Ημερίδα : "Χαμόγελο Στέγασης, αλλάζοντας το αύριο"

Ημερίδα : "Χαμόγελο Στέγασης, αλλάζοντας το αύριο"
Οι Οργανισμοί Το Χαμόγελο του Παιδιού και η Equal Society παρουσιάζουν την Πέμπτη 22 Μαρτίου (18.00 το απόγευμα)στο φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, την πρωτοβουλία  «Χαμόγελο Στέγασης» που άλλαξε τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας.Οι δύο οργανισμοί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια συνέβαλλαν στην καταπολέμηση του προβλήματος της έλλειψης στέγης, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις για την ελληνική κοινωνία.

Με κοινό όραμα και στόχο,Το Χαμόγελο του Παιδιού και η Equal Society,υλοποίησαν ένα project το οποίο επιχειρεί την ομαλή μετάβαση νέων ανθρώπων και άστεγων συμπολιτών μας από τα Κέντρα Παιδικής Προστασίας και τους Κοινωνικούς Ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες κατάφεραν να διεκδικήσουν ισότιμα μια θέση απασχόλησης στην αγορά εργασίας και να λάβουν μια ολιστική ενίσχυση για ένα καλύτερο αύριο. 

Η εκδήλωση της 22ας Μαρτίου έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους τους Οργανισμούς που ασχολούνται με το μείζον ζήτημα της αστεγίας, να δημιουργήσει μια διαλογική συζήτηση ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών και τους θεσμικούς φορείς που θα δώσουν το παρόν και  φυσικά να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό ιστό.

Η πρωτοβουλία «Χαμόγελο Στέγασης» αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα παρέμβασης και αντιμετώπισης του προβλήματος της αστεγίας προσφέροντας μια παλέτα παροχών η οποία κυμαίνεται από την εξασφάλιση στέγης μέχρι την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και από την εύρεση απασχόλησης μέχρι την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις από θεσμικούς εκπροσώπους, ομιλίες από στελέχη φορέων και οργανισμών αλλά και εμπειρίες από τους ανθρώπους της δράσης που βίωσαν την αλλαγή στην καθημερινότητα και στην ψυχοσύνθεσή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να λάβουν το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο καλούνται να τη φόρμα συμμετοχής στο https://www.eventora.com/el/Events/hmerida-xamogelo-stegashs ή να καλέσουν στο 2117051841.

Ο πιο ευτυχισμένος -είτε βασιλιάς είτε χωριάτης- είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του.
Βόλφγκανγκ Γκαίτε, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

decentralized01

120+ διεθνείς ομιλητές ανέλυσαν τα βήματα προς ένα «αποκεντρωμένο μέλλον» στο Κορυφαίο Συνέδριο Blockchain της Ευρώπης

auteco01

Τα ΙΚΤΕΟ Auteco, μέλος του ομίλου J&P αβαξ, στα πλαίσια του προγράμματος “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2018” και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Διήμερο Μηχανολόγων – Μηχανικών ΠαΔΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2 (Π2 πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στις 27 & 29/11/2018.

dasjfda

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

opap_pao_advertorial_arthro

Ο ΟΠΑΠ και o Παναθηναϊκός Aθλητικός Όμιλος ανακοίνωσαν, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη κατακτήσει 1.500 ομαδικούς τίτλους.