Τα Χριστούγεννα βρες το στυλ σου και πες αντίο στην τριχόπτωση

Τα Χριστούγεννα βρες το στυλ σου και πες αντίο στην τριχόπτωση

Εκτός από τα σαμπουάν κατά της αραίωσης, υπάρχει και άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ανδρών 

Τα Χριστούγεννα βρες το στυλ σου και πες αντίο στην τριχόπτωση
Μπορεί ο Μπρους Γουίλις να έκανε το ξυρισμένο κεφάλι μόδα και να επηρέασε το στυλ πολλών ανδρών, ωστόσο η σχέση των γένους αρσενικού και των μαλλιών θεωρείται κάτι παραπάνω από… ιερή. Τουλάχιστον αυτό λένε οι έρευνες που μελετούν τις επιπτώσεις της τριχόπτωσης στην ψυχολογία των ανδρών. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Δερματολογίας, ο άνδρας χάνει καθημερινά 100 με 150 τρίχες από το κεφάλι του και παρότι το φαινόμενο είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς στη θέση τους φυτρώνουν νέες, οι περισσότεροι φοβούνται μήπως μεγαλώνοντας τα… χάσουν. Συγκεκριμένα, δύο στους τρεις άνδρες έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το φόβο μέχρι τα 35 τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες άνω των 50 ετών φτάνει το 85%. Αν μάλιστα η αραίωση μεγαλώνει, τότε αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα με αρκετούς να χάνουν σε σημαντικό βαθμό την αυτοπεποίθησή τους. 

Άλλωστε ο τύπος του μακρυμάλλη θεωρείτο για δεκαετίες το κλασικό πρότυπο ομορφιάς. Ευτυχώς, τα πράγματα βελτιώθηκαν για όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα αραίωσης, όταν γύρω στη δεκαετία του ’90 το ξύρισμα του κεφαλιού έγινε μόδα (βλέπε Μπρους Γουίλις που λέγαμε παραπάνω) την οποία ακολούθησαν πολλοί, ωστόσο πέρα από τις επιταγές των τάσεων, τα μαλλιά συνδέονταν πάντα με την ισχύ και την εξουσία. Γι' αυτό και η θέα του πρώτου -έστω και μικρού- κενού στο τριχωτό της κεφαλής προκαλεί τρόμο και δακρύβρεχτες αναφωνήσεις στους «παθόντες». 

Σήμερα όμως η αραίωση δεν θα πρέπει να ανησυχεί τόσο τους άνδρες. Εκτός από τις θεραπείες με προϊόντα που συμβάλλουν στη μείωσή της, η μεταμόσχευση μαλλιών Advanced FUE είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος που εγκαινίασε μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η αποκατάσταση της αραίωσης μαλλιών γίνεται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο και μάλιστα με πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας, ενώ το συγκριτικό της πλεονέκτημα έγκειται στην επίτευξη 100% φυσικού αποτελέσματος, χωρίς ράμματα και μετεγχειρητικές ουλές, έναντι των δύσμορφων ουλών που συνοδεύουν την παλαιότερη μέθοδο FUT-Strip.
Κλείσιμο

Βέβαια, πριν φτάσουμε στη μεταμόσχευση μαλλιών, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό βήμα. Η διάγνωση της τριχόπτωσης αποτελεί το πρώτο στάδιο για την αντιμετώπιση της αφού δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ασθενής. 

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης Advanced FUE

Κατά τη διάρκεια της FUE δεν αφαιρείται λωρίδα δέρματος, όπως στην FUT/Strip. Αρχικά, ο γιατρός εξετάζει τη λήπτρια περιοχή και ελέγχει την ποιότητα της δότριας και προγραμματίζει με ακρίβεια τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα εμφυτευτούν στα σημεία που υπάρχει ανάγκη. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης με την FUE γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί μερικές ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος διατηρεί τις αισθήσεις του και μπορεί να διαβάζει ή να βλέπει τηλεόραση. Ο γιατρός εξάγει τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα, τα οποία διατηρούνται σε υγρό και ψυχρό περιβάλλον για να παραμείνουν ζωντανά, και στην συνέχεια εμφυτεύονται με τον ίδιο τρόπο, ένα προς ένα, στη λήπτρια περιοχή. 

Αποτελέσματα

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE, τα τριχοθυλάκια φυτρώνουν σταδιακά. Το ποσοστό επαναφύτρωσης φτάνει το 98% και χρειάζεται περίπου 12 μήνες για να ολοκληρωθεί. Τα νέα μαλλιά είναι μόνιμα και το αποτέλεσμα φυσικό. Οι καινούριες τρίχες συμπεριφέρονται απολύτως φυσιολογικά, όπως οι υπόλοιπες στην περιοχή. Οι τεχνικές και τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με τον γιατρό, την εμπειρία και την εξειδίκευσή του.

Διαβάστε περισσότερα στο www.advancedhairclinics.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης