Ημερίδα : "Χαμόγελο Στέγασης, αλλάζοντας το αύριο"

Ημερίδα : "Χαμόγελο Στέγασης, αλλάζοντας το αύριο"
Οι Οργανισμοί Το Χαμόγελο του Παιδιού και η Equal Society παρουσιάζουν την Πέμπτη 22 Μαρτίου (18.00 το απόγευμα)στο φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, την πρωτοβουλία  «Χαμόγελο Στέγασης» που άλλαξε τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας.Οι δύο οργανισμοί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια συνέβαλλαν στην καταπολέμηση του προβλήματος της έλλειψης στέγης, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις για την ελληνική κοινωνία.

Με κοινό όραμα και στόχο,Το Χαμόγελο του Παιδιού και η Equal Society,υλοποίησαν ένα project το οποίο επιχειρεί την ομαλή μετάβαση νέων ανθρώπων και άστεγων συμπολιτών μας από τα Κέντρα Παιδικής Προστασίας και τους Κοινωνικούς Ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες κατάφεραν να διεκδικήσουν ισότιμα μια θέση απασχόλησης στην αγορά εργασίας και να λάβουν μια ολιστική ενίσχυση για ένα καλύτερο αύριο. 

Η εκδήλωση της 22ας Μαρτίου έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους τους Οργανισμούς που ασχολούνται με το μείζον ζήτημα της αστεγίας, να δημιουργήσει μια διαλογική συζήτηση ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών και τους θεσμικούς φορείς που θα δώσουν το παρόν και  φυσικά να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό ιστό.

Η πρωτοβουλία «Χαμόγελο Στέγασης» αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα παρέμβασης και αντιμετώπισης του προβλήματος της αστεγίας προσφέροντας μια παλέτα παροχών η οποία κυμαίνεται από την εξασφάλιση στέγης μέχρι την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και από την εύρεση απασχόλησης μέχρι την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις από θεσμικούς εκπροσώπους, ομιλίες από στελέχη φορέων και οργανισμών αλλά και εμπειρίες από τους ανθρώπους της δράσης που βίωσαν την αλλαγή στην καθημερινότητα και στην ψυχοσύνθεσή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να λάβουν το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο καλούνται να τη φόρμα συμμετοχής στο https://www.eventora.com/el/Events/hmerida-xamogelo-stegashs ή να καλέσουν στο 2117051841.

Ο πιο ευτυχισμένος -είτε βασιλιάς είτε χωριάτης- είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του.
Βόλφγκανγκ Γκαίτε, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fot01

Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΠΕ να συνεχίσει να στηρίζει με τρόπο ουσιαστικό και χρήσιμο τις προσπάθειες των Ελλήνων Παραολυμπιονικών προκειμένου να αφοσιωθούν στους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, ο οποίος υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου τους Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και  Γεώργιο Σφαλτό.

PAN_5719

Λαμπρά εγκαίνια για την αίθουσα που θα φιλοξενήσει τον υπερσύγχρονο προσομοιωτή γέφυρας παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Φ. Κουβέλη

CU

Μεγάλη ποικιλία από φοιτητικά δώρα και προσφορές που συμπληρώνουν τα ειδικά διαμορφωμένα πακέτα του, παρουσιάζει και φέτος το CU, με στόχο να εξυπηρετήσει πλήρως τους φοιτητές και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.