα κατάστημα με πολλές επιλογές, αλλά και μια ολιστική λύση με την οποία μπορεί να διαμορφώσει και να αναβαθμίσει τον τρόπο ζωής στην καθημερινότητά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ