Δωρεά προσομοιωτή γέφυρας από την GOLDEN STEP SHIPPING, του ομίλου SEAJETS, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου

PAN_5719

Λαμπρά εγκαίνια για την αίθουσα που θα φιλοξενήσει τον υπερσύγχρονο προσομοιωτή γέφυρας παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Φ. Κουβέλη

Ο Όμιλος SEAJETS στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του,αυτή τη φορά υπηρετεί τον τομέα της εκπαίδευσης και τη σύμπλευση αυτού με τις νέες τεχνολογίες, πραγματοποιώντας δωρεά ενός προσομοιωτή γέφυρας τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTPRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Τα λαμπρά εγκαίνια της αίθουσας «Παναγιώτης Μάριος Ηλιόπουλος»που θα φιλοξενήσει τον προσομοιωτή,πραγματοποιήσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουβέλης, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτείας, Υπουργών, της πλειοψηφίας τωνπολιτικών κομμάτων,της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, φορέων της ακτοπλοΐας, του Λιμενικού Σώματος και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Χαιρετίζοντας τη δωρεά της εταιρείας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φ. Κουβέλης, σημείωσε μεταξύ άλλων:«Η διατήρηση της παγκόσμιας πρωτιάς της ελληνικής ναυτιλίας στηρίζεται στους Έλληνες ναυτικούς. Για τον λόγο αυτό η στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης».

Επιπλέον ο Υπουργός, ευχαρίστησε για τη δωρεά του προσομοιωτή γέφυρας την εταιρεία GoldenStep, μέλος του Ομίλου Seajets, και τους κυρίους Παναγιώτη και Μάριο Ηλιόπουλο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε και τηνεπικείμενη κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για το νέο οργανόγραμμα που θα προβλέπει επιπλέον 102 θέσεις στη σχολή.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη δωρεά προκειμένου να συνδράμει αποφασιστικά στη γεφύρωση ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη, έτσι ώστε οι Πλοίαρχοι, οι υποπλοίαρχοι και όλοι οι αξιωματικοί της γέφυρας να είναι καλά εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες στην γέφυρα, να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους επιχειρησιακούς κινδύνους και να είναι ικανοί να αλληλεπιδρούν όσο γίνεται καλύτερα με το υπόλοιπο πλήρωμα, τόσο σε φυσιολογικές, όσο και στις πιο απρόβλεπτες συνθήκες πλεύσης.

Ειδικότερα, ο τελευταίας τεχνολογίας προσομοιωτής γέφυρας Transas Navigational Simulator Classroom NTPRO 5000 πρόκειται να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός εκπαιδευτή και δέκα σπουδαστών, και με τη συγκεκριμένη δωρεά η SEAJETS στοχεύει να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη των σπουδών και των προοπτικών όσων νέων εκπαιδεύονται για να εργαστούν με επιτυχία και δίχως εμπειρικές ελλείψεις στους κλάδους της Εμπορικής Ναυτιλίας ή της Ακτοπλοΐας.

O κ. Μάριος Ηλιόπουλος, Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS, έκανε λόγο για μια ξεχωριστή ημέρα για την ακτοπλοϊκή εταιρεία,δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε να δράσουμε και να προχωρήσουμε σε αυτή τη δωρεά, με στόχο να προετοιμάσουμε τους σπουδαστές, ώστε να μπορούν να συμμορφώνονται στο πολυσύνθετο νομικό-κανονιστικό καθεστώς και να προστατεύονται από επικείμενες απειλές, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλεια των πλοίωνκαι επιβατών που είναι το Α και το Ω με αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. »

Επιπλέον, σημείωσε ότι:«Η δωρεά έρχεται να συμπληρώσει το ήδη σπουδαίο έργο της Ακαδημίας και ελπίζουμε να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες, δράσεις και πατριωτισμό από όλους μας και η γέφυρα προσομοίωσης να αποτελέσει γέφυρα ανάπτυξης και αλληλεγγύης προς το μέλλον».

PAN_6219
Οι Τεταρτοετείς Δόκιμοι Πλοίαρχοι Σχολής Ασπροπύργου μαζί με τον κ. Ηλιόπουλο Μάριο
PAN_5962
κ. Ηλιόπουλος Μάριος (Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS)
PAN_5719
Από αριστερά προς τα δεξιά: κ.Ράπτης Σταμάτης (Αρχηγός Λιμενικού Σώματος), κ. Τεμπονέρας Διονύσης (Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας), κ. Κουβέλης Φώτης (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης (Kοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ), κ. Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Ειδικός Σύμβουλος της SEAJETS), κ. Ηλιόπουλος Μάριος (Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS), Καβαλιέρος Νίκος (Ναύαρχος εν Αποστρατεία).
PAN_5502
Δόκιμος πλοίαρχος χρησιμοποιεί τον προσομοιωτή γέφυρας

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cafe-aman_main01

Μια μουσική κατάθεση ψυχής, που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα και παρουσιάζει, μέσα από τη μουσική και τον χορό, την πολυπολιτισμική διάσταση των ιστορικών συνοικιών της Κωνσταντινούπολης: Πέρα, Ταταύλα, Φανάρι, Γαλατάς, Βόσπορος...

1
agt_advertorial

Η AGT, εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία construction, industrial engineering, facility management, studies & design, security & protection systems, energy & environmental solutions, special process projects και 24/7 support services ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία της με την SABO S.A.