Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) &Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

kyprs_arthro

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου 2019 από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον Πρύτανη του ΕΠΚ, καθ. Κώστα Γουλιάμο.

Τα δύο Ιδρύματα θα συνεργαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με αξιοποίηση των υποδομών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις, οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων όπως workshops, ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια καθώς και ανταλλαγή διδασκόντων, ερευνητών, επιστημονικών συνεργατών και φοιτητών, με στόχο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του επιστημονικού τους έργου. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η προαγωγή του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου των δύο Ιδρυμάτων, η ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών, καθώς και η ενίσχυση της συμβολής των Ιδρυμάτων στην ανάπτυξη των επιμέρους κοινωνιών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και η υποστήριξη της αποστολής και του ρόλου των Ελλαδικών και Κυπριακών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων.

kyprs1


Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, δήλωσε ότι «Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πρόκειται να ενισχύσει τους δίαυλους επικοινωνίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας της Ελλάδας και της Κύπρου. Η συνεργασία αυτή, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση κοινών δράσεων και παρέχει άφθονες ευκαιρίες για επιστημονική αλληλεπίδραση και καρποφόρες συνεργασίες μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων».

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθ. Κώστας Γουλιάμος, δήλωσε πως «το πρωτόκολλο συνιστά μια ιδιαίτερα ευτυχή αφετηρία συνεργασίας ανάμεσα σε δύο πρωτοποριακούς οργανισμούς - στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Και οι δύο οργανισμοί αποτελούν αποδεδειγμένα πυλώνες αριστείας και καινοτομίας με διεθνή και ευρωπαϊκή αναγνώριση. Μέσα από τη συμφωνία ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τις κοινωνίες μας, με πολλαπλασιαστική ισχύ όχι μόνο σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά και σε τομείς της οικονομίας της γνώσης και του πολιτισμού. Αναμφίβολα, με την εν λόγω συμφωνία συνεργασίας εκκολάπτουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα νέο επιστημονικό και παραγωγικό πρότυπο σε Ελλάδα και Κύπρο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

opap-mini-festival

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έζησαν για πέμπτη συνεχή χρονιά στο ρυθμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #ΒeActive. Συνολικά 10.000 παιδιά και γονείς/κηδεμόνες από τις ακαδημίες του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έζησαν για πέμπτη συνεχή χρονιά στο ρυθμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #ΒeActive. Συνολικά 10.000 παιδιά και γονείς/κηδεμόνες από τις ακαδημίες του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

greece_ar

Ξεχωρίζοντας για την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την εταιρική τους υπευθυνότητα, οι εταιρείες του Ομίλου Quest, ACS και iSquare διακρίθηκαν ανάμεσα στις 20 πιο αξιοθαύμαστες ελληνικές εταιρείες της λίστας “ Most Admired Companies in Greece” του περιοδικού Fortune, η οποία περιλαμβάνει τις εταιρείες με την καλύτερη εταιρική φήμη στην Ελλάδα.

Σπουδες_στον_πολιτισμο_στο_Ανοικτο_Πανεπιστημιο_Κυπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας (1) κενής μόνιμης θέσης Λειτουργού Πανεπιστημίου με ειδικότητα στα Δίκτυα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και μιας (1) κενής μόνιμης θέσης Λειτουργού Πανεπιστημίου με ειδικότητα Web Developer.

chef2

Στη Le Monde κατακτάς τον κόσμο της μαγειρικής & της ζαχαροπλαστικής τέχνης

GROUP-PHOTO

Ένα ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Ρόδο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι συνεργάτες του εταιρικού δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής που διακρίθηκαν για τα παραγωγικά αποτελέσματα του προηγούμενου χρόνου. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου και συμμετείχαν σε αυτό περισσότερα από 90 άτομα.