Ναυτιλιακές σπουδές στο BCA: ένας ωκεανός ευκαιριών

Ναυτιλιακές σπουδές στο BCA: ένας ωκεανός ευκαιριών

Η ελληνική ναυτιλία παράγει το 7% του ΑΕΠ της χώρας. Ο ελληνόκτητος στόλος, με περισσότερα από 4.600 πλοία, αξίας 100 δισ. δολαρίων, είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου σε tonnage, περίπου 4 φορές μεγαλύτερος από τον εμπορικό στόλο των ΗΠΑ!

bca_main01
Οι ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις απασχολούν χιλιάδες υψηλά αμειβόμενα στελέχη. Ο χώρος αναπτύσσεται δυναμικά και έχει ανάγκη για νέους επαγγελματίες υψηλών προδιαγραφών που θα συνεχίσουν να κρατούν την ελληνική ναυτιλία στην κορυφή του κόσμου.

Αυτή την ανάγκη καλύπτει το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών του BCA.
bca06

Κλείσιμο
Εδώ και μισόν περίπου αιώνα, το BCA έχει διασυνδέσει τις σπουδές με την αγορά εργασίας, δίνοντας έμφαση σε κλάδους με διεθνείς προοπτικές και πολύ υψηλά ποσοστά απασχόλησης. Για μια χώρα με χιλιάδες χρόνια παράδοση στη ναυτιλία, η καριέρα στο ναυτιλιακό management είναι, εκτός από ευκαιρία για προσωπική ανέλιξη, και ένας εθνικός στόχος.

Το BCA προσφέρει πτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε συνεργασία με το εξειδικευμένο, και κορυφαίo στις ναυτιλιακές σπουδές, βρετανικό Πανεπιστήμιο του Plymouth, το οποίο έχει την ευθύνη του ακαδημαϊκού προγράμματος και χορηγεί τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών:

· BSc (Hons) Shipping

· BSc (Hons) Maritime Business

· MSc Shipping Business

· LLM Maritime Law

· MSc Shipping - e-Learning

Οι τίτλοι σπουδών του University of Plymouth αναγνωρίζονται σε όλον τον κόσμο - και από το ελληνικό κράτος ως πλήρως ισότιμοι των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων. Επίσης απαλλάσσουν του αποφοίτους του BCA από την υποχρέωση να εξετασθούν σε έναν σημαντικό αριθμό μαθημάτων στις εξετάσεις του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS).
bca08

To ναυτιλιακό τμήμα του BCA συνεργάζεται με τον Νορβηγικό-Γερμανικό νηογνώμονα (DNVGL) όπου οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και να λάβουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις. Οι ναυτιλιακές σπουδές στο BCA εμπλουτίζονται με σεμινάρια και ομιλίες από υψηλόβαθμα στελέχη του ναυτιλιακού χώρου και επισκέψεις με ξενάγηση και ενημέρωση στα κεντρικά γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών, σε ποντοπόρα πλοία και κρουαζιερόπλοια, σε προσομοιωτές πλοήγησης και σε λιμενικές εγκαταστάσεις. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να αποκτήσουν οι σπουδαστές συνολική εικόνα από το επαγγελματικό τους αντικείμενο.

Από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, οι ναυτιλιακές σπουδές του BCA θα στεγάζονται μαζί με όλες τις άλλες σχολές του κολλεγίου στο νέο, επιβλητικό city-campus των 4.100 τετραγωνικών στους Αμπελόκηπους, δίπλα από το μετρό. To ΒCA ανέπλασε με τη βοήθεια του Θανάση Χοχλιδάκη το γνωστό "μπλε κτήριο" του Αλέξανδρου Τομπάζη, στο 205 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δημιουργώντας έναν τεχνολογικά προηγμένο και εξαιρετικής αισθητικής χώρο σπουδών.
bca09

Στους 9 συνολικά ορόφους του κτηρίου (6 υπέργειους και 3 υπόγειους) οι σπουδαστές έχουν στη διάθεσή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: tech corners, 3d printers, VR sets, laser cutters και beacons που στέλνουν στο κινητό τους ενημέρωση σε real time για κάθε τι ενδιαφέρον που αφορά στον τομέα τους και στις φοιτητικές δραστηριότητες. Μια τεράστια lounge area είναι το κέντρο της κοινωνικής ζωής του κολλεγίου, ένας πρωτοποριακός πολυχώρος – αμφιθέατρο είναι το κέντρο της πολιτιστικής ζωής και της ψυχαγωγίας, ενώ μοντέρνες βιβλιοθήκες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων και με ηλεκτρονική πρόσβαση σε άπειρες βάσεις ακαδημαϊκών δεδομένων διασυνδέουν το BCA με το σύνολο της επιστημονικής γνώσης στους τομείς των σπουδών που προσφέρει: ναυτιλιακά, ξενοδοχειακά, διοίκηση επιχειρήσεων, ψηφιακό μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά.

Σε εποχές κρίσης, η φοίτηση στο τμήμα ναυτιλιακών σπουδών του BCA ανοίγει την πόρτα σε έναν ωκεανό ευκαιριών για καριέρα σε όλον τον κόσμο και, φυσικά, για μεγάλα εισοδήματα. Είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους σπουδαστές που έχουν βάλει ψηλά τον πήχυ της προσωπικής τους ανέλιξης.
bca07
bca10
bca05
bca04
bca03
bca02






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης