Προηγμένα κουφώματα αλουμινίου για το ανακαινισμένο σας σπίτι

Προηγμένα κουφώματα αλουμινίου για το ανακαινισμένο σας σπίτι

Πέντε σημαντικοί λόγοι για να πάρετε την τελική σας απόφαση και να προχωρήσετε με γνώση σε αγορά κουφωμάτων αλουμινίου.

Alumil1
Η αναζήτηση κουφωμάτων για το υπό ανακαίνιση σπίτι σας είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία. Ίσως αναρωτιέστε ποιο είναι το σωστό υλικό, που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Έχετε σίγουρα ακούσει αρκετά πράγματα για τις διάφορες επιλογές, αλλά ακόμη δεν έχετε κατασταλάξει. Οι απορίες σας είναι απόλυτα φυσιολογικές και είναι λογικό να περνούν όλα τα ενδεχόμενα από το μυαλό σας. Άλλωστε η αγορά νέων κουφωμάτων αποτελεί μια σοβαρή επένδυση, που συντροφεύει τον αγοραστή για δεκαετίες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, πριν προβείτε σε αγορά να σταθμίσετε όλες τις παραμέτρους και να αναζητήσετε την καταλληλότερη λύση για τον χώρο σας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε 5 σημαντικούς λόγους για να πάρετε την τελική σας απόφαση και να προχωρήσετε με γνώση σε αγορά κουφωμάτων αλουμινίου:

Αντοχή
Το αλουμίνιο είναι το μέταλλο με τη μεγαλύτερη αφθονία στον φλοιό της γης. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μετάλλου είναι η μεγάλη αντοχή του. Έτσι, τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μια ασφαλή επένδυση, καθώς δεν παρουσιάζουν φθορές ακόμα και μετά από αρκετές δεκαετίες. Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς κάθε μετάλλου είναι η διάβρωση. Το αλουμίνιο λοιπόν παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα έναντι αυτής. Επίσης, κουφώματα που έχουν περάσει από τη διαδικασία της ανοδίωσης, είναι ακόμη πιο ενισχυμένα απέναντι στη διάβρωση, μιας και το κούφωμα περνάει από μια ειδική επιφανειακή επεξεργασία και «σφραγίζει» έχοντας πλέον ένα ακόμη στρώμα προστασίας. Όσο για τη συντήρησή τους, τα κουφώματα αλουμινίου χρειάζονται από ελάχιστη έως καθόλου και έτσι μετά την εγκατάστασή τους δεν απαιτείται να αφιερώνει κανείς ιδιαίτερο χρόνο στη φροντίδα τους.

ALUMIL_Protothema_gr_Sweet_home_2021_1


Υψηλές ενεργειακές επιδόσεις
Εκτός από την αισθητική αξία που αναφέραμε παραπάνω, η θερμομονωτική συμπεριφορά των κουφωμάτων είναι ένας επιπλέον παράγοντας κομβικής σημασίας για την τελική σας απόφαση. Τα κουφώματα, άλλωστε, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη θερμική άνεση ενός χώρου. Σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου, αξίζει να αναφέρουμε ότι ενσωματώνουν εξελιγμένες τεχνολογίες θερμοδιακοπής. Έτσι, αποτρέπουν την είσοδο κρύου κατά τους χειμερινούς μήνες ή την απώλεια δροσιάς κατά τους θερινούς μήνες. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν όχι μόνο σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και σε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Κάτι τέτοιο σας δίνει σε βάθος χρόνου ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι άλλων επιλογών. Κατά την αναζήτησή σας, κορυφαία επίπεδα θερμομονωτικών επιδόσεων θα συναντήσετε στα προηγμένα κουφώματα αλουμινίου της ALUMIL, που συνοδεύονται πάντα κι από πιστοποιήσεις κουφωμάτων υψηλών προδιαγραφών.

Ποικιλία σχεδιαστικών επιλογών
Κλείσιμο
Η αισθητική ενός χώρου έχει μεγάλη σημασία. Τα κουφώματα ενός σπιτιού κεντρίζουν πάντα την προσοχή του επισκέπτη και μπορούν να αναδείξουν ή να υποβαθμίσουν τη γενικότερη εικόνα. Το πλεονέκτημα που έχει το αλουμίνιο είναι ότι επιδέχεται πληθώρας επιφανειακών κατεργασιών. Έτσι, τα κουφώματα αλουμινίου δίνουν τη δυνατότητα της μέγιστης εξατομίκευσης, μέσω των πολλών σχεδιαστικών επιλογών. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται τόσο από την εκτεταμένη παλέτα χρωματικών επιλογών, όσο και από την μεγάλη ποικιλία τυπολογιών. Τέλος, τα προηγμένα κουφώματα αλουμινίου συμβαδίζουν απόλυτα με την σύγχρονη αρχιτεκτονική τάση του minimal σχεδιασμού, καθώς επιτρέπουν κατασκευές με πολύ λεπτά προφίλ αλουμινίου, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια καλύτερη διαβίωση χάρη στην αυξημένη διείσδυση του φωτός στους εσωτερικούς χώρους.

ALUMIL_Protothema_gr_Sweet_home_2021_2


Αντίσταση έναντι διαρρήξεων
Τα κουφώματά του σπιτιού μας είναι και δυνητικές πύλες εισόδου για έναν χώρο. Επομένως, η αντιδιαρρηκτική προστασία των κουφωμάτων οφείλει να είναι υψηλή, ώστε να αποτρέψει μια ανεπιθύμητη εισβολή. Το αλουμίνιο είναι ένα πολύ ισχυρό μέταλλο και για αυτό είναι πολύ δύσκολο να λυγίσει ή να σπάσει. Τα κουφώματα αλουμινίου περνούν από αυστηρούς και απαιτητικούς ελέγχους, μέσα από τους οποίους πιστοποιείται η αντοχή σε προσπάθειες παραβίασης. Από αυτά τα τεστ προκύπτει η κλάση αντιδιάρρηξης (μπορείτε να αναζητήσετε σε ποια κλάση RC ανήκουν τα κουφώματά σας) με βάση την οποία αξιολογείται η συνολική συμπεριφορά του κουφώματος κάτω από τέτοιες συνθήκες και καταστάσεις. Κατά τη διαδικασία της αναζήτησης, είναι σημαντικό να ζητάτε ενημέρωση σχετικά με αυτές τις πιστοποιήσεις, ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα περί της παρεχόμενης αντιδιαρρηκτικής προστασίας.

diplo


Ιδανικά για μεγάλα παράθυρα
Σε κατοικίες που διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα παραθύρων υπάρχει η ανάγκη στιβαρών κατασκευών, που θα μπορούν να τα υποστηρίξουν χωρίς προβλήματα. Τα κουφώματα αλουμινίου της ALUMIL είναι ιδανικά για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς μπορούν να στηρίξουν τζάμια μεγάλου μεγέθους, επιτρέποντας τη διάχυση άπλετου φυσικού φωτός στον χώρο σας. Παράλληλα, το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο που, αν και ελαφρύ, είναι ιδιαίτερα στιβαρό. Έτσι, ακόμα και σε minimal κατασκευές με ελάχιστο εμφανές αλουμίνιο, το αποτέλεσμα σας αποζημιώνει τόσο από πρακτικής - λειτουργικής, όσο και από αισθητικής πλευράς. Η συνολική εικόνα του χώρου σας απογειώνεται και τα κουφώματα εντυπωσιάζουν με στυλ, αλλά και άψογη λειτουργικότητα.


ALUMIL_Protothema_gr_Sweet_home_2021_4



Πριν την τελική απόφαση
Οι λόγοι που σας παραθέσαμε αποτελούν μια βάση, ώστε να λειτουργήσετε ορθότερα κατά τη διαδικασία της αναζήτησής για νέα κουφώματα είτε πρόκειται για ανακαίνιση κατοικίας, είτε για νέα κατοικία. Η τελική απόφαση παραμένει δική σας. Ωστόσο, έχοντας περισσότερη γνώση και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες στη διάθεσή σας, είναι ευκολότερο να εστιάσετε εκεί που επιθυμείτε, ώστε να επιλέξετε τα κουφώματα που θα καλύψουν της ανάγκες του χώρου σας. Ακόμη, η επίσκεψη σε έναν εκθεσιακό χώρο, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά τα κουφώματα, είναι πάντα κατατοπιστική, για αυτό μη διστάσετε να περάσετε μια βόλτα από τα Showrooms της ALUMIL σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μάθετε περισσότερα από τους εξειδικευμένους συμβούλους. Κάθε λεπτομέρεια έχει τη δικής της σημασία. Μακάρι το ταξίδι στον κόσμο των κουφωμάτων να σας φέρει πιο κοντά στη δική σας… Ιθάκη, για ένα σπίτι όπως ακριβώς το ονειρεύεστε!

ALUMIL_Protothema_gr_Sweet_home_2021_5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ