Επιδότηση μέχρι και 1450 ευρώ για αγορά νέου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου φυσικού αερίου - βενζίνης

Επιδότηση μέχρι και 1450 ευρώ για αγορά νέου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου φυσικού αερίου - βενζίνης

Σκέφτεσαι να αγοράσεις αυτοκίνητο και ψάχνεις το καλύτερο και οικονομικότερο; Τσέκαρε τις επιδοτήσεις της ΔΕΠΑ που αφορούν στην αγορά καινούργιου αυτοκινήτου Ι.Χ. διπλού καυσίμου φυσικού αερίου – βενζίνης. Προλαβαίνεις.

fisikon_advertorial
Αν είσαι από εκείνους που θέτουν την ασφάλεια και την οικονομία στις μετακινήσεις τους ως προτεραιότητα τότε ήδη σκέφτεσαι τα οφέλη του φυσικού αερίου κίνησης. Τώρα, εκτός από τα καλά νέα για τη χρήση CNG, έρχονται να προστεθούν κι άλλα στην επιλογή σου, καθώς η ΔΕΠΑ επιχορηγεί μέχρι και 1450 ευρώ την αγορά νέου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου φυσικού αερίου – βενζίνης.

Το πρόγραμμα επιδότησης ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου 2018 και αφορά σε παραγγελίες αυτοκινήτων που γίνονται από την ημερομηνία αυτή και μετά, ενώ διαρκεί μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού προϋπολογισμού ή μέχρι 31/01/19. Η υποβολή αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας fisikon.gr και πρέπει να περιλαμβάνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επιδοτεί όλα τα μοντέλα καινούργιων αυτοκινήτων που καταναλώνουν καύσιμο CNG. Το ποσόν επιδότησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. 800 ευρώ θα σας επιστραφούν για τα αυτοκίνητα Fiat Panda, VW Up και Skoda CityGo. 1150 ευρώ για τα Seat Ibiza, Seat Arona και VW Polo, ενώ 1450 ευρώ θα σας επιστραφούν για τα αυτοκίνητα Fiat Cubo, Seat Leon, Skoda Octavia και VW Golf
fisikon_mesa2

Στην επιδότηση μπορεί να συμπεριληφθούν νέα μοντέλα που δεν αναφέρονται, αλλά θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά εντός του 2019.

Κλείσιμο
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και ολοκληρώνεται σε δύο απλά βήματα.

Γιατί να το σκεφτείς καλύτερα

Το φυσικό αέριο αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή πρωτογενούς ενέργειας διεθνώς, δεδομένης της υπεροχής του έναντι των αντίστοιχων ενεργειακών μορφών και καθώς αποτελεί κυρίαρχη ενεργειακή επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρείται το καύσιμο του 21ου αιώνα και συγχρόνως η γέφυρα διαχρονικής μετάβασης από τις συμβατικές στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
fisikon_mesa

Δεν θα μείνεις από φυσικό αέριο

Οι σταθμοί εφοδιασμού με φυσικό αέριο κίνησης Fisikon (CNG) σήμερα είναι έντεκα. Έξι από αυτούς λειτουργούν στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένας σε Λάρισα, Βόλο και Λαμία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΠΑ, σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα έξι πρατήρια σε Ηλιούπολη, Ασπρόπυργο, Ιωάννινα, ΣΕΑ Ψαθόπυργου (Αίγιο), Θεσσαλονίκη (3ο πρατήριο) και Χαλκίδα. Σε αυτά πρόκειται να προστεθούν σε διάστημα δύο ετών οκτώ ακόμη «Fisikon», ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά σε 25. Τα οκτώ  πρατήρια θα βρίσκονται σε Ηγουμενίτσα, Σέρρες, Ξάνθη, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, ΣΕΑ Ευαγγελισμού (Λάρισα) και ΣΕΑ Σχηματαρίου. Η ΔΕΠΑ διανέμει επίσης το φυσικό αέριο κίνησης Fisikon μέσω του δικτύου πρατηρίων υγρών καυσίμων των Ελληνικών Πετρελαίων, δηλαδή των πρατηρίων ΕΚΟ και BP, σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία πώλησης, που φέρουν την εμπορική ονομασία Fisikon.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης