Ας μιλήσουμε για θερμομόνωση

Ας μιλήσουμε για θερμομόνωση

mon1
Ο όρος «θερμομόνωση» γίνεται όλο και πιο γνωστός και σιγά σιγά εντάσσεται στο λεξιλόγιο τόσο των εξειδικευμένων επαγγελματιών όσο και των ανθρώπων που δεν έχουν τεχνικές γνώσεις πάνω στο ζήτημα. Αλλά τί συντελεί στην ανάδειξη αυτού του όρου και στο σημαντικό ρόλο που έχει αρχίσει να διαδραματίζει για τα κτίρια που μας περιβάλλουν;

Η θερμομόνωση ταράτσας αφορά την μόνωση ενός κτίσματος από το κρύο και την ζέστη τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική. Στόχος είναι δηλαδή, να περιοριστεί από τη μία η απώλεια θερμότητας που υφίσταται ένα κτίριο κατά τους χειμερινούς μήνες και από την άλλη να εμποδιστεί η είσοδός της στον δροσερό εσωτερικό σας χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρόλο που η διαδικασία αυτή αφορά την μόνωση ολόκληρου του κτίσματος, η θερμομόνωση της ταράτσας αποτελεί το Α και το Ω στην προσπάθεια απομόνωσης των συνθηκών του εσωτερικού μας χώρου από τον εξωτερικό.

Αασφαλτικη_μεμβρανη_3000τμ-s


Μέθοδοι για τη θερμομόνωση της ταράτσας
Η ταράτσα υφίσταται έντονη διάβρωση και καταστροφές μεγαλύτερης συνήθως έντασης από ότι το υπόλοιπο οίκημα. Το σύστημα για τη μόνωσή της εφαρμόζεται εξωτερικά και διακρίνεται σε κλασικό/συμβατικό, ανεστραμμένο και ψεκασμού με πολυουρεθάνη.
Ειδικά στις μονώσεις ταρατσών στην Αθήνα επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί θερμομόνωση λόγω του λεκανοπεδίου και της ζέστης που συσσωρεύεται.

Συμβατικό σύστημα θερμομόνωσης
Κλείσιμο
Σε αυτή τη μέθοδο τα θερμομονωτικά υλικά βρίσκονται σε άμεση επαφή με το υλικό της ταράτσας και από πάνω τους εφαρμόζεται το υλικό ρύσεων και στεγανοποίησης, πράγμα που αυξάνει την αποδοτικότητά τους. Πέρα από τον περιορισμό των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στις κλιματικές συνθήκες και τον εσωτερικό χώρο εξασφαλίζει προστασία και από την υγρασία. Παράλληλα μπορεί να προσφέρει έως και 60% εξοικονόμηση ενέργειας, πράγμα που κατεβάζει το χρονοδιάγραμμα απόσβεσης της συγκεκριμένης επένδυσης σε τρία έτη.

θερμοπροσοψη_τοιχου-θερμομονωση_δωματος-θερμοδιακοπτωμενα_αλουμινια_Κορωπι-2

Ανεστραμμένο σύστημα θερμομόνωσης
Όπως δηλώνει και το όνομά της, η ανεστραμμένη τακτική περιλαμβάνει πρώτα τη στεγάνωση του κτίσματος και στη συνέχεια την τοποθέτηση της θερμομονωτικής στρώσης. Βέβαια, αυτό οδηγεί στην έκθεση των υλικών στα καιρικά φαινόμενα, πράγμα που αποτελεί παράγοντα μείωσης της αντοχής τους και της ικανότητάς τους προς μόνωση. Θεωρείται μια οικονομική επιλογή, η οποία μάλιστα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, μιας και είναι το εξωτερικό στρώμα της επιφάνειας της ταράτσας.

Αυτή είναι η καλύτερη μόνωση για την ταράτσα σου 600 τ.μ  με ασφαλτόπανο MONOISO


Ψεκασμός με πολυουρεθάνη
Η συγκεκριμένη τεχνική προτείνεται σε κεκλιμένες στέγες ή σε κατασκευές παλαιότερων εποχών. Παρόλα αυτά είναι κατάλληλη για κάθε επιφάνεια. Το υλικό στεγνώνει άμεσα και έχει τέλεια επαφή με τα δομικά υλικά της ταράτσας. Αποτελεί μια ακόμα οικονομική θερμομονωτική λύση με χρόνο πλήρους απόσβεσης ανάμεσα στα τέσσερα και πέντε έτη.

Θερμομόνωση Ταράτσας η καλύτερη Μόνωση που κυκλοφορει MONOISO


Η εταιρία μας MONOISO μπορεί να σας κατευθύνει και να αναλάβει την εγκατάσταση οποιασδήποτε μεθόδου θερμομόνωσης επιλέξετε. Στόχος μας είναι σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε να δημιουργούμε συνθήκες μόνωσης, ασφάλειας και οικολογικής συνείδησης. Για αυτό το λόγο προχωρούμε πάντα σε λεπτομερή αξιολόγηση του κάθε κτιρίου, επιλέγοντας τα σωστά υλικά και την καλύτερη και αποδοτικότερη μέθοδο για να προχωρήσουμε.

Μόνωση υπογείου - ζαρντινιέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ