Πώς θα ζήσουμε σε ένα περιβάλλον με «νοημοσύνη»

Πώς θα ζήσουμε σε ένα περιβάλλον με «νοημοσύνη»

«Έξυπνο» σπίτι σημαίνει ασφάλεια, εξοικονόμηση, άνεση και φυσικά, ψυχαγωγία!

plaisio_main
Τον τελευταίο καιρό, όλο και συχνότερα ακούμε για το «έξυπνο σπίτι» που κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας αφού έχει την δυνατότητα να οργανώνει και να αυτοματοποιεί μια σειρά λειτουργιών που προσφέρουν ασφάλεια, άνεση, οικονομία και ψυχαγωγία.

Προτού τα εξετάσουμε όλα αναλυτικότερα, ας δούμε τις ακριβώς περιγράφει η φράση smart home. Είναι το συνδεδεμένο σπίτι που έχει την δυνατότητα να μάς προσφέρει συναρπαστικές λύσεις στην καθημερινότητά μας.

Μπορούμε για παράδειγμα, να ρυθμίσουμε την αυτόματη ενεργοποίηση συγκεκριμένων λειτουργιών, δηλαδή με την αποχώρηση από το σπίτι να κλείνουν όλες οι ηλεκτρικές καταναλώσεις, η θέρμανση, τα ρολά και να ενεργοποιείται ο συναγερμός. Το σπίτι, με τη «νοημοσύνη» που αποκτά μας επιτρέπει να ελέγχουμε μια σειρά από λειτουργίες είτε βρισκόμαστε εντός του κτιρίου είτε βρισκόμαστε κάπου αλλού.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συσκευές – από τα φώτα και τις οικιακές συσκευές μέχρι τα συστήματα ασφαλείας – είναι «δικτυωμένες» και επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους (ανταλλάσσοντας δεδομένα) αλλά και με τον ιδιοκτήτη τους, είτε τοπικά με φωνητικές εντολές που δίνουμε εμείς, είτε απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου με το κινητό τηλέφωνο.

113383154_m

Χτίζουμε το smart home κομμάτι-κομμάτι
Το smart home δεν αποτελεί πρόσφατη τεχνολογική ανακάλυψη, αφού τα πρώτα έξυπνα σπίτια εμφανίστηκαν περίπου πριν αρκετές δεκαετίες.
Ωστόσο, το υψηλό κόστος και εγκατάστασης αποτελούσε βασικό εμπόδιο για την απόκτησή τους, κάτι το οποίο δεν ισχύει πλέον. Στο Πλαίσιο για παράδειγμα, για να μπορέσει κάποιος να «χτίσει» το smart home του, δεν χρειάζεται να πάει σε ακριβές λύσεις, αντιθέτως μπορεί να το φτιάξει κομμάτι – κομμάτι, επιλέγοντας κάθε φορά αυτό που θέλει και να βρει το προϊόν που επιθυμεί σε πολύ καλή τιμή.

Ψηφιακός προσωπικός βοηθός
Ταυτόχρονα, μπορούμε να μετατρέψουμε κάποιες από τις συσκευές μας σε έναν ικανό οικιακό βοηθό που θα δώσει εικόνα σε όλες τις επιθυμίες μας. Να του μιλάμε κι εκείνος να εκτελεί, να απαντά στις ερωτήσεις μας, να αναπαράγει την αγαπημένη μας μουσική, να μας υπενθυμίζει τα ραντεβού μας ή απλώς να χαμηλώνει τα φώτα!

Κλείσιμο
Με δυο λόγια, οι οικιακές συσκευές μας «ζωντανεύουν» με ένα πάτημα ή με μια φωνητική εντολή, χρησιμοποιώντας το smartphone, αξιοποιώντας τις smart λειτουργίες της ΤV μας ή κάποιον voice assistant. Ο προσωπικός βοηθός μας θα είναι εκεί την ώρα που μαγειρεύουμε και θέλουμε να βρούμε μια συνταγή, μάς ενημερώνει για την κίνηση στους δρόμους και μάς ενημερώνει για τα τελευταία νέα.
128387096_m
Η «έξυπνη» πλευρά του σπιτιού μας
Είτε έχουμε γκαρσονιέρα, ρετιρέ, σπίτι στο χωριό ή στην πόλη, μια επίσκεψη στο Πλαίσιο θα μάς βοηθήσει να εξελίξουμε όλες τις δυνατότητες του χώρου μας και να το μετατρέψουμε σε smarthome. Ας δούμε λοιπόν βήμα-βήμα τι κερδίζουμε κάνοντας το σπίτι μας «έξυπνο».

Ασφάλεια: Με τις smart λύσεις από το Πλαίσιο έχουμε την δυνατότητα να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ανά πάσα στιγμή, ακόμα και από απόσταση. Με κάμερες και συστήματα παρακολούθησης να εποπτεύουν το χώρο ως «άγρυπνοι φρουροί» για κλοπή και πυρκαγιά, με διασυνδεδεμένες κλειδαριές να επιτρέπουν ή αποτρέπουν την πρόσβαση εισόδου και έξυπνες οικιακές συσκευές προστατεύουμε την περιουσία και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, βλέπουμε τι συμβαίνει στο σπίτι μας ενώ απουσιάζουμε, λαμβάνουμε ειδοποιήσεις αν παραβιαστεί μια πόρτα ή ένα παράθυρο, ενημερωνόμαστε έγκαιρα αν υπάρχει διαρροή νερού ή καπνός.

Εξοικονόμηση: Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την ενεργειακή κατανάλωση των συσκευών μας, αφού οι επιλογές από το Πλαίσιο μάς επιτρέπουν να ορίζουμε και να ελέγχουμε τον χρόνο λειτουργίας και τις καταναλώσεις τους. Έτσι, από τον φωτισμό και την θέρμανση, μέχρι την λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας, έχουμε καλύτερη διαχείριση και προγραμματισμό από όπου και αν βρισκόμαστε.
153474819_m

Άνεση: Kαθαρή ατμόσφαιρα, ιδανική θερμοκρασία, σωστός φωτισμός, οργανωμένο περιβάλλον που προσαρμόζεται στις ανάγκες μας είναι εφικτά με το πάτημα ενός κουμπιού και τις κατάλληλες συσκευές. Δίνουμε εντολή στην καφετιέρα να ετοιμάσει τον καφέ μας, ενώ η σκούπα ρομπότ καθαρίζει σχολαστικά, και οι κάμερες στο παιδικό δωμάτιο μάς δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθούμε ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Ψυχαγωγία: Το σπίτι μας μπορεί να μεταμορφωθεί σε κινηματογραφική αίθουσα, σε συναυλιακό χώρο με έξυπνο RGB φωτισμό, σε πίστα χορού ή σε οτιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Ακόμα, έξυπνες συσκευές ήχου μας επιτρέπουν να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική σε όλους τους χώρους του σπιτιού ενώ με μια Smart TV, το περιεχόμενο της αγαπημένης μας πλατφόρμας είναι ένα κουμπί μακριά!

Γιατί το Πλαίσιο αποτελεί τον πιο smart προορισμό
-Μπορείς να βρεις τα πρώτα instore smarthome showrooms στα καταστήματα Μεταμόρφωσης, Πέτρου Ράλλη, Δάφνης και Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

-Σε κάθε κατάστημα Πλαίσιο, μπορείς να βρεις έναν smarthome expert, ο οποίος θα σου λύσει όλες τις απορίες και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την κατάλληλη λύση για εσένα.

-Φυσικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να σε επισκεφτεί ένας εξειδικευμένος τεχνικός του Πλαισίου για να μελετήσει το χώρο σου.

-Μπορούμε να πληρώσουμε με διάφορους τρόπους (μετρητά, πιστωτική κάρτα) αλλά και με το πρόγραμμα Μήνα – Μήνα χωρίς κάρτα, είτε από ένα κατάστημα είτε online!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK